Novi MXR Carbon Copy Analog Delay

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Blingo

Re: Novi MXR Carbon Copy Analog Delay

Post by Blingo » 10 Feb 2009, 11:36

Ooooooodlično zvuči! :) Jesi li malo eksperimentisao i sa volume pedalom ili samo s potenciometrom na ovom snimku?

Preslušavam snimak već 5. put i extra je! Baš je za sedenje u sobi i beskrajno tripovanje i lutanje prostranstvima uma,hehe.

Jedino,ne znam da li je ovo problem i kod vas, ali kada puno eksperimentišem s deley i corus efektima nekako mi se prispava, usporim se... :lol:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Feb 2009, 13:57

shadowsi ? :mrgreen:
do jaja

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Feb 2009, 15:09

Blingo wrote:Jesi li malo eksperimentisao i sa volume pedalom ili samo s potenciometrom na ovom snimku?
Samo volume potenciometar, kao i svi pravi muskarci :mrgreen:
(salim se, naravno. nemam vol pedalu)
nenadnenad wrote:shadowsi ?
Pa kako drugacije? :wink:

Blingo

Post by Blingo » 10 Feb 2009, 17:41

guv'nor wrote: Samo volume potenciometar, kao i svi pravi muskarci :mrgreen:

Tačno se oseća taj testosteronski vajb koji se pooooonavlja do u beskonačnost! :mrgreen: :wink:

guv'nor

Post by guv'nor » 11 Feb 2009, 03:24

Pa kako! :wink:
Nego, ako te interesuje prava demonstracija (testosteron) sile, onda je ovo obavezna literatura (za onog ko jos to nije pogledao, naravno :mrgreen: )!
Lanac: Greg Koch-Strat-Delay-Amp :shocked3:
http://www.youtube.com/watch?v=4NO9raLftYQ
P.S. Nije CarbonCopy, ali je veoma lako izvesti isto i sa njim, ako ostale stvari nisu problem.

Blingo

Post by Blingo » 11 Feb 2009, 09:34

Ooooooo da, gledao sam ovo i ranije... Šta reći? 8)

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Mar 2009, 20:00

Rocket Roll wrote:Evo ga i na Thomannu, 170 evra:

http://www.thomann.de/at/mxr_m169_carbo ... _delay.htm

Image
Evo ga i kod nas! Prošetao sam se danas (bio lep dan :mrgreen: ) do Našeg Predstavnika Kompanije Fender da ispazarim neke sitnice, kada ono na pultu stoji mini kolekcija MXR Analog Inovations-a: Blue Box, razni Gain-Boost-eri i u sredini sakriven CC!
Cena: Thomann + 50 evra, ili tačnije 20.000 i par stotina pride...

Moje skromno mišljenje je da smo uz pomoć gore-pomenute-firme ušli u Ginisovu knjigu reko-Rada! :mrgreen:
Postali smo jedina zemlja na svetu u kojoj je MXR CC skuplji od Ibanezove AD9-ke! :lol:

P.S. Nadam se samo da ovo nije neki popust, jer i kada su dobili DigiTech-ovu HarWire seriju, bila je mesec-dva na "promociji" sa, par hiljada, nižom cenom.

majtimika

Post by majtimika » 23 Mar 2009, 20:51

ako nije neka fora evo ga u sky-u za 170 jurica

http://www.skymusic.rs/prodaja/gitare/p ... page5.html

dweezil

Post by dweezil » 23 Mar 2009, 21:12

nije mi jasno zasto Boss josh ne izbacuje reizdanja svojih DM-2 i DM-3 analog delay-a.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Mar 2009, 21:14

dweezil wrote:nije mi jasno zasto Boss josh ne izbacuje reizdanja svojih DM-2 i DM-3 analog delay-a.
da,to se i ja pitam,ali cinjenica je da dobro zaradjuju na DD serijama.. :)

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Mar 2009, 21:19

Vidiš da su svom snagom uleteli u COSM priču.
Ne bi me iznenadilo kada bi uskoro povukli sve analogno i "analogno" iz proizvodnje i krenuli putem koji svaka velika kompanije počinje da prati...
Mada, baš bedak za te DM-ove.

Edit:
@Majtimika
Nemam pojma da li je fora ili nije.
U Sky sam prestao da odlazim od kada su mi tražili 15 ajvara za 3 bele pot kapice, koje su u Mitrosu tada bile 5e.
Priča i obrazloženje je bilo da su njihove original Fender!!! :rlol:

dweezil

Post by dweezil » 23 Mar 2009, 21:25

nema shanse, analogno ce uvek da postoji kao punomasno mleko :) a chudi me to za Boss posto prave neke pedale koje ono neznam koliko su marketinski dobar potez, a ne prave one za kojima bash postoji jagma. Mislim ima na Boss DD-7 i analog mode, dosta je uverljiv ali je ipak digital. Samo da reizdaju DM-2 i DM-3 al ono verno kao sto je uradio Maxon sa AD9.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Mar 2009, 21:29

dweezil wrote:nema shanse, analogno ce uvek da postoji kao punomasno mleko :) a chudi me to za Boss posto prave neke pedale koje ono neznam koliko su marketinski dobar potez, a ne prave one za kojima bash postoji jagma. Mislim ima na Boss DD-7 i analog mode, dosta je uverljiv ali je ipak digital. Samo da reizdaju DM-2 i DM-3 al ono verno kao sto je uradio Maxon sa AD9.
i ja se nadam,ali opet,cene nece nista biti drasticno manje,cak... :roll: ..ali ,ako pocnu da proizvode,vec imaju 2 kupca :mrgreen: ...

p.s.jel si probao taj analog mod na dd7? kazes,nije los?..nisam imao prilike da probam,a bas me je zanimalo kako zvuci..Znam da loop na njemu radi vrlo dobro.. :)

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Mar 2009, 21:33

dweezil wrote:nema shanse, analogno ce uvek da postoji kao punomasno mleko
100%, ali ne znam koliko će se te velike firme baviti takvim stvarima.
dweezil wrote:Mislim ima na Boss DD-7 i analog mode, dosta je uverljiv ali je ipak digital.
Jeste, ima. Probao sam DD7, znam da se nikome na planeti nije dopao DD6, pa nisam imao pojma šta da očekujem, ali extra dobro sljaka svaka opcija koju ima. Čuje se da je digital, ali ni malo ne smeta. Baš sam se prijatno iznenadio.

dweezil

Post by dweezil » 23 Mar 2009, 21:45

a iam ja i Boss DD-7, pa sta znam za ono sto mene zanima a to su kratki delay-i, analog mode je ok, mislim provali se da ga muti al nekako opet da imash pored da ukljucis pravi analog DM-2 provalio bi koliko je masniji i detaljniji, mislim analog mode zvuci analogno u odnosu na digitalni fazon ali u odnosu na true analog delay ipak zvuci samo kao bleda kopija. A sto se tice DD-7 i kratkih delay-a oko 200 ms pa neznam meni se vishe svidja kako to radi Digitech, zvuci mozda weird ali meni Digitech zvuci prirodnije i lepse. Neki dan sam video na netu Pearl analog delay, to me zanima kako su odshljakali, mislim da vredi probati, kao i Pearl compressor, ali u pitanju su pedal iz 80-tih i malo teze ih je naci.

Post Reply