Kombo / glava? Lampaš / trandža?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

johnny_b_good

Kombo / glava? Lampaš / trandža?

Post by johnny_b_good » 14 Feb 2009, 22:46

Zanima me ovako?
1.Razlike izmedju kombo pojacala i glava+zvucnik... i te varijante?Da li se samo manja pojacala prave combo ili i veca?
2.Razlike izmedju lampasa i tranzistoraca (ima li jos nekih)? I ono,lampa u predpojacalu... :D
I jos nesto dodajte sto bih trebalo znati..
Sorry sto frljam sa izrazima i ako sam se nesto pogresno izrazio ali eto zeleo bih da saznam vise

nenadnenad

Re: E treba mi malo objasnjenja oko pojacala itd...?

Post by nenadnenad » 14 Feb 2009, 22:52

1. mozes da kombinujes razne kabinete sa glavom? Moras da nosis dve stvari umesto jedne ?
Manja\Veca kao Slabija\Jaca? Imas glave od par vati do par stotina ko i combo pojacala.

http://www.google.com/search?hl=en&q=di ... h&aq=f&oq=

vasko

Re: Kombo / glava? Lampaš / trandža?

Post by vasko » 15 Feb 2009, 00:36

trandza xD

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Feb 2009, 09:17

Zamisli, postoji wikipedia koja toliko zna

http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_amp

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Feb 2009, 12:49

mislim_stvarno wrote:Zamisli, postoji wikipedia koja toliko zna
win

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 15 Feb 2009, 15:15

Znam ja sta sve postoji al hteo sam cuti vase objasnjenje,savete... ovaj forum postaje truo.Daj ljudi mrsko vam je pisati..

Goja

Post by Goja » 15 Feb 2009, 15:58

johnny_b_good wrote:Znam ja sta sve postoji al hteo sam cuti vase objasnjenje,savete... ovaj forum postaje truo.Daj ljudi mrsko vam je pisati..
e johnny dobro si im i rekao... Ako necete da mu pomognete nemojte se ni javljati... Ko i onog decka sto je hteo igre da pravi...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Feb 2009, 16:01

Pitanje je takvo da je savrseno dati odgovor koji sadrzi stranicu na kojoj mozes naci sve sto te zanima.
Da li si ocekivao da neko sad napise 77 strana texta o pojacalima, iako to vec postoji?

Mislim, ako te zanima nesto konkretno ljudi ce ti sigurno odgovoriti, a za ovako uopstenu stvar postoji isto tako uopsten text...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Feb 2009, 16:12

Lampasi su u vecini slucajeva najbolje resenje...kombo ili glava i zvucnik - zvisi od tvojeg ukusa...tj sta ti vise odgovara...Trandza - bez bar 80-100W ne kupuj. Lampa i 30W je sasvim dovoljno.... Glava ili kombo - 1 zvucnik manje headrooma, 2 zvucnika vise headrooma, 4 zvucnika jos vise a recimo full stack - ludilo.. :lol: Zasad toliko...Marke - ima ih mnogo koje valjaju, ali ima i mnogo koje su shit...Zavisi i od vrste muzike i od budgeta i gitare cak.....Eto pa pitaj sta te zanima.... :)
Last edited by nemanjavelimirovic on 15 Feb 2009, 16:13, edited 1 time in total.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Feb 2009, 16:13

Mislim da nije pitao za kupovinu nego samo radi informacija.

friedman

Post by friedman » 15 Feb 2009, 16:49

johnny_b_good wrote:Znam ja sta sve postoji al hteo sam cuti vase objasnjenje,savete... ovaj forum postaje truo.Daj ljudi mrsko vam je pisati..
Istina, postaje. Ali ne zbog ljudi koji nece da napisu esej kad se nekome cefne, nego zbog ljudi koje mrzi da ukljuce sopstveni mozak.

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Feb 2009, 16:50

friedman wrote:
Istina, postaje. Ali ne zbog ljudi koji nece da napisu esej kad se nekome cefne, nego zbog ljudi koje mrzi da ukljuce sopstveni mozak.
... i malo googlaju! :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 15 Feb 2009, 17:22

Hmm, pazite sad, razumem decka koji jednostavno hoce da iz prve ruke cuje iskustva.. jer jedno iskustvo je 100x bolje nego milijon tehnicki napisanih tekstova... i razumem ga tu... ali..

ne verujem da 5% onih koji ucestvuju na ovom forumu.. ima doboljno iskustva da odgovori na SVA negova pitanja i kombinacije koje proisticu iz njegovog pitanja.. ma kakvih 5% ni 5 promila ljudi nema takvo iskustvo.. i na kraju verujem da ce se sve svesti na LICNI dozivljaj ovoga ili onoga...

Hmm evo ukratko.. pokusaj
lampa ima lepsi zvuk, prijatniji uhu, zvuk koji slusamo evo vec 60 i kusur godina..
tranzistor ima malo bezoblicni zvuk i nema tu "toplinu" attacka, puncha, udarnog talasa, ali daleko od toga da se ne mogu napraviti lepe boje.. dakle oseca se "hladnost" tranzistora.. aj' da ti tako objasnim.. ***** ga..
combo ako hoces neku snagu do 150W i da na bini ozvucavas pojacalo..
glava i half stack (dakle 4x12" ili 4x10") ako hoces jaku snagu IZA tebe na bini... plus ozvucavanje..
glava + full stack ako hoces da oduvas sve sa scene i budes baja na bini.. ili imas veeliki koncert pa ti treba za "show off"
kombinacije... uh. tek tu ima mogucnosti..

a na stranu to sto imas sad i nove ova hybridna pojacala, plus modeling pojacala.. dakle stvarno ne verujem da ce neko moci da ti da odgovor koji ti zelis...

E sad.. nemojte da opet imamo neke iskrice ovde. mmmmkey? :mrgreen:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 15 Feb 2009, 17:59

Hvala na odgovorima (osim onih debilnih prethodnih,prepoznace se).....

friedman

Post by friedman » 15 Feb 2009, 18:02

:cry:

Post Reply