Jedan novinar o domaćim Rock muzičarima...
- Nyarlathotep
- MF veteran
Re: Jedan novinar o domaćim Rock muzičarima...
ma da... hehehe.
reci cu Urosu da pise jos ovakvih tekstiva i postace prilicno popularan.
reci cu Urosu da pise jos ovakvih tekstiva i postace prilicno popularan.
- Nyarlathotep
- MF veteran
zeleo bih da se ispravim u vezi jedne stvari... Acroholia su sjajan pank-grajnd bend (malopre ih pustih nakon x godina), Bethor mi se ne svidja, ali realno ne slusam blek.
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WmnTdyRYDxc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WmnTdyRYDxc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WmnTdyRYDxc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WmnTdyRYDxc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Argument ti je "Nije profesionalac, pa šta god piše za novine, puj pike ne važi"? Zbunjen sam. istovremeno pokušavaš da kažeš da je on amater i da samim tim ne može da se shvata toliko ozbiljno, a odmah zatim govoriš kako je toliko doprineo, što znači da ga treba shvatiti ozbiljno, naravno samo kad su mu akcije konstruktivne. Da li to znači da ako on piše recenziju za neki bend, ne sme ništa loše da kaže za njih ako članovi grupe imaju dayjob po toj logici?Nyarlathotep wrote:Dushane, mislim da ovom prilikom preozbiljno, neadekvatno, veoma ogorceno i pristrasno posmatras autora ovog teksta. ok, mozda je i njegova poenta da isprovocira takve likove, ne znam, ali sta god ti mislio o njemu, covek nije profi novinar, nije ni profi muzicar, od drugih stvari zaradjuje za zivot. nema nameru da se postavi kao autoritet, to definitivno pogresno procenjujes. jebe mu se. ovim se samo fino posprdava sa generacijama neukih i zatucanih ljudi, ubedjenih da su na nekakvoj satro alternativnoj rok strani. isto tako, svideli se tebi Bethor i Acroholia, ili ne (a da slusas blek metal ili grajnd, mozda bi bi bilo tako - meni se ne svidja ni jedan, ni drugi bend, ali znam ljude koji sviraju i slusaju tu muziku i super su im) taj covek mnogo radi na podrzavanju i razvitku andergraund scene ovde (ozbiljne i kvalitetne alternativne scene, relevantne na svetkom nivou)... sto pisuci dobre stvari godinama, sto organizujuci koncerte, sto akcijanjem oko jednog od retkih aktuelnih i relevantnih muzickih festivala kod nas - Ring Ring-a. privatno, njegov muzicki ukus varira neverovatno, niti je on nesto zakopan samo u muzicko dzez, rok, nojz, hip hop ili metal podzemlje. odrastao je na istim popularnim bendovima kao i svi mi: Iron Maiden, Queen, Slayer, Black Sabbath, Dead Kennedys, Led Zeppelin, Miles Davis, Mahavisnu Orchestra, Black Flag....
Ja nisam povređen zato što sam neizmerno vezan za imena koja je pomenuo, već me ljuti što ima jedan aršin za jedne stvari a drugi za druge, niti imam išta lično u vezi čoveka, možda bi mi bio simpatičan da ga upoznam uživo i sa zadovoljstvom bih popio kafu sa njim. Čak i ne kažem da je to "srpsko rokerstvo" nešto što treba pravdati, u pravu je za neke stvari.
Ali:
Da on ima potpuno isti način pisanja i pisanja recenzija kad piše o kvazi-urbanim bendovima, onda bih samo rekao da mislim da je stil pisanja samovažan, ali da mogu da poštujem da je to način kako on vidi stvari. Konačno, nije on jedini koji ima ovakav način tretiranje tematike, pa da ga sad treba razapeti, ali mislim da je ovaj konkretno članak "over the line". Jasno je da ovakvu vrstu kritičkog osvrta neće napisati niti za jedan "alt-rock" ili šta već ovdašnji bend iako su mnogi zaslužili, za niti jedan bend odličnog hrčka, ni za koga "novotalasno zaslužnog" kao što je Koja itd, i tu cela priča o bilo kakvom respektu za njega i njegovoj objektivnosti pada u vodu. To se zove politika, kad imaš "svoje" i hvališ ih i kad imaš "ovde druge" koje pljuješ kako ništa ne valjaju, i to preko granice dobrog ukusa. Dakle ove poslednje dve tri rečenice, to je poenta.
Da se baviš muzikom ili imaš duži staž, znao bi da taj tekst nije tako nešto što stoji samo. Postoje neke pojave kod nas koje jako loše deluju na muzičku scenu, i po mom (možda pogrešnom, je li, ko zna) mišljenju je potkopavaju, i tako sad već može da se kaže, desetinama godina. Dužnpst novinara je da bude objektivan, pa je sasvim ok reći na primer da su svi albumi Čorbe od ne znam koje godine smeće, ako to misliš kao novinar. Ali realno, najveći deo publike i na zapadu, sluša neku ili lajt verziju rock muzike, ili varijante koje nisu baš art forma. AcDc teško mogu da se nazovu umetnošću ali imaju svoj smisao i svoju publiku. Možda bi bilo lepše kad bi milione ploča prodavalo nešto što je svežije, neki mlađi bend sa novom idejom, ali neki mainstream i neki dinosaurusi moraju da postoje. Samo kod nas postoji taj strah i odbojnost prema pravom mainstream-u kod novinara koji vole "prave stvari" gde je ispada, bolje da ljudi slušaju narodnjake (što se na kraju i događa) nego bajagu. Godine i godine, pljuvanja, osuđivanja, vređanja, pametovanja i samoljublja. Sećam se kad se svojevremeno, valjda u vremenu zabave praktikovalo i davanje mrtvačkih lobanja kao ocena, da bi postojao povod da se pišu čitavi sastavi u kojima se de fakto ponižavao bend koji bi bio antipatičan. Metak u glavu priča je omalovažavanje, a ako rock novinar nema poštovanja, kako će obični mediji tek onda da imaju poštovanja ili obična publika. Ako si ikada otvorio neki strani magazin, onda znaš da se u 95% slučajeva o bendovima ili piše afirmativno, ili se uopšte ne piše, ako se nema napisati išta lepo, prepušta se zaboravu.ma ajde ljudi sta se cimate toliko... nevidim sto je taj tekst big deal... ako se necimaju oni koji su okarakterisani u tekstu, sto se mi cimamo, koji smo skroz far away iz te price?
Ako srpski mejnstrim predstavljaju bajage, corbe, neverne bebe, orgazmi i slicne SRAMOTE rokenrola, onda je stvarno BOLJE slusati narodnjake.Samo kod nas postoji taj strah i odbojnost prema pravom mainstream-u kod novinara koji vole "prave stvari" gde je ispada, bolje da ljudi slušaju narodnjake (što se na kraju i događa) nego bajagu.
Ne postoji odbojnost prema mejnstrimu, nego NEMA istinskog mejnstrima: kulturne, pitke, DOBRO odsvirane i producirane muzike sa dopadljivim melodijama, harmama i tekstovima koji nece vredjati uho gluposcu.
(To sto je neko ovim papanima reko da pesma ne treba da ima vise od 3 akorda da bi bila mejnstrim, a da aranzman mora biti stupidan i izlizan koliko je god moguce, to je vec njihov problem)
To sto se zahvaljujuci odredjenim vezama&uticaju, muzickom stazu i spletu kojekakvih okolnosti, kao mejnstrim ovde prodaju stvari koje vredjaju elementarni ukus (i cak) i inteligenciju, mnogo je veci problem od pisanja coveka koji je, malko hiperbolisano, pokusao da ukaze na neke od budalastina koje krase ovu scenu.
A takodje, mislim da u tekstu ni neki predstavnici alternative nisu mnogo bolje prosli od predstavnika mejnstrima, i ne vidim nista lose u tome.
Jer, zaista, receno je: Od banalnosti je gora samo svesna (trazena) originalnost, a toga je kod ovih nasih rok-pajaca i kvaziumetnika vazda bilo...
Negativna selekcija, kao i u ostalim sferama zivota u Srbiji, tako to ide...

sinisa objektivac
evo, ja gotivim da cujem bajagu ponekad, znaci ja sad imam los muzicki ukus, a bice i da sam glup, antisluhista ili nesposoban da prepoznam dobru muziku, takodje i povrsan i plitak, te suvise rudimentarnog dozivljaja muzike. a sto posto ima najmanje deset bendova koje obojica slusamo, kako sad to objasniti, ajmo da meni nakarikamo jos i sindrom podvojene licnosti ili tako nesto:) al posto ja nemam diplomu deljenja pravde i krivde i sortiranja bendova na kvalitativnoj lestvici ko ti, onda cu da se diminish and povuci se to the west:)
aj houp det maj poenta iz klir:)
evo, ja gotivim da cujem bajagu ponekad, znaci ja sad imam los muzicki ukus, a bice i da sam glup, antisluhista ili nesposoban da prepoznam dobru muziku, takodje i povrsan i plitak, te suvise rudimentarnog dozivljaja muzike. a sto posto ima najmanje deset bendova koje obojica slusamo, kako sad to objasniti, ajmo da meni nakarikamo jos i sindrom podvojene licnosti ili tako nesto:) al posto ja nemam diplomu deljenja pravde i krivde i sortiranja bendova na kvalitativnoj lestvici ko ti, onda cu da se diminish and povuci se to the west:)
Last edited by Doolio on 13 Feb 2009, 19:50, edited 1 time in total.
- Nyarlathotep
- MF veteran
ucitavas stvari. ne govorim to.Dushan S wrote:Argument ti je "Nije profesionalac, pa šta god piše za novine, puj pike ne važi"? Zbunjen sam. istovremeno pokušavaš da kažeš da je on amater i da samim tim ne može da se shvata toliko ozbiljno, a odmah zatim govoriš kako je toliko doprineo, što znači da ga treba shvatiti ozbiljno, naravno samo kad su mu akcije konstruktivne. Da li to znači da ako on piše recenziju za neki bend, ne sme ništa loše da kaže za njih ako članovi grupe imaju dayjob po toj logici?
on pise sasvim realne recenzije domacih bendova. pogledaj recimo recenziju albuma benda Consecration.
glavni nesporazum je da ja Urosha opravdavam, jer smatram da tog coveka nema potrebe braniti ni od koga. samo iznosim cinjenice koje govore da ste u zabludi kada donosite zakljucke o njegovoj licnosti. vi se ovde uglavnom bavite time ko je on i kakav je (iskompleksirani propali muzicar, nadobudni mentol itd)... ali zaista, nekako ne mogu da raspravljam vishe, nebitno je na kraju krajeva.
a tekst je duhovita zajbancija i mene je zabavio.
Last edited by Nyarlathotep on 13 Feb 2009, 19:58, edited 1 time in total.
Doolio wrote:sinisa objektivac
Nisam mislio da su diplome ona presudna zivotna stvar

Moje poenta je tamo negde jos pre nekoliko strana napisata. Jebes raspravu o necem tako trulom kao sto je domaca rok-scena. Ozbiljni ljudi to ne slusaju (posle dvadeset pete), osim mozda nekoliko bendova-izuzetaka.
A ne znam i sto sam uopste nastavio da pisem ovdi (eto sta dosada ucini od coveka). Valjda me isprovocirala ova Dushanova prica o tome da je tekst izraz frustracija jednog ''alternativca-snoba'' koji ne moze da pojmi lepote srpskog mejnstrima.

dusanova poenta je da se treba uzdrzati u nekoj meri. pazi, meni je recimo sasvim u redu da ti ne volis bend koji ja obozavam, ali kad blatantno kazes neki konacni epitet koji je mnogo ruzan, priznajem, pogodice me to, jer se onda dolazi do te price o diplomama i ciji tata je jaci:) hocu da kazem da evo, ja licno, ne gotivim kad neko sebe uzima kao konacni reper, zdravo za gotovo.
o ovome pricam. popuniti po volji i isto sranje drugo pakovanje. zavisi od onoga ko prica. i to je besmisleno posto ovakvih kvoutova moze da ima bezbroj i svi da budu validni isto koliko i original:)A ne znam i sto sam uopste nastavio da pisem ovdi (eto sta dosada ucini od coveka). Valjda me isprovocirala ova Dushanova prica o tome da je tekst izraz frustracija jednog ''__________-snoba'' koji ne moze da pojmi lepote __________ ____________.
Jebes objektivnost, to je za naucnike. 

dobro, lose se odrazih:) ne mislim da treba da budes objektivan sad ne znam kolko, ni ja nisam objektivan iako kao stalno sernjam da jesam. ali ono, rispekt i tako to, barem u nekim granicama:)
Boga mi, zvučiš tako da si spreman za novinara koji hvali alternativnu scenu i pljuje sve ostalosinisake wrote:Ako srpski mejnstrim predstavljaju bajage, corbe, neverne bebe, orgazmi i slicne SRAMOTE rokenrola, onda je stvarno BOLJE slusati narodnjake.Samo kod nas postoji taj strah i odbojnost prema pravom mainstream-u kod novinara koji vole "prave stvari" gde je ispada, bolje da ljudi slušaju narodnjake (što se na kraju i događa) nego bajagu.
Ne postoji odbojnost prema mejnstrimu, nego NEMA istinskog mejnstrima: kulturne, pitke, DOBRO odsvirane i producirane muzike sa dopadljivim melodijama, harmama i tekstovima koji nece vredjati uho gluposcu.
(To sto je neko ovim papanima reko da pesma ne treba da ima vise od 3 akorda da bi bila mejnstrim, a da aranzman mora biti stupidan i izlizan koliko je god moguce, to je vec njihov problem)

Mislim da mešaš dve stvari: nedostatak konkurencije, i još neke stvari na koje ti sa pravom upireš prst su doveli do toga da Čorba ili Bajaga nemaju alternativu u mainstream-u. Ali nemoj da se zanosiš pogrešnom idejom da postoji potencijalno "neki tamo kvalitetni mainstream". Mainstream mora malo da bude bljucav u današnje vreme i da namiguje sa mas trendovima prilagođavajući se ukusu mase, to je nužno. Ovo što ti pričaš je onako, komunizam. Kad zbacimo zlotvore, oni što dođu, e oni će biti pošteni i dobri. Nije, ko god dođe na vrh, taj ili je zlotvor bar malo ili će to postati, tako nikad neće postojati "kvalitetan, umetnički mainstream". Nisu ljudi voleli čorbu kad je bila na vrhuncu kvaliteta zato što su razumeli, više zbog drugih razloga. Takođe mislim da mešaš neke probleme "skupoće produkcije" i "svežine ideja" sa suštinski bitnom stavkom a to je usmerenje. Neće nikada ovde Nežni dalibor, ili Consecration ili ne znam ko već biti mainstream, samo neki novi bajaga, prethodno umočen u rastvor glukoze da ima sladak ukus. Znaš na šta mislim?
ucitavas stvari. ne govorim to.
on pise sasvim realne recenzije domacih bendova. pogledaj recimo recenziju albuma benda Consecration.
glavni nesporazum je da ja Urosha opravdavam, jer smatram da tog coveka nema potrebe braniti ni od koga. samo iznosim cinjenice koje govore da ste u zabludi kada donosite zakljucke o njegovoj licnosti. vi se ovde uglavnom bavite time ko je on i kakav je (iskompleksirani propali muzicar, nadobudni mentol itd)... ali zaista, nekako ne mogu da raspravljam vishe, nebitno je na kraju krajeva.
Dushan S wrote:Argument ti je "Nije profesionalac, pa šta god piše za novine, puj pike ne važi"? Zbunjen sam. istovremeno pokušavaš da kažeš da je on amater i da samim tim ne može da se shvata toliko ozbiljno, a odmah zatim govoriš kako je toliko doprineo, što znači da ga treba shvatiti ozbiljno, naravno samo kad su mu akcije konstruktivne. Da li to znači da ako on piše recenziju za neki bend, ne sme ništa loše da kaže za njih ako članovi grupe imaju dayjob po toj logici?
Ne kapiram te za šta je ta recenzija dokaz ili šta pokazuje... Pročitao sam je još ranije jer gotivim i Danila i njegov bend, tj ono što radi. Ali Consi su ljuta alternativa, i samim tim se uklapaju u trip "Negovanja svega što je kul i urbano". Tj to što oni poseduju kvalitet ne znači da ne stoji da postoji selektivno gledanje podstaknuto ideologijom.ucitavas stvari. ne govorim to.
Ja sam te ružne kategorije pomenuo jer je to ono što se nameće ljudima, i namerno sam više puta ponovio da znam da on ne mora biti takav. Ne moraš meni to reći, možda je on kul lik. Ja ne pričam zato što mislim da je on zao, loš čovek. Ja samo mislim da je on u jako pogrešnom uverenju da uvek zna šta radi, da je postao deo jedne jako ružne tradicije, da je sebi dao previše za pravo, i da pokazuje da robuje formi pre sadržaja, ako su mu isti Azra i Bajaga npr. Zašto od matorijih Koja nije pomenut u tekstu kad je on ultimativni prodavac magle, recimo? (ne kažem da sve njegovo treba baciti u đubre, ali ako je neko over-hyped, to je on). Pretpostavljam da ti znaš zašto nije pomenut Koja, ne zbog svog dela i objektivnih činjenica, već gde je "svrstan" ideološki.glavni nesporazum je da ja Urosha opravdavam, jer smatram da tog coveka nema potrebe braniti ni od koga. samo iznosim cinjenice koje govore da ste u zabludi kada donosite zakljucke o njegovoj licnosti. vi se ovde uglavnom bavite time ko je on i kakav je (iskompleksirani propali muzicar, nadobudni mentol itd)... ali zaista, nekako ne mogu da raspravljam vishe, nebitno je na kraju krajeva.
Znači nisam ovo doživeo na relaciji - ja protiv Uroša - ti Braniš pa se raspravljamo. Recimo da (zlo)upotrebljavam priliku da pričam o nečemu za šta ja mislim da je problem kod nas na muzičkoj sceni a ne pominje se toliko. Smešno je da se stalno priča kako su navodno tamo neki narodnjaci najveći problem i da oni ubijaju rock muziku kod nas, a svakih malo mogu da vidim i čujem da neko u rock-u direktno radi protiv muzike koju brani.
Evo ti primer:
Da smo mi kao zapad, da čorba izda album, to bi bilo propraćeno naslovnom stranom časopisa, bar njih pola. Eminentni novinari bi recenzirali album. Možda loše, možda ne. Postojala bi retrospektiva rada benda, sa dobrim fotografijama da se podsete ljudi i obrazuje omladina. Uz sam album bio bi pušten i best of koji bi se prodao bolje od aktuelnog albuma. Fanovi bi se svađali da li je album njesra ili valja. Digla bi se svuda prašina. Zvali bi Boru u emisije da priča o aktuelnim temama. Lomila bi se koplja. Postojali bi ozbiljni osvrti u medijima gde bi se pričalo o tome, "šta je to problem u čorbi kad su albumi lošiji nego nekad". Udarni magazin koji se bavi i kulturom i muzikom bi imao ekskluzivni intervju sa Borom u kome bi ga slikali u kućnom ambijentu, umetnički sa dobrim bočnim svetlom, tako da kad vidiš pomisliš, "ovo je baja bio je svuda i radio je svašta". Jedna slika na a4 celoj stranici, tekst na još par strana. Priča o detinjstvu, problemima, i kako ih je prevazišao. Otkrivanje pikantnih detalja.Eventualan loš album bi bio povod za slavlje, ako razumeš? Dizao bi rejting čorbi, ali i ideji da je bend, rock, album, životna priča, da je sve to važno i bitno. Da je muzika bitna.
Jer poenta je, ako rock treba da živi, ako treba da ga vole, ako treba da zanima ljude, on NE SME BITI POVLAČEN PO ĐUBRETU. Mora da postoji ikonografija. Kovanje u nebesa, davanje važnosti, da se pravi vest, da svi čuju i svi žele da imaju svoje mišljenje. Rock mora da se tretira ozbiljno, važno sa poštovanjem kao relikvija. I kad pljuješ treba da pljuješ tako kao da pokušavaš da oboriš Darvinovu teoriju, bez jeftinog pljuvanja i sprdnje već sa autoritetom i konkretnim činjenicama, kao i pametno sročenim impresijama. Rock ne može stalno da bude u bunkeru i podzemlju kao kod nas, da su rock muzičari bedni jadni nebitni i da se stalno predstavljaju kao životinje u zološkom vrtu. Rock mora da bude fancy, krpice, sjaj i beda holivuda, skupoća, nemoral i seks, rock mora da izgleda i tako da neko želi da postane rocker i muzičar jer hoće pare i pičke. Ne zato što je samo nesrećan i nije mu ni do čega ili hoće da tera inat ili je intelektualac.
Ajd sad ti (ili vi), uporedi to sa tretmanom rock-a kod nas? Ovaj momak što me je intervjuisao za politiku je bio fin lik pa sam ga baš pitao "Je li tako da su ti svi sa kojima si pričao složili tužnu priču kako sve ne valja i ništa ne može?" Naravno da mi je potvrdno odgovorio. To brate ne može tako. Sviđalo se nekome to ili ne, ako rock treba da pojede estradu, da joj oduzme tle, da potisne neke tamo "narodnjake" on MORA DA POSTANE ESTRADA. Mora da se vodi i tim zakonitostima. Rock bi takođe i umro ako ne bi postojao, znoj bes bunt itd. Tome i služi alternativa, ali ne može se samo alternativa tretirati kao validna. Rock je brend napolju, a brand se mora shvatati pozitivno i veličati. Kod nas rock novinari rade nešto što je nalik tome da pokušavate prodati vašu penu za brijanje a prodavac priča sledeće "Pa nije loša ono, gomila ljudi se i ne obrije, ume da bude sranje, ali poneki komad pene i nije loš... Mada ona pena što smo je dobili prošlog meseca od nje su izlazile bubuljice ljudima, bilo par njih. Mislim ono, ne znam šta da ti kažem... Ajd kao podrži proizvođača dobar čovek je, pravi kul penu, pa kupi". Da li bi kupio takvu penu za brijanje, o kojoj se tako priča i da li bi mislio da se radi o ozbiljnoj firmi?
Elem, ako ti pročitaš u novinama da su fanovi čorbe seljaci, da čorbi treba metak u glavu, šta time dobijaš? Da li je to pozitivna informacija, da li je to afirmativno, da li se time pomaže nekome? Da li scena postaje bolja ako neko "u rock svetu" smatra da neprekidnim insistiranjem na podupiranju bendova koji su "art" a koji imaju 1% šanse da ikada postanu mainstream, da se time pomaže muzici? Da li masa ne sluša bendove koji se nude kao alternativa samo zato što ne zna za njih ili su jednostavno čuli i nije im se dopalo, pa sad oni koji guraju te bendove traže opravdanje u čuvenoj sintagmi "narod je glup ne zna šta je dobro"?
Napolju se rock slavi i veliča, a rock muzičari postaju zvezde. Ovde rock muzičari imaju kompleks manje vrednosti, okolina ih tretira kao smeće, njihovi drugari čekaju kad će da odrastu i da se uozbilje, dakle čak i oni, ozbiljna štampa ih uglavnom ignoriše, a konačno, rock mediji, često ih i oni tretiraju kao smeće. Neće se niko "opametiti" od Uroševog teksta, njegov doprinos je samo u tome da se učvrsti kod dela ljudi kako je rock nešto po čemu se može srati, čak, srati još više nego po nečemu drugom. Što nije napisao tekst o našem sadašnjem "mainstream"-u koji je na TV-u, od Ane Stanić do Vlade Goergijeva, recimo. Ne kažem da li je to loše ili dobro, ali to je aktuelno i živo. Elem, bitno je ispasti frajer, pokazati da znaš da pišeš, ništa nije sveto, Bora je smeće, Bajaga je smeće, sve to ne valja ništa, rock je sranje, domaća publika je glupa, domaće "rockere" treba pobiti. Ja sam intelektualac ako vidim to, vi ste glupi ako se ne slažete sa mnom i za vas je takođe metak. To je sve sjajno.
Eto ja pokušah objasniti svoju tačku gledišta, i zašto kritikujem taj članak. Ako vi mislite da je drugačije, da se kod nas super piše o rock muzici e onda jbg. Ne kažem da su svi mediji negativni, ima puno finih ljudi ali je to često obrnuto srazmerno "važnosti". Ljudi koji vode nezavisne sajtove uglavnom su ljubazni i izlaze u susret, a kako idete prema TV-u i radiju, počinjete da nailazite na sve više govana. Meni ne treba Uroš da mi otvara oči. Meni i realno, nama treba naslovna strana najčitanijeg magazina, pa makar bio i "Skandal" na kojoj su zajedno upravo taj Čorba i Bajaga i velik natpis "Da li se to Rock Vratio", i unutra pola sadržaja o rock-u pa makar i Čorbi i bajagi. Nama treba Čorba i Bajaga i dao bog još neki tamo novi bendovi u pesmarici Bravo magazina da deca čitaju to a ne ne znam šta. Nama treba mainstream a ne pametnjakovići da govore kako mainstream sisa kitu, a podržavaju izolaciju od mainstream-a svojim postpucima i ostavljaju prazan prostor u kome su se uselili pop narodnjaci.
Preterah sa pametovanjem, ali verujte mi da ovo ne valja i da ne vodi nikuda, gledam godinama. Samo pogledajte kako na zapadu tretiraju muziku i rock, kako rade i šta rade, i samo pogledajte kako se mi ovde odnosimo i biće vam jasno zašto deca slušaju Grand. Slušaju Grand jer Grand radi šta treba. Mi ne radimo.
Over and out.
e svaka ti cast za ovaj post, ne bi moglo bolje da se kaze.
Ja sam pre neki dan pustio onu pesmu od Corbe "u dva ce cistaci odneti djubre" - kad mi se nekoliko likova javise i kazu : e jel to Tesna Koza??? onda njima objasnim da je to pesma od Riblje Corbe u filmu Tesna Koza a oni: e stvarno dobra pesma, jel imaju oni jos nesto?? i tako dalje i tako dalje
sto znaci da jos uvek postoje ljudi koji pojma nemaju ko je ko osim Sinana, Kitica i kompanije
Ja sam pre neki dan pustio onu pesmu od Corbe "u dva ce cistaci odneti djubre" - kad mi se nekoliko likova javise i kazu : e jel to Tesna Koza??? onda njima objasnim da je to pesma od Riblje Corbe u filmu Tesna Koza a oni: e stvarno dobra pesma, jel imaju oni jos nesto?? i tako dalje i tako dalje
sto znaci da jos uvek postoje ljudi koji pojma nemaju ko je ko osim Sinana, Kitica i kompanije
Dusane
za post.. Eh kada bi vise ljudi razmisljalo kao ti, sve bi bilo ok...
Ja se sve nadam da ce neka televizija tipa B92 poceti da forsira neku rok muziku jer u svim ostalim sferama glume neku urbanost i kopiraju zapad...pa se nadam mozda ce poceti da forsiraju i neke rok bendove, mozda ce nastati neka kuca koja ce da izdaju samo rok stvari kao grand sto se brine za narodnjake..ne znam...toliko mi je krivo zbog muzicke situacije u zemlji da sam poceo sam da se tripujem u tom fazonu, kako bih ja vratio rok na staru stazu...
Eh da samo posedujem neku tv stanicu..

Ja se sve nadam da ce neka televizija tipa B92 poceti da forsira neku rok muziku jer u svim ostalim sferama glume neku urbanost i kopiraju zapad...pa se nadam mozda ce poceti da forsiraju i neke rok bendove, mozda ce nastati neka kuca koja ce da izdaju samo rok stvari kao grand sto se brine za narodnjake..ne znam...toliko mi je krivo zbog muzicke situacije u zemlji da sam poceo sam da se tripujem u tom fazonu, kako bih ja vratio rok na staru stazu...

Ma dobro, Dushane, ti si profi muzicar, pa zato tako razmisljas. Nas hobiste zabole za ''zapadnjacki'' tretman rokenrola u medijima.
Zapravo, povlacenje smeca po djubristu i nije neki problem - jerbo mu je tamo mesto.
Ja sam ionako poper.
Bojim se da to nije slucaj sa Ribljom corbom, u tome je problem. Evo cak sam i ja, koji TV gledam ~ sat i manje (u proseku) uspeo da naletim na nesretnog Djordjevica i ostatak ekipe kako promovisu to novo socinjenije u nekoj emisiji za celu porodicu.
Opet je nosio onu svoju svescicu i citao, kao kralj srpskih rok-pesnika odabrane bisere svoje duhovitosti&visprenosti. Uvek mi te scene budu nekako tuzne...
I eto, ja samo mislim da iz HIGIJENSKIH razloga nekad treba reci da je g...o - g...o, bez obzira na to koliko ce rokenrol u Srbiji propatiti zbog toga.

Zapravo, povlacenje smeca po djubristu i nije neki problem - jerbo mu je tamo mesto.

Ja sam ionako poper.

Evo, ovde cemo se sloziti. Proslo je vreme kad su njegova pentatonska izdrndavanja na fuzziranom basu bila shvatana ozbiljno, ali - Koja je medijski odavno marginalizovan, s punim pravom.Zašto od matorijih Koja nije pomenut u tekstu kad je on ultimativni prodavac magle, recimo?
Bojim se da to nije slucaj sa Ribljom corbom, u tome je problem. Evo cak sam i ja, koji TV gledam ~ sat i manje (u proseku) uspeo da naletim na nesretnog Djordjevica i ostatak ekipe kako promovisu to novo socinjenije u nekoj emisiji za celu porodicu.
Opet je nosio onu svoju svescicu i citao, kao kralj srpskih rok-pesnika odabrane bisere svoje duhovitosti&visprenosti. Uvek mi te scene budu nekako tuzne...

I eto, ja samo mislim da iz HIGIJENSKIH razloga nekad treba reci da je g...o - g...o, bez obzira na to koliko ce rokenrol u Srbiji propatiti zbog toga.

ne treba televizija da pocne da forsira rock muziku, rock muzika treba da forsira sebe... ako ceo da kuliras i sviras u podrumu kod druga neces nikad zasvirati u neam pojma lupam kstu ili skcu or somethin... nego izadjes iz rupe, promovises sam sebe i svoj bend, ako ti neces to da uradis ko ce? nije to kao u americkim filmovima, neka deca super sviraju, naidje jack black i postane im menadzer a oni krenu da przhe na woodstocku...kurtrose wrote:Dusaneza post.. Eh kada bi vise ljudi razmisljalo kao ti, sve bi bilo ok...