Neuobicajeni problem sa Floyd Rose-om. Potrebna pomoc!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Neuobicajeni problem sa Floyd Rose-om. Potrebna pomoc!

Post by mislim_stvarno » 08 Mar 2009, 14:20

Znaci ono sto sam pisao i u saveti o setupu, floyd menja stim.
Kad ga spustim i pustim on je ok, dobar je stim, kad ga podignem i pustim on podigne stim, a kad ga ponovo spustim pa pustim, on opet spusti stim i bude ok.
Isto moze da radi samo obrnuto, znaci ako ga nastimujem kako treba u zategnutom polozaju, pa ga spustim i pustim, on spusti stim, pa ponovo ako ga zategnem i pustim, on se vrati u dobar stim.
Moze da se svira, drzi stim sve dok ne diram tremolo, ali je iritantno.

Evo snimaka.
http://www.box.net/shared/08li9o1ic1
http://www.box.net/shared/nlja4camqq
Valjda sam uspeo da pokazem to sto se desava.

Kupio sam 3 nove opruge, ali su prejake pa koristim 2 nove i jednu staru (mada moze i samo sa dve nove), jer u suprotnom previse zatezu zice i uvlace floyd u telo.
Probao sam i da umesto novog kompleta zica koji sam stavio (tad je i pocelo da se desava), stavim predhodni komplet, nije pomoglo.
Izvadio sam i ceo floyd, i kao malo cistio prasinu, nisam primetio da negde nesto kaci.

Kada sam skinuo floyd primetio sam ovo:
Image
Ovi zaokruzeni delovi (ne znam kako se zovu?) su malo izlizani sa donje strane, pa ne znam da li je moguce da se zbog toga sve ovo desava...
Isto tako su i top lockovi malo izlizani, da li je moguce da propustaju zicu?

Molim bilo koga da daa neku ideju, savet.

Da li da probam i sa menjanjem top lockova?
Da li da nosim nekom majstoru, ako ce mi sigurno resiti problem?
Da li da saljem mail Ibanezu?
Da li cu morati da menjam Floyd?
Ako cu morati, da li neko zna kakav je onaj sto marici prodaju (http://www.maric.co.rs/srp/proizvodi/?c ... 641&l3=642 http://www.maric.co.rs/srp/proizvodi/?c ... 641&l3=642)? Chiji je, ovako sa slike, ne uliva poverenje? Ili je najbolje da se otvorim za shallerov?

Ako je ova tema vise za izrada i odrzavanje instrumenata podforum, neka je moderatori prebace, nisam znao gde da je postavim, ali nekako sam mislio da ovde vise ljudi zalazi, pa su mozda vece sanse da ce neko znati.

masters

Re: Neuobicajeni problem sa Floyd Rose-om. Potrebna pomoc!

Post by masters » 08 Mar 2009, 16:19

Samo da ti skrenem paznju da ako se budes odlucio da stavljas novi floyd prvo proveris koliki je razmak
izmedju sfrafova na telu jer mislim da Schallerov nece da ide direktno bez nekog dodatnog busenja na Ibanez (koliko sam sam skapirao imas
Ibanez). Isto mislim i za ovaj Maricev, ali proveri. Što se tiče rastimavanja, moje mišljenje je da ako ti federi ne kače (i novi su), onda jedino što ostaje jeste
izlizani top lock ili ta udubljenja na pločici floyda (i ja sam zaboravio kako se zovu :) ). Ajd' poz

shule

Post by shule » 08 Mar 2009, 16:53

Nema tu pomoci. . :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Mar 2009, 19:30

masters wrote:Samo da ti skrenem paznju da ako se budes odlucio da stavljas novi floyd prvo proveris koliki je razmak izmedju sfrafova na telu
Da znam da to mora da se proveri, ali sam negde video da ljudi pricaju da shaller ulazi na ibanez bez krpljenja i busenja, ali nisam siguran...

Videcu da kupim i ove kapice za top lock ili da nesto improvizujem, pa da vidim sta ce onda biti.

Shule bash krenuo sa ultra korisnim savetima, i na mojoj i na onoj temi sa izlizanim vratom. Optimistican stav nema sta, ko da sam ja izvalio :mrgreen: Jel ozbiljno mislis ili se samo zajebavas?

Ako neko ima neki savet ili ideju slobodno. Ne mora da bude pametna... :ziveli:

Prelazim u ocaj. Jbg, razmisljao sam da menjam magnete, ili amp, a sad te pare da odu na floyd.... :grummel_2:

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 08 Mar 2009, 19:55

Dok sam imao Kramera e i H su stalno izlazile iz stima jer nisam smeo da dotezem one male sarafcice od gore ste drze sedla.Doduse kod mene je bio floyd rose II ali toliko iznjakan da je to sramota.Ako malo jace bendujem H zica ispada jer je saraf oblajznuo+colovni navoj=nigde za naci.Za te pare sto ces dati na FR bolje dodaj za gitaru bez istog ili od floyda napravi fiksnu kobilicu-zaglavi ga

Regrin

Post by Regrin » 08 Mar 2009, 20:42

Mozda ce biti malo glupo pitanje ali, da li si pravilno istegnuo nove zice?
Meni se jednom posle stavljanja novih zica javio takav problem, samo ne toliko izrazen. Nakon sto sam istegnuo zice, sve je opet bilo ok

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Mar 2009, 20:52

teodorica wrote:Za te pare sto ces dati na FR bolje dodaj za gitaru bez istog ili od floyda napravi fiksnu kobilicu-zaglavi ga
Da ne volim da sviram gitaru sa floydom, ja ne bih koristio ibanez RG, zbog toga nemam nameru ni da gitaru menjam za neku sa fixnim bridgeom (mozda za neku drugu sa floydom) ni da zaglavljujem floyd.
Imam drugu koja je string through.
Regrin wrote:Mozda ce biti malo glupo pitanje ali, da li si pravilno istegnuo nove zice?
Meni se jednom posle stavljanja novih zica javio takav problem, samo ne toliko izrazen. Nakon sto sam istegnuo zice, sve je opet bilo ok
Pa, isto kao i uvek do sada sam stavljao zice. Kad sam poceo da ih zatezem na civijama, vukao sam drugom rukom, drzao ih zategnute, i polako.
Ranije nije bilo ovakvih problema...
Kako mislis da bi trebalo da istegnem zice?
Mada isti problem se nastavlja i sa predhodnim kompletnom zica(stavio sam ih da probam) koje su duze stajale na gitari, koje su dosta radile, a koje sam skinuo zbog novog kompleta sa kojim je pocelo ovo sranye...

Anybody else?

Regrin

Post by Regrin » 08 Mar 2009, 22:42

Ja uvek istezem zice nakon sto ih stavim, cisto da probudisu i da se bolje slegnu.
With a fixed bridge, there is much less tension on the strings, so they will stretch out over time with playing. With floating trems, the springs will actually pull on the strings, causing them to stretch out much faster. New users don't know this, so when they go back to playing and using the trem, some strings stretch out and go flat, while others are already stretched, and go sharp. Meanwhile, the player thinks that some part of the trem system is not working properly, IE the locking nut
Overi ovu stranicu, mozda ti pomogne: http://forum.ibanez.com/Default.aspx?g=posts&t=69978

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Mar 2009, 23:10

Videcu da malo istegnem zice, ne moze da skodi... Fala za ovu stranicu, obavezno je treba sacuvati.
Ako nista ne pomogne, sutra cu nesto drugo da probam...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Mar 2009, 08:37

Problem je jos tu. Mislim da je jedino posle menjanja opruga i zajebavanja sa svim glupostima manje izrazen tj ranije je sa E dizao na F stim. Sad stigne do pola puta izmedju E i F.

Zice mislim da su istegnute, jbg svirao sam par dana pre nego sto sam postavio ovde + sam ih istezao kako pise na onom linku, i problem jos ostaje.

Videcu veceras da postavim neke slike nekih delova floyda, pa ako neko zna da li je previse istrosen ili neku novu ideju da daa...
Verovatno cu veceras i mail ibanezu da sastavim. Mozda i oni mogu malo da pomognu...

Opet, ako neko ima jos neku ideju...

Regrin

Post by Regrin » 10 Mar 2009, 11:54

Probaj da svoj problem predstavis na Ibanez forumu, mozda pomognu

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Mar 2009, 14:25

Sad sam sastavio mail, ali ne znam na koju adresu da ga posaljem?!?!?! Ajde ako neko znam, sto pre... Koja je adresa ibanezovog helpa ili sta vec...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Mar 2009, 12:49

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Evo slika, pa ako jos neko ima neki predlog... Inace, Ibanez nema custome suport jer ne prodaje javnosti nego dilerima, tako da...

Regrin

Post by Regrin » 13 Mar 2009, 18:24

Rekoh ti, probaj na Ibanez forumu. Tamo ima sigurno vise strucnih ljudi nego kod nas ovde

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Mar 2009, 00:21

Znam, postavio sam tamo, ali reko kad sam vec uploadovao slike, nista me ne kosta da ih i ovde okacim, mozda nekome nesto padne na pamet.
Ljudi tamo kazu da su vrlo verovatno za to krivi ova dva srafa na koja se oslanja floyd, tako da cu sledece njih promeniti...

Hvala svima koji su pokusali da pomognu, ako ima jos nekih komentara, slobodno...

Post Reply