Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Highway One

Re: Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

Post by Highway One » 25 Jan 2009, 23:07

Ja sam za fender !!!
Njegov vrat mi izuzetno prija jer ima na shta da se osloni ruka , kod ibaneza moze vrat da bude i iz 3 dela, da ima 24 praga itd floyd. ali mi nekako ima tanak a sirok vrat , shto meni ne prija a opet mi ne prija mnogo debeo vrat , tako da je za mene strat keva , a magneti se mogu promeniti uvek , "I meen look at the shape of the body ,the way it looks , It looks great doesn't it" 8)
+1 4 Fender
Gibson daje lep mastan pun topao onakav zvuk kakav daju mnogi od nasih idola ali je bas skup
Meni danas profa pricao kako je razlika u ceni izmedju gibsona i fendera 70ih bila mnogo mala , a sad :(

Paprika

Post by Paprika » 26 Jan 2009, 10:59

Ja ne mogu da se priklonim ni jednom klanu jer omiljena gitara mi je Telecaster, sviram Ibaneza [koji za divno cudo nije sekira nego prava gitara, zanimljiv komad sam nasao], a odrastao sam uz LesPaul DeLuxe
:]

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 26 Jan 2009, 11:43

Fender klan, definitiv...
Mada volim LesPaul GoldTop (konkretno), kao "najlaksa za saradnju" mi je (snazni) Telecaster, a kao "najzahvalnija za saradnju" (britki) Stratocaster... a i kao bassist sam Fenderash (recimo da sam imao tuce gitara, od toga su pola bili/jesu Fenderi)! Jedan dobar P i jedan dobar J, Telac i Strat... sta je vise potrebno? Humbucker? Nooo... not for me!

To ne znaci da su ostale dve firme lose... nikako... samo, su iz neke druge price...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Jan 2009, 12:31

Dosho ja malo da kenj*m :mrgreen:

Klanova ima vise, po pricama nashih djedova, najzaraceniji su Fenderashi i Gibsonci...
Malo manje su zaraceni Jacksoniani (nepravedno zaboravljeni u naslovu) i Jebanezovci.

Fenderashi i Gibsonci obicno ne vole ni Jacksoniane ni Jebanezovce, ali i Jacksoniani i Jebanezovci vuku korene i od jednih i od drugih, kombinujuci sve najbolje gene sa jedne i druge strane. Razlog zasto Fenderashi i Gibsonci ne vole ove druge je zato shto su konzervativni i vole svoje korene.

Sa druge strane i pripadnici Jeksoniana i pripadnici Jebanezovaca obichno zele da budu primljeni i u jedan od klanova iz kog su potekli, ali inicijacija obicno kosta an arm and a leg...

Postoje chak i medju-plemenski savezi gde jedan Jacksonian ima Jebanezovachke krvi u sebi ili Gibsonac Fenderashke...

E sad gde se ja tu nalazim? Hmmm...
Ja sam mislio da sam Jebanezovac, ali sve vise otkrivam svoje Jacksoniansko poreklo (mora da sam bio usvojen), i nadam se da cu jednog dana biti primljen u klan Gibsonaca...

hehe malo sam smorio hehe :mrgreen:

bokicasa

Post by bokicasa » 26 Jan 2009, 15:25

auuu svaka ti cast za post...izgubio sam se u trecem redu... :mrgreen:

jcm 800

Post by jcm 800 » 26 Jan 2009, 15:42

mislim_stvarno wrote:Dosho ja malo da kenj*m :mrgreen:

Klanova ima vise, po pricama nashih djedova, najzaraceniji su Fenderashi i Gibsonci...
Malo manje su zaraceni Jacksoniani (nepravedno zaboravljeni u naslovu) i Jebanezovci.

Fenderashi i Gibsonci obicno ne vole ni Jacksoniane ni Jebanezovce, ali i Jacksoniani i Jebanezovci vuku korene i od jednih i od drugih, kombinujuci sve najbolje gene sa jedne i druge strane. Razlog zasto Fenderashi i Gibsonci ne vole ove druge je zato shto su konzervativni i vole svoje korene.

Sa druge strane i pripadnici Jeksoniana i pripadnici Jebanezovaca obichno zele da budu primljeni i u jedan od klanova iz kog su potekli, ali inicijacija obicno kosta an arm and a leg...

Postoje chak i medju-plemenski savezi gde jedan Jacksonian ima Jebanezovachke krvi u sebi ili Gibsonac Fenderashke...

E sad gde se ja tu nalazim? Hmmm...
Ja sam mislio da sam Jebanezovac, ali sve vise otkrivam svoje Jacksoniansko poreklo (mora da sam bio usvojen), i nadam se da cu jednog dana biti primljen u klan Gibsonaca...

hehe malo sam smorio hehe :mrgreen:
Vidim ja da mora postojati razlog zasto smo tako cesto istoga misljenja...
Pa mi smo najblizi rod...bliska porodica...ako smijem reci...
Rodjace...Brate...Potrazi moj post na ovu temu...nedje od jesenas...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Jan 2009, 17:52

fender, zbog zvuka, dinamike, osecaj, bluza... jbesh ti gitaru, moze onda da ima sve najsavrsenije, al kad ti se svidja da je ovako skrndzhava i da takav zvuk daje... to je to... sve sto ja zelim je to...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Jan 2009, 17:57

Gibson all the way!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Jan 2009, 19:31

jcm 800 wrote:Vidim ja da mora postojati razlog zasto smo tako cesto istoga misljenja...Pa mi smo najblizi rod...bliska porodica...ako smijem reci...Rodjace...Brate...Potrazi moj post na ovu temu...nedje od jesenas...
Znaci i ti si Jacksonianan koji naginje Gibsoncima... :mrgreen:
Pa prijatelju, kolega, brate, moramo se drzati zajedno posto smo medju Gitarijancima na ovom forumu mi malo ugrozeni (najvishe od strane Fenderasha)

jcm 800

Post by jcm 800 » 27 Jan 2009, 08:36

mislim_stvarno wrote:
jcm 800 wrote:Vidim ja da mora postojati razlog zasto smo tako cesto istoga misljenja...Pa mi smo najblizi rod...bliska porodica...ako smijem reci...Rodjace...Brate...Potrazi moj post na ovu temu...nedje od jesenas...
Znaci i ti si Jacksonianan koji naginje Gibsoncima... :mrgreen:
Pa prijatelju, kolega, brate, moramo se drzati zajedno posto smo medju Gitarijancima na ovom forumu mi malo ugrozeni (najvishe od strane Fenderasha)
Pa prijatelju i brate,
Ne damo se! I niko nas ugroziti ne moze...A ako neko i pokusa...arsenal je pun, i za bitku smo spremni!

Image

Bratski pozdrav!

jcm 800

Post by jcm 800 » 27 Jan 2009, 08:52

Ah da! Umalo zaboravih!

JACKSON RULES!!!!

Image

Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 Jan 2009, 14:07

a sta svira gitarista primusa? a? ili gitarista flojda? a? :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Jan 2009, 14:10

Ko primus? floyd? Ma nemaju oni pojma... chim nam skinu sankcije pokashcemo svima...

Jackson Jackson Jackson!!!!

Image

Nadam se da ce kad bude kesha ovaj ibanez postati neki bolji Jackson :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Jan 2009, 14:13

Ti Jacksoni imaju ok clean,tj. bolji od ibaneza... to sam provalim kod ortaka na nekom spicastom..mozda je to samo na nekim modelima?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 27 Jan 2009, 14:14

A sta svira gitarista Led Zeppelina (pored telca i danelektra :mrgreen: )? A koju gitaru Djimi Hendriks naziva svojom bluz gitarom? A koju gitaru svira gitarista acdc-a?

Post Reply