Izbor Magneta II

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Zoll

Re: Izbor Magneta II

Post by Zoll » 20 Feb 2009, 22:00

Planiram u Fender Standard Stratocaster da ugradim (u bridge poziciju) ili DiMarzio Fast Track 2 ili Seymour Duncan Hot Rails SHR-1, ali bih ugradio i push-pull pot kako bih mogao i kao single po potrebi da koristim. Zanima me da li je neko imao iskustva sa ovim magnetima i kako su se pokazali u toj varijanti sa split-ovanjem? Da, ako može i neka preporuka gde i koji push-pull pot da uzmem... Hvala unapred!

majtimika

Post by majtimika » 20 Feb 2009, 22:16

Zoll wrote:Planiram u Fender Standard Stratocaster da ugradim (u bridge poziciju) ili DiMarzio Fast Track 2 ili Seymour Duncan Hot Rails SHR-1, ali bih ugradio i push-pull pot kako bih mogao i kao single po potrebi da koristim. Zanima me da li je neko imao iskustva sa ovim magnetima i kako su se pokazali u toj varijanti sa split-ovanjem? Da, ako može i neka preporuka gde i koji push-pull pot da uzmem... Hvala unapred!
bolje hot rails fast track sam probao i nisam nesto bio odusevljen njime nekako je bio zatupljen doduse bio je u srednjoj poziciji sa bredovima u necku i bridzu i nikako nije mogao da se nosi sa njima hot rails je ok i solidno se splituje generalno nijedan magnet ne zvuci kad se splituje kao pravi singl tisi je i tanji ali moze da se koristi sto se tice push pull pota imas dimarzio sasvim solidne po nekih 800 dinara

majtimika

Post by majtimika » 20 Feb 2009, 22:23

breed-fs1-breed najbolja kombinacija ako ces dimarzio sve radi dobro nemoj stavljati hum u srednju pozicijujer ako je vec imas pravi singl ce ti uvek bolje doci nego tri huma a sto se tice suma novi dimarzio magneti cak iako nisu humcanceling nemaju veliki sum cak nenatno veci od humova a razliku u ceni koje ustedis na singlu bolje uzmi dimarzio bakarnu foliju i odradi sheelding gitare pametnije je u svakom slucaju

ajd uzdravlje

Zoll

Post by Zoll » 20 Feb 2009, 22:25

A jel bi taj DiMarzio pot sigurno ok radio sa ovim Hot Rails-om? Mislim, koliko se "podnose" te elektronike....

Zoll

Post by Zoll » 20 Feb 2009, 22:32

majtimika wrote:breed-fs1-breed najbolja kombinacija ako ces dimarzio sve radi dobro nemoj stavljati hum u srednju pozicijujer ako je vec imas pravi singl ce ti uvek bolje doci nego tri huma a sto se tice suma novi dimarzio magneti cak iako nisu humcanceling nemaju veliki sum cak nenatno veci od humova a razliku u ceni koje ustedis na singlu bolje uzmi dimarzio bakarnu foliju i odradi sheelding gitare pametnije je u svakom slucaju

ajd uzdravlje
Eh tek sad videh ovaj post... pa ne, ja sam i hteo u poziciju kod donje kobile da stavim magnet, ne u srendju! A ipak bih stavio hum canceling tu jer sa single-om ne mogu baš da postignem taj zvuk kakav volim (pričam za dist, jurim neki malo više heavy zvuk od ovog koji imam sad). Doduše nisam imao prilike te neke novije single-ove da čujem, al opet...

majtimika

Post by majtimika » 21 Feb 2009, 18:19

ovaj drugi post nije bio za tebe za tebe je bio gornji sto se tice podnosenja nema tu sta da se podnosi taj pot ti je samo pot sa dpdt prekidacem na sebi tako da tu nemas problema mozes da stavis bilo kojeg proizvodjaca ja sam ti rekao za dimarzio posto imam iskustva sa njima i nisu skupa na kraju krajeva mozes da stavis i obican klik klak dpdt prekidac koji kosta 50 dinara i imas ga svuda samo onda moras da izbusis jos jednu rupu na gitari za njega

Zoll

Post by Zoll » 21 Feb 2009, 19:13

Da, znam za tu varijantu sa prekidačem, al mi žao bušim Strata hehehe. Tako da će ippak biti push-pull :)! U svakom slučaju hvala na savetima :)!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 Feb 2009, 19:28

Kako je onaj post bio upucen meni :D, red da odgovorim.
Citao sam i za breed. Meni se ne svidja ideja na kojoj su napravljeni, mnogo glasniji i masniji, a i misljnja drugih su mnogo podeljenija i manje ih savetuju za moju situaciju nego one koje ja nameravam, ne znam, ali to nece biti.
Ostaje dilema ToneZone ili SuperDistortion, PafPro, i jos nemam pojima koji singl...
Verovatno ce mi se javiti kad odem tamo i kazu mi nema tonezonea, pa cu pozeleti super distortion... :mrgreen:

majtimika

Post by majtimika » 22 Feb 2009, 13:03

Vidi ja imam tone zone - air norton u jednoj gitari sa fs-1 u sredini i ta kombinacija je kao cekic, znaci glasna i nabijena neznam kako da ti ih opisem, a sto se tice breed-ova, to sam stavljao drugaru u gitaru zajedno sa takodje fs-1, i mogu ti reci da sam se jako lepo iznenadio, Mnogo je versatilnija kombinacija .

So se tice Dimarzio magneta ono sto vidis na karaktristikama i ono kako zaista zvuce bas i nema veze u to sam se uverio par puta.S druge strane imaju jako dobru tehnisku podrsku (i u to sam se uverio), tako da posalji im mail i napisi koju gitaru imas, od kog drveta, i koji zvuk zelis da postignes i odgovorice ti odma u toku dana, bar meni jesu, i nije problem da se u par mejlova informises kod njih nuvek izadju u susret ja sam izmenio siguro deset mailova a njima pre nego sam uzeo moje magnete. Usvakom slucaju znaju mnogo vise od nas ovde

Ajd uzdravlje

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Feb 2009, 13:29

Danas sam bio u razgledanju magneta, i osim sto je izbor mali, zaista je onako kako je sava napisao, za one cene koje su stavili na sajt, racunaju evro 100din.

I tako sam dosao do zakljucka da moj ibanez jos nece biti osvezen novim magnetima, nego cu da stekam za novi amp ili ako iskrsne nesto drugo preko oglasa ili mi na um padne neka druga glupost...

MADAFAKAZZZZZZZZZZZZZ... razocarao sam se...

majtimika

Post by majtimika » 24 Feb 2009, 20:24

neznam na koje cene mislis ali ja sam set Tone zone,air norton i fs1 platio 180 eura u mix-u doduse u ruskom krsturu gde im je veleprodaja, ali mislim da nisam dobio po veleprodajnim cenama .

Sava

Post by Sava » 24 Feb 2009, 20:38

majtimika wrote:neznam na koje cene mislis ali ja sam set Tone zone,air norton i fs1 platio 180 eura u mix-u doduse u ruskom krsturu gde im je veleprodaja, ali mislim da nisam dobio po veleprodajnim cenama .
Da, ali kada? Početkom godine sa ludovanjem evra digli su računicu na 100 din./evro tako da je npr. EJ Custom 69.17e odnosno 6.917 dinara pa to podeli sa 93 kda menjaš evro i onda ispada da taj pickup košta 6917/93=74.37 evra!!! Zanimljiva računica, obavezno na štetu kupca.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Feb 2009, 20:59

Upravo je tako kako sava kaze:
tone zone na cenovniku 69.17e a cena u radnji je 6917 din
true velvet 50.14e oko 5000
pafPro 75.45e a u radnji 7500.
To na kraju izadje 194e po cenovniku, a po cenama u radnji je oko 19500 (209e). Ta razlika i nije strasna kad se ovako gleda, ali kad je natezanje bilo naci pare za prvu cenu, svaki dinar vise je mnogo.

majtimika

Post by majtimika » 24 Feb 2009, 23:30

jbg nisam bio upucen zato sto sam vec par puta kupovao magnete i ostale zajebancije u mixu i cak su mi davali po 20 posto popusta, i bas zbog tih oscilacija su mi cak oni svetovali da sacekam recimo sledecu isporuku pa ce zbog odnosa eura i dolara biti jeftinije,ali jbg ja se znam sa njima licno vec 5 godina mozda imam drugarski popust .

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 13 May 2009, 20:54

Cekajte, a sta ako im placam u eurima? Znaci ako im odnesem lupam 70 eura koliko pise na sajtu za taj i taj magnet? Jel onda placam kao na sajtu?
Iiiii jos jedno pitanje...Odlucio sam se za PAF pro u neck, za bridge jos ne znam....slusam one samplove,ali slabo sta...sta mi preporucujete? Ne mora bit ivintage output, hteo bi samo cist,zdrav ton, da lepo zvuci na distu,ali i na blagom driveu itd? Znam, to bi svako zeleo, ali sta sad.... :) i da, zelo bih da mogu da splitujem magnete, oba, onda mi trebaju dva push pull pota,ili kako to ide?

Post Reply