Šta je bolje za hard rock: Ibanez rg321mh / ibanez grg270?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Šta je bolje za hard rock: Ibanez rg321mh / ibanez grg270?
koja je bolja djitra za hard rock: Ibanez rg321 mh ili ibanez grg 270? hvala unapred!
- mislim_stvarno
Re: sta je bolje za hard rock?
Rg 321 je bolja gitara i .(tacka)
GRG ima tremolo, ali ako hoces tremolo, onda je bolje da uzmes RG 350/370
GRG ima tremolo, ali ako hoces tremolo, onda je bolje da uzmes RG 350/370
Re: sta je bolje za hard rock?
rg 321 ima mahagoni telo (ako se ne varam)...sta mislis, sta bi bilo najbolje staviti na nju, seymour duncan-e sh4 i sh2 ili neke dimarzio...mislim sta ide bolje uz to drvo?
- Rocket Roll
Re: Šta je bolje za hard rock: Ibanez rg321mh / ibanez grg270?
Ček' da vidim da li sam te dobro razumeo.
Ti bi kupio gitaru od trista evra.
Onda bi na nju stavio dva magneta od sto pedeset evra.
Umesto da u startu kupiš gitaru od četiri stotine i pedeset evra, kao što je Ibanez ART300?
Moraćeš da mi objasniš - kojom logikom si stigao do te matematike?
Ti bi kupio gitaru od trista evra.
Onda bi na nju stavio dva magneta od sto pedeset evra.
Umesto da u startu kupiš gitaru od četiri stotine i pedeset evra, kao što je Ibanez ART300?
Moraćeš da mi objasniš - kojom logikom si stigao do te matematike?
- mislim_stvarno
Ovde se slazem sa rocketom. Ako odmah nameravas da menjas magnete na novoj gitari, mozda je bolje da kupis drugu gitaru koja kosta toliko.
Imas Jacksone, LTD koji vec imaju seymour magnete ako juris taj tip gitare sa kvalitetnim magnetima...
Ja sad jurim na rg350 da stavim dimarzio magnete, ali to je basswood, za mahagony su mozda bolje SD JB/59 ili Jazz/Custom kombinacije.
Koliko sam cuo (citao), Dimarzio magneti (nije pravilo) su tamniji, basovitiji od Seymour Duncana, a posto je mahagony vec sam po sebi taman, ljudi vise vole da ga malo posvetle svetlijim magnetima.
Opet, to nije nikakvo pravilo, samo ono sto vecina ljudi radi, pa mora da ima nesto u tome.
Imas Jacksone, LTD koji vec imaju seymour magnete ako juris taj tip gitare sa kvalitetnim magnetima...
Ja sad jurim na rg350 da stavim dimarzio magnete, ali to je basswood, za mahagony su mozda bolje SD JB/59 ili Jazz/Custom kombinacije.
Koliko sam cuo (citao), Dimarzio magneti (nije pravilo) su tamniji, basovitiji od Seymour Duncana, a posto je mahagony vec sam po sebi taman, ljudi vise vole da ga malo posvetle svetlijim magnetima.
Opet, to nije nikakvo pravilo, samo ono sto vecina ljudi radi, pa mora da ima nesto u tome.
i to sto kazes...hvala ljudi
GRG ti je da kazem najloshija Ibanez-ova serija, svaki RG je bolji od nje. Nishta ispod RG u principu po meni nije vredno para.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Samo mala ispravka , tj. da ne dodje do zabune za bukvaliste. Nije grg najgora serija niti rg najbolja. Sve serije koje imaju prefiks G su GIO, i losije su varijante svoje skuplje brace. Znaci: GRG, GSA, GAX, GRX.
E hvala za podelu informacije ovo stvarno nisam znaoKnightOfDoom wrote: Sve serije koje imaju prefiks G su GIO, i losije su varijante svoje skuplje brace. Znaci: GRG, GSA, GAX, GRX.

jao ja sam radio neku prezentaciju o ibanezu i ispro sam sebi mozak sa svim bitno-nebitnim informacijama.ono fabrike lokacije fabrika,serijski brojevi,modeli koji se prave/koji su se pravili....
da ne bude off slazem se za ovaj savet da uzmes bolju oma de ne trosis vise posle

da ne bude off slazem se za ovaj savet da uzmes bolju oma de ne trosis vise posle

bilo koji SG gibson, epiphon ili stariji ibanez oko 80-ih. To ti je zakon. Naravno i dobar strat.
nisam znao da su grg toliko lose gitare 
na pojedinim forumima su je ocenili kao najkvalitetniju gitaru koja se moze naci za te pare (konkretno mislim na grg 270 )

na pojedinim forumima su je ocenili kao najkvalitetniju gitaru koja se moze naci za te pare (konkretno mislim na grg 270 )
- mislim_stvarno
Po mom iskustvu, Jackson JS serije koji je uglavnom iste cene kao GRG je dosta bolja gitara, cak jako blizu RG seriji od koje je jeftiniji. (Ja ovo ponavljam kao pokvarena ploca
)

ja imam grg270...i ne mogu da se pozalim...za te pare meni je ova
naravno sad gledam da uzmem nekog boljeg ibaneza...posto je lego studentski kredit xD al ovu necu sigurno prodavati

naravno sad gledam da uzmem nekog boljeg ibaneza...posto je lego studentski kredit xD al ovu necu sigurno prodavati