Ibanez Les Paul
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ibanez Les Paul
Ima veze sa temom, procitaj malo sta je ovde postovano.
Dzaba pisanije kad se ljudi i dalje kunu u golfa dvojku
- Rocket Roll
Kada se pojavio, Stratokaster je koštao oko sto pedeset dolara. Sa inflacijom, to je oko dve i po hiljade današnjih dolara. To danas kupuje, recimo Custom Shop iz Time Machine serije. Ista stvar, samo što je kvalitet konstantniji na današnjim modelima. Plus imaš veći izbor modela i specifikacija.sinisake wrote:To isto vazi i za Fender i Gibson, pretpostavljam?
Neki misle da je svaki Fender iz pedeset i neke bio Blackie. Greše. Bilo ih je vrlo loših. Isto važi i za stare Gibsone. vBraco, eto ti posvedoči - kakav je krš bio onaj Jazz Bass sa kraja šezdesetih koji smo držali u rukama? Pitajte Hillybillyja zašto ga uopšte nije fascinirao jedan Strat iz šezdeset pete kada je dobio priliku da ga svira?
To je već nešto drugo. Koliko je koštala ta gitara gore, kad se pojavila?sinisake wrote:P.S. Ta gitara sigurno nije kostala 400 maraka.
jes ali te lose gitare su posle ovih 40ak godina poprilicno iskorenjene...
- Rocket Roll
Da, ali pričam o statistici. Sećam se intervjua u kojem je CEO Gibsona rekao da danas, na Historic liniji, imaju neuporedivo konzistentniju proizvodnju nego "u slavnim danima" Kalamazua.
Svejedno, to nije priča o starim Japancima. Stari Japanci su posledica skvajerovske, a ne samurajske filozofije. Šezdesetih je Čarli ulučio priliku na low-budget delu tržišta, ušunjao se... Napravili su dosta dobrih instrumenata, ali u njih spada onaj sa prve strane ovog threada, a ne ovaj siroti javorov bolt-on.
Svejedno, to nije priča o starim Japancima. Stari Japanci su posledica skvajerovske, a ne samurajske filozofije. Šezdesetih je Čarli ulučio priliku na low-budget delu tržišta, ušunjao se... Napravili su dosta dobrih instrumenata, ali u njih spada onaj sa prve strane ovog threada, a ne ovaj siroti javorov bolt-on.
kupujte kinesko, kupujte domace.
Vlada Republike Srbije
jedno je standardizacija i konzistentnost kvaliteta, ali to ne znaci da su te gitare kvalitetnije od onih nekad.
Eno ko nema prilike da uzivo proba, nek ode na predzadnju stranu linkova, @mislimstvarno je okachio test Les Paul-a iz 59 i reizdanje sa novim PAF-ovima pa nek cuje za sebe.

jedno je standardizacija i konzistentnost kvaliteta, ali to ne znaci da su te gitare kvalitetnije od onih nekad.
Eno ko nema prilike da uzivo proba, nek ode na predzadnju stranu linkova, @mislimstvarno je okachio test Les Paul-a iz 59 i reizdanje sa novim PAF-ovima pa nek cuje za sebe.
I neznam odakle toliko ogorcenosti na Japance i karikiranje, i Ibanez je def firma koja je pomerila standarde u gradnji modernih elektricnih gitara. Onaj Ibanez Les Paul sa pocetka def nije low-budget gitara.
Ko je ogorcen na japance i karikiranje? Pobogu zaboga ljudi, ovaj ibanez za kog je pitao iloveguitar je gitara koja najverovatnije ne vredi tih 400 evra koliko se trazi za nju. Ne pricamo o ibanezu sa pocetka, takvim gitarama skidam kapu, a verujem i svi ostali
Jeste, nije svaki komad koji je preziveo dugogodisnje sviranje, uvek onaj pravi vintage koji svi toliko zelimo...Rocket Roll wrote:Braco, eto ti posvedoči - kakav je krš bio onaj Jazz Bass sa kraja šezdesetih koji smo držali u rukama?
Tuzno ali je istina...
takodje kvalitetno drvo je danas ipak redje i skuplje nego 50-tih i 60-tih godina. Rocket je rekao da je Japan uvozio drvo, pa ni Gibson Les Paul se nije pravio od mahagonija iz Tenesija nego iz Juzne Amerike, mislim to nije nikakav argument.
- Rocket Roll
Ono što sam mislio - uvozio ga je tada, uvozi ga i danas. Verovatno i od istih firmi. Da je drvo danas skuplje i manje kvalitetno - verovatno jeste, nisam stolar pa ne znam. Ipak, drvo je samo jedna od varijabli. Low-budget magneti su danas mnogo bolji, a oni su ipak bitniji za krajnji utisak.dweezil wrote:Rocket je rekao da je Japan uvozio drvo...
Ok sad sam video onog drugog Ibaneza, bolt-on i ostalo..., pa neznam ja ono ne bih kupovao, e sad sve zavisi sta ko voli. Moguce je da je ok ali sa Les Paul-om ono nema veze.
O tome ja pricam sve vremedweezil wrote:ali sa Les Paul-om ono nema veze.

Evo ja sam slikao fonom fotografiju (kad nemam skener -> socijala, ali i fotke nisu bas najsjajnije) Ibanez Les Paul kog sam posedovao...

Posedovao sam ibaneza les pola iz 75 godine koja je bio originalana replika customa sve sa bindingom i rombom na glavi i jos uvek zalim sto sam ga prodao gitara je fenomenalna i ako uspes da je nadjes tolplo ti savetujem da je kupis jedini problem je sto tada nisu potapali magnete u vosak pa jako mikrofonisu na velikom drajvu ali to se lako uradi ili se zamene magneti. sve u svemu odlicna gitara.
By the way danas mi je bio prijatelj i doneo mi je na setup ibanez musician MC500 iz 78 godine jedino sto mogu reci je uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ako neko naleti na takvo nesto ja odmah uzimam znaci gitara radi bolje od les pola da neverujes im jedno 20 kila sustejn da umres
Stari ibanezovi su bili deset puta boji od onoga sto se sad prvi i iza toga cvrsto stojim
By the way danas mi je bio prijatelj i doneo mi je na setup ibanez musician MC500 iz 78 godine jedino sto mogu reci je uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ako neko naleti na takvo nesto ja odmah uzimam znaci gitara radi bolje od les pola da neverujes im jedno 20 kila sustejn da umres
Stari ibanezovi su bili deset puta boji od onoga sto se sad prvi i iza toga cvrsto stojim