Novi MXR Carbon Copy Analog Delay
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Novi MXR Carbon Copy Analog Delay
170 eura ?! Znaci u evropi se cene u USD prepishu u eure.. taj delay je do $ 150 je svuda u severnoj americi. ako sve bude u redu stize mi sredinom maja pa cemo da ga cujemo "na zivo".
pozdrav
pozdrav
Paze stvarno jbt.mr.flash wrote:170 eura ?! Znaci u evropi se cene u USD prepishu u eure.. taj delay je do $ 150 je svuda u severnoj americi.

To nema ni 100e...
Pa tu je negde, sa porezom ili shippingom dodje na oko 100, ali opet to je kick ass deal u odnosu na ponudu.Funkomat wrote:Paze stvarno jbt.mr.flash wrote:170 eura ?! Znaci u evropi se cene u USD prepishu u eure.. taj delay je do $ 150 je svuda u severnoj americi.![]()
To nema ni 100e...
A mozes samo da zamislis koliko ce biti kad stigne ovde...

- The Mask AE
Mene samo interesuje kako ce ovaj macan raditi na bass gitari sa 4 5 6 i 19 zica... Mislim da nece biti nekih problema ali videcemo... Still, mi zivimo u zemlji u kojoj se muzicka oprema kupuje na slepo tako da od probe nista...
Ja ne vidim razlog zasto neko ne bi dao novce za bossov DD6... po meni nema boljeg delay-a
jeste on oko 14ooo ali kada ga kupis znas sta si kupio... Zar ne? Whoz vid mi

Ja sam se palio na dd6,ali mi je eho park line 6 zvucao bolje(tape,digital i analog), ima bolje resen tab tempo a i oko 12000 sam ga platio
Jednom kada nagazis analogni delay, vise nikada neces razmisljati o digitalnom, bar ne u obliku pedale. To ti je kao lampas i tranzistorac kod pojacala 

Kad ce vec ta sredina maja?mr.flash wrote:ako sve bude u redu stize mi sredinom maja pa cemo da ga cujemo "na zivo".
Evo jednog, brzinski snimljenog, klipa!
Gitara-MXR CC-Pojačalo-PC Mic-Sound Forge (samo cut-ovanje pauza)
Tokom celog demo-a, mix je na maksimumu (da bi se lepo čulo
), a regen na 9h (sem pod 4 i 5)
1. Echo sim (ala Brian Setzer... Kao...
) delay na 12h
2. Country Slap Back (ako sam ga dobro namestio, nisam nešto upućen u taj muzički pravac
) delay na 9h
3. Neka S Morse harma (kratko je 600ms da se odsvira ceo akord alternate pickingom, pokušao sam da ga "preklapam"... Eee da mi je bar bila jedna cela sekunda
) delay na full-u
4. Test šuma u ponavljanju (za Rocket-a)
5. Samooscilacije (ide često u peak... da ne bude da vas nisam upozorio)
http://www.box.net/shared/f8q7t3gu3f
Gitara-MXR CC-Pojačalo-PC Mic-Sound Forge (samo cut-ovanje pauza)
Tokom celog demo-a, mix je na maksimumu (da bi se lepo čulo

1. Echo sim (ala Brian Setzer... Kao...

2. Country Slap Back (ako sam ga dobro namestio, nisam nešto upućen u taj muzički pravac

3. Neka S Morse harma (kratko je 600ms da se odsvira ceo akord alternate pickingom, pokušao sam da ga "preklapam"... Eee da mi je bar bila jedna cela sekunda

4. Test šuma u ponavljanju (za Rocket-a)
5. Samooscilacije (ide često u peak... da ne bude da vas nisam upozorio)
http://www.box.net/shared/f8q7t3gu3f
Dobri stari Carbon Copy...
Ima najlepsu samooscilaciju koju sam cuo.
Mada ne secam se da je imao ovoliko taman zvuk. Ajde snimi nesto sa ukljucenom modulacijom. Ja nikad nisam uspeo lepo da ga snimim.

Ima najlepsu samooscilaciju koju sam cuo.
Mada ne secam se da je imao ovoliko taman zvuk. Ajde snimi nesto sa ukljucenom modulacijom. Ja nikad nisam uspeo lepo da ga snimim.
Kakav sam dijabolO!!! Hvala, hvala, hvala... Da mi nisi ovo spomenuo nikada mi ne bi palo na pamet!Funkomat wrote:Mada ne secam se da je imao ovoliko taman zvuk.
Jedno izvinjenje: Seo sam da sviram i u toku glupiranja, kao ajd' da snimim CC i potpuno sam zaboravio da je unutra baterija sa kojom je stigao od tebe...

Nisam je mnogo koristio, ali znajući koliko delay-i jedu iste, pretpostavljam da je to to.

Snimiću, mada ne znam koliko ga ja "lepo" snimam sa pc mikrofonom...Funkomat wrote:Ajde snimi nesto sa ukljucenom modulacijom. Ja nikad nisam uspeo lepo da ga snimim.

Pa to je to onda...guv'nor wrote:Funkomat wrote: Jedno izvinjenje: Seo sam da sviram i u toku glupiranja, kao ajd' da snimim CC i potpuno sam zaboravio da je unutra baterija sa kojom je stigao od tebe...![]()
Nisam je mnogo koristio, ali znajući koliko delay-i jedu iste, pretpostavljam da je to to.![]()

A i inace je mnogo glasniji od ovog kad je mix na max-u. Malo je glasniji od originalnog signala a ovde je dosta tisi.
To je originalna baterija s kojom je meni stigao.

Meni je ovaj snimak skroz ok. Probaj ako te ne mrzi, pa sta ispadne...guv'nor wrote:Snimiću, mada ne znam koliko ga ja "lepo" snimam sa pc mikrofonom...

Evo, stavio novu bateriju i snimio!Funkomat wrote:Ajde snimi nesto sa ukljucenom modulacijom.
Dosta je glasniji i malo bistriji.
Mix mu je na 15.00h, mada je i to sada preglasno, ali sam ga ostavio tu da bi se bolje culo na snimku.
Modulaciju ukljucujem posle dva country-riff-pokusaja, na 20 i nekoj sekundi i ostaje do samog kraja klipa.
Seting modulacije je onakav kakvog ga je Funkomat ostavio, nisam nista dirao.

Za poneko sustanje i puckanje je odgovorna ne-uzemljena struja u sobici u kojoj sviram, a pri promeni pozicije magneta se takodje cuje switch, jer moj stari dobri PC mic hvata sve sto ne treba.
http://www.box.net/shared/fvvz9eukf3
Mnogo bistriji rekao bih.
Bas lepo zvuci taj chorus. Mislim da se najbolje cuje kad je delay na 12:00 (to bi bilo nekih 300ms i moje najcesce podesavanje). Podesio sam ga tako da na tih 300ms, ritam chorus-a i ritam delay-a budu koliko je to moguce isti posto je l da... ritam modulacije ostaje isti bez obzira kako je podesen delay pot.
Stavis veci broj odjeka, okines akord, pustis da odzvanja i uzivas...

Bas lepo zvuci taj chorus. Mislim da se najbolje cuje kad je delay na 12:00 (to bi bilo nekih 300ms i moje najcesce podesavanje). Podesio sam ga tako da na tih 300ms, ritam chorus-a i ritam delay-a budu koliko je to moguce isti posto je l da... ritam modulacije ostaje isti bez obzira kako je podesen delay pot.
Stavis veci broj odjeka, okines akord, pustis da odzvanja i uzivas...

Vidis, nisam na to obracao paznju. I ja sam svoj dm uvek namestao na max (znaci 300ms) ili malo krace (ali bas maaaalkice), jer mi se uvek cinilo da je to najupotrebljiviji (all-around) dilej sound.Funkomat wrote:Podesio sam ga tako da na tih 300ms, ritam chorus-a i ritam delay-a budu koliko je to moguce isti