sinisake wrote:Haahaha, Funkomat, carski.
(Kako vas ne mrzi da se zahebavata se ovakvim stvarima?)
Nego, da li ti se uklapa sa ostatkom gitare ovo? Ovo je troo vintage look, a koliko sam shvatio gitara i nije tako stara...

Meni bas zanimljivo da cackam ovakve gluposti.
Gitara nije stara ali mi se bas svidja kako izgleda crveno telo i krem vrat sa krem plastikama.
vbraca wrote:Funkomate covece pisi kako si ovo uradio...
Prvo sam osmirglao plastike sa mokrom hiljadarkom. Dok plastike ne izgube sjaj.
Zatim sam naneo tanak sloj Nitro Bajca (neka zuckasto-oker boja, ne znam tacno boja kog drveta). Prvo sam probao papirnim maramicama ali se video potez, pa sam uzeo neku finu krpu i stapice za usi za ove manje plastike. Gledao sam da ne bude svuda isti intenzitet boje ali to u sustini tu jos i nije toliko bitno. Tamnije je bolje nego svetlije jer tamnije moze da se osmirgla kasnije a da bi se potamnilo, mora da se nanosi novi sloj.
Sacekao da se osusi 10ak min i onda sam opet smirglao sa 1000 smirglom. Negde vise, negde manje, da se dobije taj neujednacen izgled i... eto.
Kasnije sam nasao tu u stanu neki akrilni bezbojni lak pa sam presao s tim, sto mozda i nije dobra ideja ali nista lose se nije desila a pretpostavljam da su ovako manje sanse da boja izbledi.
Mislim da je Sava pominjao da ne smeju poklopci magneta da se farbaju pa bi mozda zato moglo da pretstavlja problem ali moguce da se to odnosilo samo na lace sensor magnete a ne i na ove "otvorene". Nek mi neko ko zna vise kaze da li moze nekako da smeta magnetima.
Pogledao sam par slika starijih gitara i uglavnom su plastike uvek svetlije po coskovima (sto je jel da, logicno

) pa sam gledao da i ove moje budu takve.
Ako imate jos sta da pitate, pitajte.
Guitar_thrill wrote:i da da vidimo kako "stoje" stratu

Ne mogu trenutno da islikam gitaru ali cim budem mogao, okacicu slike.
Backplate sam ofarbao prvi, cisto da vidim kako ce ispasti (njega svakako ne koristim

) a sad cu ga staviti na gitaru da vidim da li ce vremenom posvetleti i koliko je ovo izdrzljivo na grebanje, pa cu, ako sve bude ok, ofarbati i pickguard.