Pa ustvari bas i nije, probao sam ranije da se na slican nacin obratim Ibanez-u, Fender-u, Marshall-u cak i Gibson-u ali ne za mene licno, daleko je to od profesionalizma i posvecenosti ovih firmi, pogotovu Ibanez team koji se nije potrudio ni da mi odgovori na mail. Ipak je porodicna manufaktura to sto je, direktni marketing je njihova najveca snaga.Duane wrote:my point exactly... zato sam i napisa' ovaj stulicev stih...sinisake wrote:Ja nekako (ne znam zasto) imam utisak da su to uobicajena poslovnost i profesionalizam ozbiljnih firmi. To sto nama to nije normalno, jbg... ko nam je kriv kad zivimo u anticivilizacijskoj rupi.Duane wrote:u je.. ja sam mislio da takve price mogu da se dese samo u bajkama... to je ona druga slika, to je pit i to je amerika...(kako ozednim kad vidim ovaj smajli, ozb)
PRS Gitare....
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- DrGreenthumb
- MF veteran
Re: PRS Gitare....
pa ja licno na fender gibson i slicne negledam kao na prs ili musicmana... zato sto se fendjeri i slicni bore protiv konkurencije na samo jean nacin, a to je mass mass mass production... kvantitet ubiva... dok smatram da su MM i PRS ELITNE firme... koje prave mnogooo manje gitara od gibsona i slicnih... ali naravno mnogo kvalitetnijih, a i to ce reci da lakse mogu da se obracunavaju sa musterijama...
mislim zamislite kad bi svi zivkali lea fendera... mislim da covek ne bi uspeo da spusti slusalicu...
tako ja to vidim... MM i PRS, cheta mala, ali odabrana... i to su mi stvarno gitare koje nikad necu znati da sviram... ali cu ih uvek neizmerno postovati!
mislim zamislite kad bi svi zivkali lea fendera... mislim da covek ne bi uspeo da spusti slusalicu...
tako ja to vidim... MM i PRS, cheta mala, ali odabrana... i to su mi stvarno gitare koje nikad necu znati da sviram... ali cu ih uvek neizmerno postovati!
- DrGreenthumb
- MF veteran
Jeste u pravu si, ne moze da se poredi support kompanije koja proizvodi 1000 i 500000 instrumenata godisnje. Mada im to nije opravdanje, treba samo da zaposle 500x vise ljudi u CS i voilla
Ko je sad tukao po usima momke/devojke iz Fendera da izbace Hello Kitty Strat? 

- KnightOfDoom
- Site Admin
Spustio je taj slusalicu odavno.Duane wrote:mislim zamislite kad bi svi zivkali lea fendera... mislim da covek ne bi uspeo da spusti slusalicu...
znam da zvuci bezosecajno ali je nephodno kako bi se suprostavili fender klanu mf-a

KnightOfDoom wrote:Spustio je taj slusalicu odavno.Duane wrote:mislim zamislite kad bi svi zivkali lea fendera... mislim da covek ne bi uspeo da spusti slusalicu...
znam da zvuci bezosecajno ali je nephodno kako bi se suprostavili fender klanu mf-a

- tyler durden
- MF veteran
DrGreenthumb wrote:Ja imam gotovo isto iskustvo sa MusicMan customer supportom, i uopste zaposlenima. Savete i pomoc mi je pruzio Sterling Ball licno (sin preminulog Ernie Ball-a i vlasnik firme), doduse on voli da bude u stalnom kontaktu sa korisnicima svojih instrumenata, jer mu je cilj da proizvodi najbolje gitare na svetu (citat), a jedini nacin je da u tome uspe da cuje komentare krajnjih korisnika svog proizvoda i to ne samo selebritije. Na forumu EB-a mozete sasvim lepo procaskati i sa Lukatherom, ponekad Petrucci-em, mislim da je i Albert Lee korisnik foruma... Mene su kupili samo svojim stavom, a gitare treba da probate da bi shvatili zasto su tako cenjene... Slicno kao sa PRS-om (doduse MM je odabrao da ipak ne ide u low budget vode i Korejske varijante, vec je jos uvek low-output porodicna manufaktura), treba ih probati da bi se komentarisalo, Youtube doesn't do them justice either... Meni se PRS ne svidja preterano jer sam ipak SuperStrat devotee, ali najbolji clean koji sam u zivotu cuo je iz PRS McCarthy Custom-a, sve neverne Tome mogu slobodno da donesu svoje gitarice, kad ustekate ovaj masterpiece, shvaticete sta znaci 3D, sta je presence, sta je mizija za Izzy-a, ahem Paul Reed Smitha. A karakter gitare? Hmm, bitniji je karakter svirca, EVH je zvucao isto juicy i sa onim njegovim Charvell (?) krsom i sa MM EVH-om i sa onom daskom Steinberger-om. Sve je to precenjeno, kao sto rece Zappa :"shut up and play your fucking geetar...".
My 2 cents...
Super mi je i music man. Nije mi jasno zasto su im svi modeli bolt on neck? I imali su oni uspesan pokusaj izrade jeftinih gitara. Zaboravio sam kako se zove serija, znam da su napravili samo jednu. Hteli da dokazu da je moguce napraviti americku gitaru, kompletnu u americi, da bude americkog kvaliteta, ali da nova bude ispod 1000 evra. Uspeli su, pokazali da je moguce, ali su tada poceli samo te gitare da prodaju, jer su po kvalitetu, bile malo iya njihovih top modela, a cena mala, tako dasu odustali. Ali su poakazali svima da je moguce.
Ako hoces savrsen clean, trebao si da juris PRS 513, covece ala je to zajebana gitara. Ja sam probao pre 2 godine, McCartny hollow body model. To radi da nije noramalno. Ne mogu da objasnim kako taj piezzo sistem zvuci.......Opasno....
I vidim da niko ne komentarise. Za slucaj da niste isli na njihov sajt skorije. Jel ste videli da su poceli da proizvode i akusticne gitare. Imaju 2 modela. A imaju i 3 modela pojacala! PRS Pojacala!!! Posto niko naravno to jos nije cuo, a kamoli probao. Sta generalno mislite o takvom poduhvatu? Meni je misljenje malo podeljeno......vreme ce pokazati......
Hehe, a ja sad pokazujem drugu tu gitaru, upadam ovde i vidim da se pominje.tyler durden wrote: Ako hoces savrsen clean, trebao si da juris PRS 513.

friedman wrote:Hehe, a ja sad pokazujem drugu tu gitaru, upadam ovde i vidim da se pominje.tyler durden wrote: Ako hoces savrsen clean, trebao si da juris PRS 513.Nisam nikad svirao, ali bi je mogao samo gledati danima, prelepa je!
Sad sam gledao po y tub-u tu gitaru,i neverovatno je koliko je zvukova spakovano u tu gitaru

- DrGreenthumb
- MF veteran
MM je originalni projekat Lea Fendera tako da je bolt-on super Strat bila ideja vodilja, a Ernie je nastavio i (cini mi se) doveo do savrsenstva istu ideju. Kao sto Strat nije Strat ako nije bolt-on, tako ni Gibson/PRS nema TAJ ton ako nije set-in (btw svirao sam i bolt-on PRS-a i to pre-'93. i nije me narocito dojmio, jednostavno zvuci kao Strat, a to ne ocekujem od PRS-a). Model koji su pravili je SUB, i bio je extremno uspesan, ali im se nije isplatio. Inace to bas i nije bio toliko low koliko mid-priced instrument (oko 820e u Evropi) ali su dokazali da mogu da naprave kvalitetan instrument za sitne pare a da ne sele proizvodnju na daleki istok (kao sto ostali rade). Mislim da je to bio licni grudge Big Poppa-e (Sterling Ball) i da je hteo nekome nesto da dokaze (inace, covek je sklon takvim poduhvatima, vrlo je ponosan i sujetan).tyler durden wrote:DrGreenthumb wrote:Ja imam gotovo isto iskustvo sa MusicMan customer supportom, i uopste zaposlenima. Savete i pomoc mi je pruzio Sterling Ball licno (sin preminulog Ernie Ball-a i vlasnik firme), doduse on voli da bude u stalnom kontaktu sa korisnicima svojih instrumenata, jer mu je cilj da proizvodi najbolje gitare na svetu (citat), a jedini nacin je da u tome uspe da cuje komentare krajnjih korisnika svog proizvoda i to ne samo selebritije. Na forumu EB-a mozete sasvim lepo procaskati i sa Lukatherom, ponekad Petrucci-em, mislim da je i Albert Lee korisnik foruma... Mene su kupili samo svojim stavom, a gitare treba da probate da bi shvatili zasto su tako cenjene... Slicno kao sa PRS-om (doduse MM je odabrao da ipak ne ide u low budget vode i Korejske varijante, vec je jos uvek low-output porodicna manufaktura), treba ih probati da bi se komentarisalo, Youtube doesn't do them justice either... Meni se PRS ne svidja preterano jer sam ipak SuperStrat devotee, ali najbolji clean koji sam u zivotu cuo je iz PRS McCarthy Custom-a, sve neverne Tome mogu slobodno da donesu svoje gitarice, kad ustekate ovaj masterpiece, shvaticete sta znaci 3D, sta je presence, sta je mizija za Izzy-a, ahem Paul Reed Smitha. A karakter gitare? Hmm, bitniji je karakter svirca, EVH je zvucao isto juicy i sa onim njegovim Charvell (?) krsom i sa MM EVH-om i sa onom daskom Steinberger-om. Sve je to precenjeno, kao sto rece Zappa :"shut up and play your fucking geetar...".
My 2 cents...
Super mi je i music man. Nije mi jasno zasto su im svi modeli bolt on neck? I imali su oni uspesan pokusaj izrade jeftinih gitara. Zaboravio sam kako se zove serija, znam da su napravili samo jednu. Hteli da dokazu da je moguce napraviti americku gitaru, kompletnu u americi, da bude americkog kvaliteta, ali da nova bude ispod 1000 evra. Uspeli su, pokazali da je moguce, ali su tada poceli samo te gitare da prodaju, jer su po kvalitetu, bile malo iya njihovih top modela, a cena mala, tako dasu odustali. Ali su poakazali svima da je moguce.
Ako hoces savrsen clean, trebao si da juris PRS 513, covece ala je to zajebana gitara. Ja sam probao pre 2 godine, McCartny hollow body model. To radi da nije noramalno. Ne mogu da objasnim kako taj piezzo sistem zvuci.......Opasno....
I vidim da niko ne komentarise. Za slucaj da niste isli na njihov sajt skorije. Jel ste videli da su poceli da proizvode i akusticne gitare. Imaju 2 modela. A imaju i 3 modela pojacala! PRS Pojacala!!! Posto niko naravno to jos nije cuo, a kamoli probao. Sta generalno mislite o takvom poduhvatu? Meni je misljenje malo podeljeno......vreme ce pokazati......
Video sam u Guitarist-u da pocinju sa proizvodnjom pojacala (mada mislim da su za sad samo pilot projekti) i akustara, ali koliko se secam pod nekim drugim imenom, kao off-shot PRS-a, a cene ce biti popularne kao i do sad

Najzad imam smajli za sig, cheerz!

- tyler durden
- MF veteran
Pa nije bas sporedan projekat, i nije pod drugim imenom. I vec je sve realizovano, i u prodaji je....DrGreenthumb wrote:MM je originalni projekat Lea Fendera tako da je bolt-on super Strat bila ideja vodilja, a Ernie je nastavio i (cini mi se) doveo do savrsenstva istu ideju. Kao sto Strat nije Strat ako nije bolt-on, tako ni Gibson/PRS nema TAJ ton ako nije set-in (btw svirao sam i bolt-on PRS-a i to pre-'93. i nije me narocito dojmio, jednostavno zvuci kao Strat, a to ne ocekujem od PRS-a). Model koji su pravili je SUB, i bio je extremno uspesan, ali im se nije isplatio. Inace to bas i nije bio toliko low koliko mid-priced instrument (oko 820e u Evropi) ali su dokazali da mogu da naprave kvalitetan instrument za sitne pare a da ne sele proizvodnju na daleki istok (kao sto ostali rade). Mislim da je to bio licni grudge Big Poppa-e (Sterling Ball) i da je hteo nekome nesto da dokaze (inace, covek je sklon takvim poduhvatima, vrlo je ponosan i sujetan).tyler durden wrote:DrGreenthumb wrote:Ja imam gotovo isto iskustvo sa MusicMan customer supportom, i uopste zaposlenima. Savete i pomoc mi je pruzio Sterling Ball licno (sin preminulog Ernie Ball-a i vlasnik firme), doduse on voli da bude u stalnom kontaktu sa korisnicima svojih instrumenata, jer mu je cilj da proizvodi najbolje gitare na svetu (citat), a jedini nacin je da u tome uspe da cuje komentare krajnjih korisnika svog proizvoda i to ne samo selebritije. Na forumu EB-a mozete sasvim lepo procaskati i sa Lukatherom, ponekad Petrucci-em, mislim da je i Albert Lee korisnik foruma... Mene su kupili samo svojim stavom, a gitare treba da probate da bi shvatili zasto su tako cenjene... Slicno kao sa PRS-om (doduse MM je odabrao da ipak ne ide u low budget vode i Korejske varijante, vec je jos uvek low-output porodicna manufaktura), treba ih probati da bi se komentarisalo, Youtube doesn't do them justice either... Meni se PRS ne svidja preterano jer sam ipak SuperStrat devotee, ali najbolji clean koji sam u zivotu cuo je iz PRS McCarthy Custom-a, sve neverne Tome mogu slobodno da donesu svoje gitarice, kad ustekate ovaj masterpiece, shvaticete sta znaci 3D, sta je presence, sta je mizija za Izzy-a, ahem Paul Reed Smitha. A karakter gitare? Hmm, bitniji je karakter svirca, EVH je zvucao isto juicy i sa onim njegovim Charvell (?) krsom i sa MM EVH-om i sa onom daskom Steinberger-om. Sve je to precenjeno, kao sto rece Zappa :"shut up and play your fucking geetar...".
My 2 cents...
Video sam u Guitarist-u da pocinju sa proizvodnjom pojacala (mada mislim da su za sad samo pilot projekti) i akustara, ali koliko se secam pod nekim drugim imenom, kao off-shot PRS-a, a cene ce biti popularne kao i do sadMoje misljenje o tome, hmmm, pa i Suhr je bio samo luthier pa je napravio jedno od cenjenijih boutique pojacala (OD-100 i Suhr Badger)... Opet, it's just me, pr ebih uzeo Suhr + Badger, nego PRS + PRS amp. It'd rock me boat better I guess
![]()
Najzad imam smajli za sig, cheerz!
Akusticne gitare, imaju samo 2 modela za sad ------------- http://www.prsguitars.com/acoustics/index.html
Pojacala ----------------- http://www.prsguitars.com/amps/index.html
Ili evo stranice pa gledajte sve sta ima --------------- http://www.prsguitars.com/index.html
- DrGreenthumb
- MF veteran
Ne to, mislio sam na Chesapeake gitare, to je skorasnji momenat. PRS je akustare izbacio 2007. koliko se secam...
Ne, PRS izbaca akusticne od ove godine, ali su ih razvijali prethodne cetiri godine. Potpuno novi modeli, znaci nisu kopija ni jednog do sada napravljenog modela. Dva modela u mnogo varijanti. Ej, četiri godine....DrGreenthumb wrote:... PRS je akustare izbacio 2007. koliko se secam...

- DrGreenthumb
- MF veteran
Aha, mora da sam onda nesto pomesao zbog ovoga:b-Looser wrote:Ne, PRS izbaca akusticne od ove godine, ali su ih razvijali prethodne cetiri godine. Potpuno novi modeli, znaci nisu kopija ni jednog do sada napravljenog modela. Dva modela u mnogo varijanti. Ej, četiri godine....DrGreenthumb wrote:... PRS je akustare izbacio 2007. koliko se secam...

Cool slicka!!!!
Prototipovi
http://www.modernguitars.com/archives/003857.html
Evo i final realize
http://namm09.musicradar.com/news/1694/
Evo i cene
http://www.sweetwater.com/store/detail/TonareCPE
http://www.sweetwater.com/store/detail/AngelusE
Sutra idem da kupim par komada dok se jos nisu razgrabile.
Oce neko sa mnom da ceku u redu?
Prototipovi
http://www.modernguitars.com/archives/003857.html
Evo i final realize
http://namm09.musicradar.com/news/1694/
Evo i cene
http://www.sweetwater.com/store/detail/TonareCPE
http://www.sweetwater.com/store/detail/AngelusE
Sutra idem da kupim par komada dok se jos nisu razgrabile.
Oce neko sa mnom da ceku u redu?

- tyler durden
- MF veteran
moguce da je nesto bilo.....ali su ih na sajtu predstavili ove godine, odmah posle nove.....i onda su bile prestavljene na NAMM-u....