otklanjanje lepka
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
otklanjanje lepka
zalepio sam na poledjinu gitare neku slicicu selotejpom.
sa njega je posle skidanja ostao lepak.
cime da ga skinem sa gitare? medicinskim benzinom?
sa njega je posle skidanja ostao lepak.
cime da ga skinem sa gitare? medicinskim benzinom?
- nemanja_cs
Re: otklanjanje lepka
sto si lepio to majku mu? O_o probaj alkohol...
мој бас је цео излепљен...nemanja_cs wrote:sto si lepio to majku mu? O_o probaj alkohol...
ваљда би ацетон то могао да скине?
Postoji poseban sprej za skidanje nalepnica,sigurnije je od acetona i benzina,oni mozda ostete lak.
Eto kažu da postoji sprej za skidanje nalepnica, ja se nisam suretao sa tim. Negde sam pročitao da može da se skine sa wd40, ali lično to nisam proverio.
ma obican selotejp. skida se i noktom kad proklizis ali ajde pazim da ne izgrebem lak.
postoji neki WURTH ili kako vec,video sam to,mirise na narandzu
,ali ako je obicna selotejp traka skinuces je samo malo vise trljanja 

Zar ces noktima da resis problem? Uzmi zilet...Santana wrote:ma obican selotejp. skida se i noktom kad proklizis ali ajde pazim da ne izgrebem lak.
- Jimmy Henderson
.... pravac prva bolje opremljena lakirnica. trazi da ti daju silikonski odmascivac kojeg lakireri koriste pre lakiranja
sa akrilnim lakoviam ili pre filera. pouzdano znam da taj odmascivac ne ostecuje lak . imao sam slucaj kad sam skidao
jednu nalepnicu. treba ga samo cesce natapati i trljati po povrsini selotejpa dok ne "smezura" i onda sa dlanovima
prstiju valjati -gurati u jednom pravcu selotejp. nikako sa krpama trljati , vec uzeti neki mekani papir , kao sta je npr.
kuhinjski rolo papir. Ovisi o kvaliteti laka , mozda ces morati malo ispolirati jer sve te nalepnice imaju tendenciju da na
laku ostavlja "nevidljivoga" dvojnika. Ovaj savet vazi samo ako je u pitanju gitara koja je lakirana sa bilo kakvim bezbojnim
lakom.
lep pozdrav !
sa akrilnim lakoviam ili pre filera. pouzdano znam da taj odmascivac ne ostecuje lak . imao sam slucaj kad sam skidao
jednu nalepnicu. treba ga samo cesce natapati i trljati po povrsini selotejpa dok ne "smezura" i onda sa dlanovima
prstiju valjati -gurati u jednom pravcu selotejp. nikako sa krpama trljati , vec uzeti neki mekani papir , kao sta je npr.
kuhinjski rolo papir. Ovisi o kvaliteti laka , mozda ces morati malo ispolirati jer sve te nalepnice imaju tendenciju da na
laku ostavlja "nevidljivoga" dvojnika. Ovaj savet vazi samo ako je u pitanju gitara koja je lakirana sa bilo kakvim bezbojnim
lakom.
lep pozdrav !