PRS Gitare....

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tyler durden
MF veteran

Re: PRS Gitare....

Post by tyler durden » 23 Feb 2009, 20:47

Duane wrote:o maj gad, ovde se zakuvalo a ja tek sad skontao temu... salim se :)

inatje niko da pomene dzindzera... on je meni baja sto se tice i svirke i zvuka... a i u svojoj radnjici ima fine pol rid smitove, sad neznam kako ih danas ima, al kad sam zadnji put bio bilo fino... :D

inace su mi pol rid smit za neku bluz chill svirku odlicne... ali vise za neki mejnstrimiji bluz saund... fin zvuk, al ono... nista kao f...

Nemam pojma. Ja koliko se secam, imao je samo jednog Customa 24, plavog, i to Ten Top. I on mu je stajao u radnji milion godina. Znam da kad sam ja jurio jedno vreme PRS, isao sam da vidim tog, i on me je odjebao, istereao iz radnje, u fazonu, koga ti zajebavas, ta gitara ne moze da se pipa.... Od tad nisam usao u tu radnju. A pored toga, mislim da su samo imali SE (korejske modele)....
Inace, skoro sam video da su Sky music, kao neki zastupnici za PRS. Tj, znam da moze preko njih da se naruci bilo koji, i to direktno od PRS, a ne tipa preko nekih nemackih radnji i sta ja vec znam..... Cini mi se da ima i neka informacija na sajtu njihovom.....
cccira wrote:Genijalna tema! :mrgreen:
Hvala, drago mi je da je krenula neka diskusija, i da polako zahuhtava tema....razradjuje..... :)

P.S. Mali predlog za moderatore, bilo mi cool da ubacite smajlija, kako nazdravljaju pivom, evo bas sad sam hteo da ga stavim, a nemate ga....mislim da ima jedan takavna yumetalu, pa mozete da vidite....cisto mali predlog....
Aj uzdravlje ljudi..... :)

friedman

Post by friedman » 23 Feb 2009, 20:56

tyler durden wrote: P.S. Mali predlog za moderatore, bilo mi cool da ubacite smajlija, kako nazdravljaju pivom, evo bas sad sam hteo da ga stavim, a nemate ga....mislim da ima jedan takavna yumetalu, pa mozete da vidite....cisto mali predlog....
Aj uzdravlje ljudi..... :)
Eh koliko sam puta ovde greskom otkucao :pivopije: :mrgreen: :mrgreen:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 23 Feb 2009, 21:42

:ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Feb 2009, 23:11

dweezil wrote: @Rocket mislim da ovo nije odgovor, posebno ne od nekoga ko je i moderator.
Ako je dobro za kompaniju VOX i njihov forum, zašto nije dobro za nas?

"Please also let us state that human nature especially when debating, and certainly with musicians, will never enable everyone to be satisfied with the final decision / answer, but having so many opinions on sound especially, is what makes our business so wonderful and is why one persons unacceptable tone is another’s perfect tone!"

dweezil

Post by dweezil » 23 Feb 2009, 23:20

evo zanimljiv intervju sa PRS - chovekom licno

http://www.modernguitars.com/archives/000805.html

i slatke male ptichice po vratu :) po kojima su poznate
Image

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 23 Feb 2009, 23:35

Da tema se zahuktala ...
Sta ja da kazem o PRS gitarama, nemam mnogo toga, ja tu nista ne bih menjao... :lol:

E sad, stvarno, sve sto moze da se kaze o bilo kom instrumentu je cisto subjektivno, ali neke stvari, koje su tehnicke prirode, su objektivne.

U prilog PRS-u svakako ide vrhunska zavrsna obrada, njima se ne potkradaju sitne greske, rigorozan QC na tržiste izbaca ono sto se od njih i očekuje, a to je sam VRH brate! No oko toga, valjda, nema spora.

Dalje, PRS bira i pravi instrumente od isključivo najkvalitetnijeg materijala, oni jednostavno ne stede nigde, jer pre svega POŠTUJU svoje kupce! Dovoljno je da pogledate Mannmade tremolo bridge i to samo po sebi ima svoju težinu. Dakle, NEMA kompromisa.

Po meni, njihov dizajn je apsolutni leader u masovnoj proizvodnji gitara, ali to je vec, kako rekoh, subjektivni doživljaj, a na to kad dodam izbor boja i razne inlayse, ja ostajem bez texta.

Kao sto sam već negde napomenuo, nisam svirao PRS-a tako da oko toga ne mogu da napisem nista, ali cu da se osvrnem na neke izjave oko toga ovde iznesene.

Neko rece da je sam ton gitara bezličan ili tako nešto slično. E sad, po meni, ličnu notu u muzici ne daje sam instrument nego instrumentalista, tj. onaj koji ga koristi. Jer, neki zaboravljaju, to je INSTRUMENT, i on služi ČOVEKU da kroz muziku izrazi samog sebe. Ako u njemu nema muzike, nema je. Dalje, ako se svira sa nekim predrasudama i ne SLUŠA se sama muzika, nego se unapred nešto očekuje, rezultat bude u najboljem slučaju bleda kopija, koja je samo to - BLEDA KOPIJA i tu je kraj. A sama muzika je široka... I šta se desi kad neko ograničenih shvatanja (ništa uvredljivo i nikom lično upućeno) dodje u dodir sa nečim što prevazilazi njegove okvire poimanja? Otpor? Neprihvatanje? Poricanje?

Šta mislite koju bi muziku svi mi danas slusali da nije bilo pionira u r'n'r?

Ako je čika Paul rešio da ode dalje, da pruži drugačiji instrument koji ima osobine do tad najboljih, ali i da daje još mogućnosti za istraživanje, je li zbog toga on pogrešio i zaslužuje da bude javno ponižavan? O ne, neki drugi su rekli, dobro, to je u redu što si napravio, ajde da vidimo da li ima negde nas u svemu tome. I našli su se ili se nisu našli, i to je to.

Elem, važi i to da je PRS jedna moderna gitara. Možda je još neko gledao, nešto letos, bilo je takmičenje evropske muzičke omladine i izvodila su se dela ozbiljne muzike. Dakle scena u Beču, na otvorenom, sviraju deca ubijaju. Sve klasični instrumenti, filharmonija, čudesa... I gitarista u pratnji svira PRS-a, jednu ultra modernu gitaru, i ima svoju ohoho solo deonicu. Pa šta mislite, zašto je njegov izbor baš PRS? Ja mogu samo da zamislim kako on dobro svira kad je na tom mestu i koje je njegovo sviračko i iskustvo sa instrumentima. I on je izabrao za tu priliku baš tu gitaru, a on sigurno nije na platnom spisku čika Paula.

Prema tome, baš sam odužio, mnogi će da odustanu od čitanja posta u prvim redovima :lol: , po meni PRS je instrument vrhunskog kvaliteta, isto takvog dizajna, kompletnog izgleda, tehnički besprekoran koji pruža veću širinu i donosi nove oblasti za istraživanje. Da li će neko da se drži standarda ko pijan plota, ili će da se odvaži na put u nepoznato, to je samo njegova stvar. A PRS je savremena i gitara za buduće dane (sve dok ja ne stupim na scenu :lol: ).

I za kraj :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Feb 2009, 23:48

A vidis, kazes da je PRS moderna gitara i meni nije jasno po cemu?

dweezil

Post by dweezil » 24 Feb 2009, 00:02

cool eto ja bih voleo da se javi neko totalno unknown na forumu, ko poseduje ili je svirao neko vreme neki Paul Reed Smith i kaze svoje utiske. Moze i neko poznat al ne mora da se predstavlja :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Feb 2009, 00:08

Meni je recimo dizajn tih gitara poprilicno odbojan, pa nisam ni imao zelju da ih probam.
Oblik tela mi se ne svidja, pticice na inlayima, i sve to uklopljeno sa raznim sharenim topovima deluje poprilicno kichasto...
Iz istog razliga mi se ne svidja sunburst les paul custom, ali zato crni ili beli su mi vrh...
Sve je to sigurno kvalitetno, i odlicno odradjeno, ali meni deluje kao ciganka sa previse shminke i zlata oko vrata...
ispascu hejter, ali to je moj utisak...

Jos takvih kichastih gitara su mi Phill Colen Jackson, Onaj beli Vai-ev Jem sa ruzinim stablom po vratu i zlatnim hardverom itd, itd...

dweezil

Post by dweezil » 24 Feb 2009, 00:11

e sad sorry sto ja opet piskaram al eto meni je bash chitav dizajn i izgled PRS-a totalno vintage, tradicionalan i da kazem prirodan i shmekerski. I pticice su mi bash cool. Ako bi trebalo da izdvojim kichaste gitare, pa ono ima ih bash dosta al def nije Paul Reed Smith.

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 24 Feb 2009, 00:18

cccira wrote:A vidis, kazes da je PRS moderna gitara i meni nije jasno po cemu?
Šališ se?
Znam da se šališ, ali dobro.
Pa recimo ovako, mozes na njoj da dobijes sound od G. preko I. do F. i opet imas prostora za nesto drugacije. Valjda je haus neka moderna muzika, ja to i ne slušam pa bas i ne znam, ali ovde neko svira i takvu muziku uživo na takvom instrumentu. Ima neki nas bend nesto na M sad ne mogu da se setim kad saznam ujutro cu ti posaljem link, e njihov gitarista svira na PRS-u. To valjda prevazilazi okvire primene ovih drugih, takodje dobrih, ali specificnijih proizvodjača. Mislim takva versitilnost. E setio sam se, band se zove Makao, ako si na MySpace mozes da ih nadjes a evo i slicice http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... eID=332413

edit: U, jeee, kolko postova

Pa da, za dobrim konjem prašina se diže, a za ovim peščana oluja :lol:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Feb 2009, 00:22

Meni kao i dweezilu prs bas nema apsolutno nikakve veze sa modernim vec ima nekako vintidz smek. Msm kakvu inovaciju je uveo prs? Po cemu su njihove gitare posebne sem po kvalitetu izrade?
@b-looser: hoces da kazes da ovo sto ovaj lik svira na prs-u ne bi moglo da se odsvira na nekoj drugoj gitari?

dweezil

Post by dweezil » 24 Feb 2009, 00:29

dont know, meni je PRS bash ono bio pokushaj da se standard i kvalitet old school gitara podigne na dostojan nivo, u godinama kad su Fender i Gibson krizirali.

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 24 Feb 2009, 00:33

dweezil wrote:e sad sorry sto ja opet piskaram al eto meni je bash chitav dizajn i izgled PRS-a totalno vintage, tradicionalan i da kazem prirodan i shmekerski. I pticice su mi bash cool. Ako bi trebalo da izdvojim kichaste gitare, pa ono ima ih bash dosta al def nije Paul Reed Smith.
Da izgled jestu unapredjen vintage, to stoji, a po drugim karakteristikama, upravo o raznolikosti tona koje daje ga smatram modernim. Sad sam ponovo pročitao i nisam nigde napisao da ima moderan izgled, sve moderno se odnosilo na zvuk i primenu.
cccira wrote:Meni kao i dweezilu prs bas nema apsolutno nikakve veze sa modernim vec ima nekako vintidz. Msm kakvu inovaciju je uveo prs? Po cemu su njihove gitare posebne sem po kvalitetu izrade?
@b-looser: hoces da kazes da ovo sto ovaj lik svira na prs-u ne bi moglo da se odsvira na nekoj drugoj gitari?
On bi mogao, to bez daljnjeg, samo ima razloga što svira PRS-a, jer oni sviraju baš svašta, i verovatno bi onda morao da cima jos koju gitaru sa sobom, a možda i ne bi, to je njegova stvar. Najbolje bi bilo da se on javi pa da nam kaže, ovako mi nagađamo, a on zna.
dweezil wrote:dont know, meni je PRS bash ono bio pokushaj da se standard i kvalitet old school gitara podigne na dostojan nivo, u godinama kad su Fender i Gibson krizirali.
Pa valjda je uspešan pokušaj, ne?

dweezil

Post by dweezil » 24 Feb 2009, 00:35

da naravno, mislim da je to upravo ona rupa na trzistu koju je popunio Paul Reed Smith kao i josh neke slicne firme.

Post Reply