Razocarenje
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Razocarenje
Svratio sam neki dan do jedne nase poznate radnje da kupim gitaru. Poneo sam 1200E resen da potrosim za nesto kvalitetno. Skinuo sam 3 gitare da probam: Fender American Deluxe Strat, Fender Standard Strat i John Mayers Strat.
Posto sam skoro kupio Marshall AVT 20 resio sam na istom da ih probam. Nakon probe su pare ostale u dzepu a ja sam razocaran i pokisao izasao napolje. A tako sam hteo da kupim jednog. Verovatno se pitate zasto?
John Mayers Strat je tak mutno zvucao na clean-u da sam ga odmah ostavio po strani. Fender American Deluxe Strat je zvucao puno bolje ali je clean nije dovljno bistar barem po mojim merilima. Fender Standard Strat je zvucao najbolje ali me je iznenadilo na sva tri kolicina zujanja koje proizvode.
Vratio sam se kuci i zagrlio moj stari Fender Stratocaster made in Japan iz 87-e godine. On zvuci za KLASU bolje od svih njih sto mi je bilo neverovano. Kvalitet izrade je rame uz rame ali on svuci tako cisto i fino u odnosu na sva tri da sam ostao totalno zbunjen. Sustain na distorziji je isti kao na American Standard Stratu. Sto se tice zujanja kod mog japanca ga malte ne uposte nema (pricam o clean-u).
Kako je to moguce? Jos uvek sam pod losim utiskom. Pare nisu problem i bio sam resen da ih potrosim ali se sad pitam da li vredi dati preko 1000E za nesto sto losije zvuci od onog sto imam. Molim vas da kao iskusni muzicari iznesete svoj sud o ovome i da vidim da li ja mozda imam neke kriterijume koi nisu realni. Hvala Vam unapred.
Posto sam skoro kupio Marshall AVT 20 resio sam na istom da ih probam. Nakon probe su pare ostale u dzepu a ja sam razocaran i pokisao izasao napolje. A tako sam hteo da kupim jednog. Verovatno se pitate zasto?
John Mayers Strat je tak mutno zvucao na clean-u da sam ga odmah ostavio po strani. Fender American Deluxe Strat je zvucao puno bolje ali je clean nije dovljno bistar barem po mojim merilima. Fender Standard Strat je zvucao najbolje ali me je iznenadilo na sva tri kolicina zujanja koje proizvode.
Vratio sam se kuci i zagrlio moj stari Fender Stratocaster made in Japan iz 87-e godine. On zvuci za KLASU bolje od svih njih sto mi je bilo neverovano. Kvalitet izrade je rame uz rame ali on svuci tako cisto i fino u odnosu na sva tri da sam ostao totalno zbunjen. Sustain na distorziji je isti kao na American Standard Stratu. Sto se tice zujanja kod mog japanca ga malte ne uposte nema (pricam o clean-u).
Kako je to moguce? Jos uvek sam pod losim utiskom. Pare nisu problem i bio sam resen da ih potrosim ali se sad pitam da li vredi dati preko 1000E za nesto sto losije zvuci od onog sto imam. Molim vas da kao iskusni muzicari iznesete svoj sud o ovome i da vidim da li ja mozda imam neke kriterijume koi nisu realni. Hvala Vam unapred.
Re: Razocarenje
Ako si bio u radnji u kojoj mislim da si bio, reci cu ti da je struja u sobi u kojoj si probao gitare ocajna i da svaka gitara "zuji". Na stranu da im avt 20-ica stoji dugo vremena u radnji. Trebao si da trazis da probas gitare na jos nekim pojacalima. Ja sam tamo pre par meseci probao jednu gitaru (usa, noiseless) i zvuk je bio katastrofa dok nisam zamolio da ukljuce bassman-a. 

Last edited by sl0e on 05 Feb 2009, 01:06, edited 1 time in total.
Upravo kako Sloe reche, do struje je.
Meni su chak i rekli, "to shto ti se na singlovima chuje zujanje, to je do nekakvog uzemljenja" , nisam umeshan u tim stvarima...ali jasno je da nijedna od tih gitara zapravo ne zuji, pogotovo ne toliko 

Ako svi mislimo na istu prodavnicu, tj ako ja mislim na prodavnicu na koju vi mislite, pod obavezno izbegavajte onog crnog Hot Rod-a u toj sobici ( pojačalo je ispravno-ne, ali bukvalno ). Ako već ides da pljusneš pare, traži da opremu probaš na onom Blues Deluxe-u neke čudne boje (onaj koju stoji ispod Fender-a, a odmah pored Vibro King-a). E taj mali već ubiVa kako radi!
Isprobaj što veći broj gitara i nađi nešto što tebi odgovara, ili na šta si se ti navikao.
Ako i posle svega toga ne nađeš ništa bolje od tvog Japanca... Uvek postoji još 10000000 načina da se potroše te pare (ako te baš toliko svrbe
)!
Kriterijumi, ma kakvi bili, su tvoji. Na kraju svih krajeva, ti ćeš svirati tu gitaru, tako da je bezveze da ti bilo ko (ma koliko dobar muzičar bio) priča kako su Mayer, Deluxe ili Standard opasni stratovi i kako, ako imaš love, treba što pre da je pljusneš na ovo ili ono.vaskostrat wrote:da li ja mozda imam neke kriterijume koi nisu realni
Isprobaj što veći broj gitara i nađi nešto što tebi odgovara, ili na šta si se ti navikao.
Ako i posle svega toga ne nađeš ništa bolje od tvog Japanca... Uvek postoji još 10000000 načina da se potroše te pare (ako te baš toliko svrbe

- tyler durden
- MF veteran
Ja mislim da to novi fenderi nisu nista posebno, za te pare mozes da nadjes daleko boljeg polovnog fendera..... Po meni je glupo kupovati novog strata.....
+1 za crno Fender-ovo pojacalo u sobi. Nisam siguran da li je Hot Rod ili neki deluxe, ali nesto ne valja sa njim. Kao sto guv'nor rece, ako ides da pljusnes pare, probaj na bilo cemu van te sobe.
- mislim_stvarno
Jel moze neko da kaze sta je sa tim pojacalom?
AKO pricate o radnji na koju ja mislim, i ja cesto probam na bas tom fenderu u uglu sobe, i meni zvuci ok, ali opet ja nemam nikakva iskustva sa boljim pojacalima...
AKO pricate o radnji na koju ja mislim, i ja cesto probam na bas tom fenderu u uglu sobe, i meni zvuci ok, ali opet ja nemam nikakva iskustva sa boljim pojacalima...
sve je to nemar i lijenost trgovaca(a i vlasnika ) koji rade i prodaju u radnjama...ako drže do nekakvog renomea,morali bi svu robu(koja se da isprobati;dakle ona koja se ne prodaje npr.kao žice u hermetičkom pakovanju),kao što su gitare,pojačala itd.isprobati,pripremiti,naštimati,podesiti....(vodovi struje i uzemljenje bi moralopo sebi ionako biti ispravno;....nek se sjete kako su dobili dozvolu za otvaranje trgovine)...prvo pravilo nakon toga bi moralo biti:kupac je svetinja....ostalo dođe po svome.....
Zdravo svima.
Moj drug je probao da gitarska pojačala spoji na kvalitetne zvučnike.
Proizvođači pojačala da bi bili konkurentni sa cenom ,zakidaju na kvalitetu zvučnika.Samo pazi na omski otpor i srećno.
Toza.
Moj drug je probao da gitarska pojačala spoji na kvalitetne zvučnike.
Proizvođači pojačala da bi bili konkurentni sa cenom ,zakidaju na kvalitetu zvučnika.Samo pazi na omski otpor i srećno.
Toza.
ja sam ih probao malo vishe i svi zuje na prvoj, srednjoj i zadnjoj poziciji. to nema veze ni sa uzemljenjem ni sa strujom. probao sam posle gibson pa ne zuji. stvar je u kvalitetu.
zuje na svim pojacalima, jer sam ih probao bar 5. ja sam to reshio tako shto sam kupio jeftiniju gitaru epifon sg i ne sekiram se puno, zvuk je dobar, nije puno para chak i da je slomim, toliko potroshim na pivo za letnju sezonu.
zuje na svim pojacalima, jer sam ih probao bar 5. ja sam to reshio tako shto sam kupio jeftiniju gitaru epifon sg i ne sekiram se puno, zvuk je dobar, nije puno para chak i da je slomim, toliko potroshim na pivo za letnju sezonu.
ako mogu znati koliko si platio tu sg ako nije tajna posto bih ja da kupim gibson sg a u radnji su mu rekli da je rade po narudzbi i da kosta otprilike oko 1000 eura
Ja mislim da je to ozbiljna izjava. Kako si zakljucio to? Po meni, ima mnogo novih Fender-ovih modela koji su vrhunski instrumenti.tyler durden wrote:Ja mislim da to novi fenderi nisu nista posebno, za te pare mozes da nadjes daleko boljeg polovnog fendera..... Po meni je glupo kupovati novog strata.....

+1sl0e wrote: Ja mislim da je to ozbiljna izjava. Kako si zakljucio to? Po meni, ima mnogo novih Fender-ovih modela koji su vrhunski instrumenti.
Jedino sto mi se nije svidelo kod novih Fender-a je to sto je javorov vrat spajan (hocu reci lepljen je javor na javor, pa pozadi nema skunk stripe), i izrada i zvuk na nivou.
Plus su poboljsali kobilicu, tek su se sada setili

Ja imam fendera 2008-o godiste i vrat mu je iz jednog dela... A i sama gitara perverzno dobro zvuci!
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
U vecini slucajeva ce tvoj strat (pogotovo sto je Japan i sto je 87mo) zvucati i biti bolje izrade od novih gitara...vaskostrat wrote: moj stari Fender Stratocaster made in Japan iz 87-e godine. On zvuci za KLASU bolje od svih njih sto mi je bilo neverovano.
Moj savet kratko.... Ili kupi neku drugu gitaru ili isprobaj njih bar 20 -mislim prvo pokazes pare prodavcu i kazes "znachi daj sve sto imash da probam"

Kupi Telekaster, ako vec imas strata...ili gibsona nekog lepog...mislim, ja verujem da je taj strat sto imas do yaya...zasto bi duplirao gitare...