Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
Neki kontakt telefon?Adresa?Mail?
krenuo da skrolujem, taman se ponadao da je reverse headstockMakinov wrote:Pozdrav! Sviram Telecastera rucne izrade...cela je od javora i telo i vrat....Nesvakidasnje, ali zanimljivo, ima jak i prodoran zvuk!
[img]http://i627.photobucket.com/albums ... .jpg[/img]

ljudi kupio sam strata squiera japanca iz 82 god treba mi setup jer kad na najtanjoj e zici na 7 pragu ton C hocu da podignem ceo stepen odnosno u D,ne cuje se odnosno kao da zuji,da li neko zna sta bi to moglo da bude,da li treba setup,zvao sam (jean)zana i rekao mije ako treba brusenje pragova oko 2800 ce me kostati ako ne oko 1500,da li su to ok cene,zna li neko,i kakav je majstor,plasi me da moze da mi skine originalne delove,da li se tripujem i ako moze koji su to delovi,mozda se tripujem ne znam da li se nekome desilo da ostane bez nekog dela?,pozzzzz
To su malo vece cifre za kotiranje vrata i brusenje pragova, ali dobro, Jaen je ipak fensi majstor na glasu, pa moze da trazi malo vise casha. Za delove nemoj da brines, nece niko da te pokrade ili nesto slicno. Ovo sto tebi treba moze da ti uradi svaki majstor. Mislim da kod Gorana (Custom) iz Zemuna to kosta oko 2000din (20ak evra), kod Shanjike sa Banovog Brda jos nesto malo jeftinije. Ne znam koliko to naplacuje npr. Mirko Tasic, ali u svakom slucaju moze jeftinije od toga sto ti je Jean trazio, mada nije velika razlika u ceni.
A koji je po tvom mišljenju deo na Squier Stratu toliko poželjan da bi ga neko skinuo baš me zanima?musicman wrote:... plasi me da moze da mi skine originalne delove...
Žan i Joca su radili brušenje pragova na moma Stratu i to su dobro uradili, ali je jedan prag ostao da "žvaće", znači nije bio sređen do kraja. Srećom se to kasnije smirilo samo od sebe. Sa druge strane nosio sam Les Paul Mirku Tasiću koji je vadio 4 praga i ponovo ih vraćao tako da njemu nije mogao da se desi takav propust, a pri tom je jeftiniji. Gorana ne poznajem, a sa Šanikom imam loša iskustva. Kada se radi brušenje pragova donose se nove žice obavezno, a setup je logično da se odradi i to ulazi u cenu brušenja pragova.
aha ok da znam okvirno,sto se tice onog pitanja sta mogu da skinu?Pa nemam pojma svi delovi na njemu su original fenderovi bilo sta da mi skine sigurno je kvalitetno kao i na stratu eto toliko...hvala za odgovore
A ja mislio ton C je na 8. pragumusicman wrote:ljudi kupio sam strata squiera japanca iz 82 god treba mi setup jer kad na najtanjoj e zici na 7 pragu ton C hocu da podignem ceo stepen odnosno u D,ne cuje se odnosno kao da zuji,da li neko zna sta bi to moglo da bude,da li treba setup,zvao sam (jean)zana i rekao mije ako treba brusenje pragova oko 2800 ce me kostati ako ne oko 1500,da li su to ok cene,zna li neko,i kakav je majstor,plasi me da moze da mi skine originalne delove,da li se tripujem i ako moze koji su to delovi,mozda se tripujem ne znam da li se nekome desilo da ostane bez nekog dela?,pozzzzz

U pravu si sto brines za delove, ne sto ce neko da ih pokrade, nego zato sto u tom kompletu vrede. Takav isti stize mom drugaru iz USA (samo sto mu je cika Scala uradio setupmusicman wrote:aha ok da znam okvirno,sto se tice onog pitanja sta mogu da skinu?Pa nemam pojma svi delovi na njemu su original fenderovi bilo sta da mi skine sigurno je kvalitetno kao i na stratu eto toliko...hvala za odgovore

i jeste ton C na 8 pragu moja greska u zurbi sam pisao,mene ovaj strat sluzi stvarni dobro,dobio sam ga za 500 evra od lika kojem je stojao i nije znao sta ce sa njim,a koliko je tvoj drugar platio tog sto treba da mu stigne,koliko okvirno sad moze da kosta squier 82 godiste,japanac,pozzzz
Vidi, moj Strat je skuplji od tvog i ni jednog trenutka nisam brinuo za delove, a i odmah bih primetio da je nešto menjano. Mnogo skuplji instrumenti od mog su na servisu kod ovih ljudi koje sam pomenuo i nisam nikada čuo nekoga da se žalio da mu je nešto zameneno. Doduše ko zna, treba biti oprezan. Mirko ti drži gitaru najduže 24 sata i to je njegova velika prednost, plus niža cena.musicman wrote:aha ok da znam okvirno,sto se tice onog pitanja sta mogu da skinu?Pa nemam pojma svi delovi na njemu su original fenderovi bilo sta da mi skine sigurno je kvalitetno kao i na stratu eto toliko...hvala za odgovore
Fair enough po meni. On je kad se preracuna u ove nase pare platio oko 750 €.musicman wrote:i jeste ton C na 8 pragu moja greska u zurbi sam pisao,mene ovaj strat sluzi stvarni dobro,dobio sam ga za 500 evra od lika kojem je stojao i nije znao sta ce sa njim,a koliko je tvoj drugar platio tog sto treba da mu stigne,koliko okvirno sad moze da kosta squier 82 godiste,japanac,pozzzz
- nikolic025
Makinov wrote:Pozdrav! Sviram Telecastera rucne izrade...cela je od javora i telo i vrat....Nesvakidasnje, ali zanimljivo, ima jak i prodoran zvuk!
[img]http://i627.photobucket.com/albums ... .jpg[/img]
Da li moze neki kontakt majstora?
Da li znate nekog majstora ili neki servis (u Bg-u) kome mogu da se obratim za par modifikacija na strat-u? Menjao bih pickguard i uradio bih neki shield-ing, sa onom folijom.
Ko nije posetio Gorana iz Zemuna ,to neka uradi ukoliko ima neku nedoumicu kod koga da nosi gitaru a da mu je ne sjebe 'mesto da je dotera.
Covek radi krajnje profesionalno i posetno i nece da vas zajebe kao sto neki rade.
Meni je radio razne prepravke oko elktronike i prezadovoljan sam.
Imao sam priliku da probam gitaru koju je radio ,i ostao sam bez texta.
Preporuka svima.
Pozdrav
Covek radi krajnje profesionalno i posetno i nece da vas zajebe kao sto neki rade.
Preporuka svima.
Pozdrav
+1Melnar_89 wrote:Ko nije posetio Gorana iz Zemuna ,to neka uradi ukoliko ima neku nedoumicu kod koga da nosi gitaru a da mu je ne sjebe 'mesto da je dotera.
Preporuka svima.
Pozdrav
Uf probao sam i ja jednu Goranovu gitaru