Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku
ja i marshall nismo dobri drugari 

Predlozio sam ti amp slicnog tona kao na tvom snimku - ja postizem slicnu bojuali manje gaina sa boosterom i Vox ac30 1x12...MUzzY wrote:ja i marshall nismo dobri drugari
Klon Centaur http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... hilit=klonMUzzY wrote:cega?
- Rocket Roll
Da, čovek koji pada na pamet kad se misli na taj ton (AC30 pod mJetal gainom) je Brajan Mej. To je negde taj recept, kako reče Z*Z*Z - treble booster (u Mejovom slučaju Rangemaster) u namunjeni "Normal" kanal:
Međutim, ton kakav si snimio - Z*Z*Z ima pravo, tome je bliži nekakav Maršal. Ne znam šta su ovi iz ReValvera mislili, verovatno je taj V30 zatvoreni kabinet u pitanju, ali AC30 je "divljiji" od toga - basovitiji (VOXovi su suštinski mračna pojačala) i "rasutijeg" gaina (open-backed).
Međutim, ton kakav si snimio - Z*Z*Z ima pravo, tome je bliži nekakav Maršal. Ne znam šta su ovi iz ReValvera mislili, verovatno je taj V30 zatvoreni kabinet u pitanju, ali AC30 je "divljiji" od toga - basovitiji (VOXovi su suštinski mračna pojačala) i "rasutijeg" gaina (open-backed).
Ono je bio impuls koji je pravio jedan od usera na forumu. U pitanju je messa boogie-ev traditional cabinet (4x12). Voxov 2x12 alnico blue koji ima u revalveru je jako mator i los tako da ne vredi baktati se sa njim...
@Z*Z*Z: Au, covece... kakva pedala! Svaka cast momci!
@Z*Z*Z: Au, covece... kakva pedala! Svaka cast momci!
a od koga je Mej dobia zvuk? od gosn galahera... kekekeke
Nadam se da se ne ljutite sto postujem ovde, ali ovo pojacalo je samo na ovoj temi pominjano
Vox nighttrain se pojavio na thomannu, i cena nije bas loveable
http://www.thomann.de/de/vox_nighttrain.htm
Vox nighttrain se pojavio na thomannu, i cena nije bas loveable

http://www.thomann.de/de/vox_nighttrain.htm
- Rocket Roll
Cena je, ipak, u okviru očekivanog - takva da pravi konkurenciju Orange Tiny Terroru i da bude bolja od cene Orange Dual Terrora.
Da, al' je skuplji od tiny terrora a manje vataze od dual terrora. Ja bih ipak pre odabrao orange u ovom slucaju
- Rocket Roll
Zavisi koji ton tražiš. Znam da ti naginješ nuklearnom džihadu pa razumem privlačnost Pomorandžica, ali za nas "normalne" je pojačalo koje sve vreme zvuči kao Kyussova "Gardenia" totalno bacanje para.cccira wrote:Da, al' je skuplji od tiny terrora a manje vataze od dual terrora. Ja bih ipak pre odabrao orange u ovom slucaju

Ton sam ostavio po strani. Uporedjivao sam ih iskljucivo kao konkurentne proizvode i njihovu prodajnu vrednost. Inace sto se tice zvuka radije bih uzeo nighttraina po onome sto sam slusao na internetu