X5d, sta ja zanm, svirao sam ga nekoliko puta, ali nisam ulazio u program i cakcao po njemu, znam da ima combi banku gde mozes da mesas 8 ili 16 boja? zaboravio sam.... Inace semplovi su OK neki, takodje prednost joj daje njena vlicina i tezina, veoma je laka.... E sad dirke su po mom misljenju blagi uzas, isuvishe su meke i nekako plazasticne tako da nemas neki osecaj i nemozes da stvoris neku dinamiku pri sviranju, a jos gori su tasteri, plasticni su i brzo se lome(propadaju), Inace mogu se napraviti vezoma pristojni zvuci, a i efekti su odlicni.
Kako se prave boje, pa to bi trebala(po mom logickom razmisljanju) uraditi u Combiu, tj imas obelezene zvuke 1....2.... npr na 1 izaberes klavir na 2 strings 3 neki ambientalni i tako dalje...
Inace ova klavijatura nije bas laka za rukovanje, zato sto je svaka komanda obelezena u skracenicama, pa treba vremena dok to sve provalis...
Ako nameravas da zadzis klavijaturu, sa sigurnoscu ti kazem, da ces 2-3 puta izbrisati ili poremetiti nesto dok je ne provalis, tako to ide....

Ako znas Engleski protrazi user manual na netu...
Poz...