Zoom G serija procesora - granica se pomera
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Zoom G serija procesora - granica se pomera
Ovo je matora prezhvakana tema ali za sve koji, kao ja, kontempliraju na temu opreme za-po-kuci-i-za-klubske-svirke... tj. pedale ili proc. i koji su prebirajuci po naslovima doshli do ove teme a nisu uspeli da nadju dobre snimke G2 zooma.. evo da nakachim jednog finog chikonju koji je snimio par stvari iskljuchio sa ovim proc.
http://www.soundclick.com/bands/default ... rentPage=2
Ovo ne zvuchi loshe toliko - Rock Jam Track Solo.. bash me interesuje shta ce ostali reci
edit:
ah da.. one more small little thingy... Poredjenje G1 i G2 serije.. poshto se chini da su isti manje vishe
http://forum.thestompbox.net/archive/in ... -3603.html
Takodje,demoi sa zvanichnog sajta [ ja to retko radim jer mi to sve nekako nashminkano radi, vishe volim user demo verzije ]
http://www.zoom.co.jp/english/download/ ... series.php

http://www.soundclick.com/bands/default ... rentPage=2
Ovo ne zvuchi loshe toliko - Rock Jam Track Solo.. bash me interesuje shta ce ostali reci

edit:
ah da.. one more small little thingy... Poredjenje G1 i G2 serije.. poshto se chini da su isti manje vishe
http://forum.thestompbox.net/archive/in ... -3603.html
Takodje,demoi sa zvanichnog sajta [ ja to retko radim jer mi to sve nekako nashminkano radi, vishe volim user demo verzije ]
- Mithrandir
- MF veteran
Da li ima novih iskustava sa ovim procesorima? Rocket, Dejane, bilo ko? Da li ste imali još neki susret s njima ili možda neko i poseduje jedan?
Već nekoliko dana razmišljam o G9 modelu, a kako mi je (za sada) propala nabavka PRS magneta (iz Kanade, pošto naši iz, citiram: "nepoznatih razloga" ne mogu da naruče), našao sam se sa neplaniranim viškom para.
Na internetu je svaki review manje-više pozitivan (iako su vaši utisci ti koji su me kupili!), međutim vidim da se javljaju problemi oko izrade i trajnosti, kao i lošeg customer supporta.
Pošto ja uglavnom nežno gazim (
) po svojim efektima, ipak se nadam da ovo neće biti veći problem.
Iako sam bio zagrejan za Line 6, čitajući reviewe ipak naginjem ka Zoomu. Boss je dosta skuplji, a i imam Bossa kod kuće. Više mi se sviđa čitav koncept Zooma.
Ono što mi se ne sviđa jeste što je digital output svega 16 bita, pa me zanima kako se ovo odražava na snimanje?
Još jedno pitanje : Znate li da li planiraju izbacivanje novih procesora u skorije vreme (Boss, Zoom, Line6, itd.)? Ne žuri mi se, mogao bih da sačekam, ali mi se čini da su sadašnje serije dosta sveže?
Već nekoliko dana razmišljam o G9 modelu, a kako mi je (za sada) propala nabavka PRS magneta (iz Kanade, pošto naši iz, citiram: "nepoznatih razloga" ne mogu da naruče), našao sam se sa neplaniranim viškom para.
Na internetu je svaki review manje-više pozitivan (iako su vaši utisci ti koji su me kupili!), međutim vidim da se javljaju problemi oko izrade i trajnosti, kao i lošeg customer supporta.
Pošto ja uglavnom nežno gazim (

Iako sam bio zagrejan za Line 6, čitajući reviewe ipak naginjem ka Zoomu. Boss je dosta skuplji, a i imam Bossa kod kuće. Više mi se sviđa čitav koncept Zooma.
Ono što mi se ne sviđa jeste što je digital output svega 16 bita, pa me zanima kako se ovo odražava na snimanje?
Još jedno pitanje : Znate li da li planiraju izbacivanje novih procesora u skorije vreme (Boss, Zoom, Line6, itd.)? Ne žuri mi se, mogao bih da sačekam, ali mi se čini da su sadašnje serije dosta sveže?
Last edited by Mithrandir on 24 Feb 2009, 23:19, edited 1 time in total.
- tyler durden
- MF veteran
Mithrandir wrote:Da li ima novih iskustava sa ovim procesorima? Rocket, Dejane, bilo ko? Da li ste imali još neki susret s njima ili možda neko i poseduje jedan?
Već nekoliko dana razmišljam o G9 modelu, a kako mi je (za sada) propala nabavka PRS magneta (iz Kanade, pošto naši iz "nepoznatih razloga" ne mogu da naruče), našao sam se sa neplaniranim viškom para.
Pošto ja uglavnom nežno gazim () po svojim efektima, ipak se nadam da ovo neće biti veći problem.
A hoces da vuces drajv, tj dist sa procesora, ili ces da ga koristis samo za efekte i slicno....?
- Mithrandir
- MF veteran
Definitivno u skorije vreme neću kupovati pojačalo - jednostavno ne vidim poentu, u sadašnjoj situaciji. Da ne pričam o tome što ni svog tranzistorca od 15W ne smem da odvrnem do pola...
Tako da je moj odgovor - da. Eventualno, ako ne budem zadovoljan distom, mogu dokupiti neku dist pedalu. Na Boss ME-50 (tvom, btw
) sam našao nekoliko sasvim dobrih distova, pa ne vidim razlog zašto ne bih i na ovome.
Tako da je moj odgovor - da. Eventualno, ako ne budem zadovoljan distom, mogu dokupiti neku dist pedalu. Na Boss ME-50 (tvom, btw

Ukratko..
Jedino novo se pojavila Digitech serija RP-n55 (155, 255 i 355) i RP-500, Boss je izbacio ME-70.. ... Line6 i Zoom cute..
Sto se snimanja tice 16bita je sasvim dobra rezolucija...
Ako bas hoces da kupujes procesore, tipujem na ono sto sam vec predlagao..
dakle ja sam G7 samo probao, ne posedujem ga, pa o kvalitetu ne mogu da ti pricam. (mislim na kvalitet izrade).. ali ako si stvarno pazljiv, ne vidim razlog da to ne traje on and on.. pretpostavljam da je i G9 u istom fazonu..
Takodje mi se svidja i RP-500, ima neke cool stvari kojesu npr za zivu svirku mnogo dobre, plus ima XLR konektor.. tako da .. dusu jedalo za spajanje direktno sa miksetom...
Line 6 je dobar i ima mnoogo stvari... ali ponavljam za njega. Nisam siguran da ce u miksu izaci lepo.. tj. u skupu sa drugim instrumentima. jer na dve svirke na koje bejah a covek svirao XT live, to nije bilo sjajno..
Sou.. G7 (ili G9) ili RP-500.... za te pare!
Jedino novo se pojavila Digitech serija RP-n55 (155, 255 i 355) i RP-500, Boss je izbacio ME-70.. ... Line6 i Zoom cute..
Sto se snimanja tice 16bita je sasvim dobra rezolucija...
Ako bas hoces da kupujes procesore, tipujem na ono sto sam vec predlagao..
dakle ja sam G7 samo probao, ne posedujem ga, pa o kvalitetu ne mogu da ti pricam. (mislim na kvalitet izrade).. ali ako si stvarno pazljiv, ne vidim razlog da to ne traje on and on.. pretpostavljam da je i G9 u istom fazonu..
Takodje mi se svidja i RP-500, ima neke cool stvari kojesu npr za zivu svirku mnogo dobre, plus ima XLR konektor.. tako da .. dusu jedalo za spajanje direktno sa miksetom...
Line 6 je dobar i ima mnoogo stvari... ali ponavljam za njega. Nisam siguran da ce u miksu izaci lepo.. tj. u skupu sa drugim instrumentima. jer na dve svirke na koje bejah a covek svirao XT live, to nije bilo sjajno..
Sou.. G7 (ili G9) ili RP-500.... za te pare!
Samo da dodam, kao owner G7ce, što se tiče kvaliteta delova za "gaženje i okretanje":
Posle godinu dana:
- svi tasteri za gažanje su besprekorni (spadam u "nežne")
- potenciometri: jedan od onih crnih ispod displeja malo preskače, morate biti stripljiviji i laganije okretati (objašnjenje: svi, ali svi tipovi takvih potenciometara (na liniji, dvd plejeru, čak i wheel na mišu) crknu (meni?) posle određenog vremena - morate to imati na umu i od starta biti pažljivi). Dakle, nije riknuo, ali zna da preskoči
.
- pedala: popustila je, ali uz uputstvo ide i onaj čudesni papir gde su napisali da je to normalno i da se to zategne inbusom od 3mm sa zadnje strane. Uradio za nekoliko minuta, sada je ko nova, znači to nije bug, samo napominjem...
- kućište: ne klima se, ne škripi, sve ok...
- gumeni podmetači: zalepljeni su, da, otpao je jedan
- displej: sve ok
- konektori od nazad: sve ok
- adapter: sve ok
- lampa: svetli...
- postojanost fleš memorije: nijedan peč mi se do sada nije zabagovao, pogubio, promenio, odlepio... sve stoji kako namestite.
Neko je spomenuo koncept Zoom G serije - da, to je jedan od binijih faktora i za mene bio pri kupovini.
Snimanje, bitaža - ne znam, snimah samo na line out
Dist pedala pre procesora? - da, može, tako sviram u "rokerskijem" od dva benda, veoma dobro se pokazala saradnja Guv'nor + G7. Samo... tako gubite wah na procesoru...

Posle godinu dana:
- svi tasteri za gažanje su besprekorni (spadam u "nežne")
- potenciometri: jedan od onih crnih ispod displeja malo preskače, morate biti stripljiviji i laganije okretati (objašnjenje: svi, ali svi tipovi takvih potenciometara (na liniji, dvd plejeru, čak i wheel na mišu) crknu (meni?) posle određenog vremena - morate to imati na umu i od starta biti pažljivi). Dakle, nije riknuo, ali zna da preskoči

- pedala: popustila je, ali uz uputstvo ide i onaj čudesni papir gde su napisali da je to normalno i da se to zategne inbusom od 3mm sa zadnje strane. Uradio za nekoliko minuta, sada je ko nova, znači to nije bug, samo napominjem...
- kućište: ne klima se, ne škripi, sve ok...
- gumeni podmetači: zalepljeni su, da, otpao je jedan

- displej: sve ok
- konektori od nazad: sve ok
- adapter: sve ok
- lampa: svetli...

- postojanost fleš memorije: nijedan peč mi se do sada nije zabagovao, pogubio, promenio, odlepio... sve stoji kako namestite.
Neko je spomenuo koncept Zoom G serije - da, to je jedan od binijih faktora i za mene bio pri kupovini.
Snimanje, bitaža - ne znam, snimah samo na line out

Dist pedala pre procesora? - da, može, tako sviram u "rokerskijem" od dva benda, veoma dobro se pokazala saradnja Guv'nor + G7. Samo... tako gubite wah na procesoru...

- tyler durden
- MF veteran
Mithrandir wrote:Definitivno u skorije vreme neću kupovati pojačalo - jednostavno ne vidim poentu, u sadašnjoj situaciji. Da ne pričam o tome što ni svog tranzistorca od 15W ne smem da odvrnem do pola...
Tako da je moj odgovor - da. Eventualno, ako ne budem zadovoljan distom, mogu dokupiti neku dist pedalu. Na Boss ME-50 (tvom, btw) sam našao nekoliko sasvim dobrih distova, pa ne vidim razlog zašto ne bih i na ovome.
Iskreno. Prvo, ja nikada ne bih uzeo tog zoom-a. Jednostavno, meni se nesto ne svidja. Osim ako neces da odvojis jedno 400, 500 evra za procesor. Nemoj prodavati tog ME 50, jer radi bolje od svih ispod te cene, cak i od nekih koji su skuplji, dakle u cenovnom rangu 400, 500 evra. Dugo sam furao procesore, i mnoge sam imao u svom posedu. Moj savet, ako ces da das malo vise para. Vox tonelab SE, procesor sa lampom, super distorzije, efekti dobri, super rade. Ima 2 ekspresion pedale. Ima origianli Vox 848 wah u sebi. oko 350, 400 evra, imas ga u sky-ju. A ako si bas efekat freak, da hoces svermirkse mogucnosti i svemirska podesavanja, Boss gt 10. Oko 500 evra je. Imao sam i Line 6 POD xt live, i razocarao sam se u njega. Moj savet ti je da ga ne kupujes.
DAkle ako ces tu neku kintu da odvojis, moj predlkog su ti ova 2, idi bar h probaj. A ako ne, onda s nemoj zaletati, prilicno sam siguran da taj ME 50 radi bolje od svih njih.....