Tekstovi?

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

robilad

Re: Tekstovi?

Post by robilad » 10 Mar 2009, 15:00

Јоу аре велкам ени Тајм ( и Дадо офф топик ) ју неед 8)

Ja imam veliki problem sa pisanjem tekstova za bend, kao da sam u nekoj stezi kada znam da bi to trebalo uokviriti i konkretizovati tipa strofa /refren ili kako već... Mada mi mnogo lakše ide u poslednje vreme, shvatio sam kako to ide, valjda, a ionako svi pišu u bendu tako da bolje ja da se držim moje poezije u prozi :)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Mar 2009, 15:44

Critical wrote:Ja cekam ...... :mrgreen:

Sorry za off
vidi ga ovaj, ne prica nista na forumu, onda dodje i zasoli ovako:)
pazi, znam da sam probio sve rokove, ali moras me shvatiti, ti znas da ja tebe volim, ali nekako ne mogu da pisem u poslednje vreme, osecam se ko smoreni tinejdzer, cek da izadjem iz faze, pa valjda je bolje da jedno vreme smaram sa tekstovima nego da budes udovica!:) kad budem pisao, ti ces prvi saznati:*

robilad:
jebiga, to jeste, ali meni je to kul jer onda imas neki trip, izazov, bas zato sto si ogranicen konceptom. iz toga moze da izadje mnogo dobra stvar, sve ima svoje. postoje tekstovi koji su pisani za izvodjenje koji su mnogo dobri, jer je tekstopisac morao da se dovija (recimo da trazi neku ultimativnu bombasticnu rec jer mu treba jos jedan stih za datu pesmu, dok bi u poeziji mogao da radi sta oce, pogotovo ako se opredeli za slobodniji stil) i iz te 'muke' cesto izlaze briljantna resenja. meni je sve to do jaja interesantno.

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 10 Mar 2009, 17:01

Doolio wrote: jebiga, to jeste, ali meni je to kul jer onda imas neki trip, izazov, bas zato sto si ogranicen konceptom. iz toga moze da izadje mnogo dobra stvar, sve ima svoje. postoje tekstovi koji su pisani za izvodjenje koji su mnogo dobri, jer je tekstopisac morao da se dovija (recimo da trazi neku ultimativnu bombasticnu rec jer mu treba jos jedan stih za datu pesmu, dok bi u poeziji mogao da radi sta oce, pogotovo ako se opredeli za slobodniji stil) i iz te 'muke' cesto izlaze briljantna resenja. meni je sve to do jaja interesantno.
Moram da se složim sa ovim! :ziveli:

Interesantnije je kad moram da odradim neki... pa eto da kažem "domaći zadatak", nego kad imam svu slobodu (jer onda počnem da serem :)). To su situacije u kojima sjediš i radiš na pjesmi, pokušavaš da je upakuješ tako da se svidi onome kome je pišeš (ili posvećuješ, zašto da ne; to su mi najveći izazovi) i kad stvarno uživaš.

E sad, ja više pišem poeziju, ali se sve više posvećujem tekstopisanju.
Uskoro ću nešto i objaviti, pa ćete vidjeti na šta to liči. :)

roots unite

Post by roots unite » 07 May 2009, 09:31

das ist gut al ja vise pisem sumatraizam i prva pesma :roll: nevalja tebra da budem iskren samo sto je na inglishu pa ono kao...sve u svemu 8)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 20 Sep 2009, 05:26

au, ne znam kako mi promace komentar, al jebiga, sta je tu je...
fala na komentaru u svakom slucaju. znas kako, u pravu si ti - donekle:) zasto donekle, pa zato sto je taj tekst pisan za muziku (a ne obrnuto), tako da uz tu odredjenu harmoniju je prilicno pevljiv i, aj da kazem prilicno adekvatan. sto se tice neke poetske vrednosti i ostalih vrlina, da, tekst svakako nije sjajan, ali sam na neki nacin i isao na tako neki polu-naivni, veselo-tuzni, razbrajacko-nabrajacki monotoni trip. takav je trip i melodije i teksta, titraju jedno drugom:)

kide

Post by kide » 20 Sep 2009, 07:18

a Hoolio, jel bi mogo meni napisati jedan? imam temu i poruku koja treba da se uobliči, a plaćam po dogovoru u kešu ili flajkama kvalitetnog alkohola (šampanj, single malt).

šta kažeš na to? :?:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 20 Sep 2009, 15:29

jebiga, tesko sad, nisam za sebe i kritikala napisao godinu dana tekst ko debil, nesto sam upao u neki limbo sa pisanjem tekstova, ne da mi se sto godina...eventualno u nekoj neodredjenoj buducnosti...

kide

Post by kide » 20 Sep 2009, 19:01

da, upao u limbo, ti, kao i još 5-6 drugara koji su mi obećali napisati tekst pa ništa. suša neka naišla, šta li.

al dobro, kad nema onda nema...

muki17
Urednik

Post by muki17 » 20 Sep 2009, 19:45

marina tucakovic je uvek otvorena za saradnju :mrgreen:

kide

Post by kide » 20 Sep 2009, 20:11

znam, ali odakle mi frajeru lova, za njene tekstove moro bi bubreg da prodam :grummel_2:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 20 Sep 2009, 20:19

onda pokidas sa pesmom, pa kupis novi i jos ti ostane para!

kide

Post by kide » 20 Sep 2009, 20:25

ma jedan mi dosta, a pare bi potrošio na seksualne radnice, tajlandsku masažu, wellness šurnes kermes i to...

muki17
Urednik

Post by muki17 » 20 Sep 2009, 20:30

kide wrote:znam, ali odakle mi frajeru lova, za njene tekstove moro bi bubreg da prodam :grummel_2:
vidis,frajeru koliki je smalji..nisi valjda mislio ozb? :grummel_2: pa ona pravi tekst,od dorucka do prve nuzde...mislim,dno dna..ali to pali ,jbg :)

kide

Post by kide » 21 Sep 2009, 01:32

muki17 wrote:pa ona pravi tekst,od dorucka do prve nuzde...
ali ih pravi. džaba ovi drugi što imaju talenta kad im fali volja ili inspiracija. jedini stih koji sam čuo u zadnje vreme da je imalo težinu je tekst od Petrol Petrol za pesmu Svejedno je.

sve smo već videli,
sve smo već probali,
nas to više ne zanima,
nas to više ne pogađa.
ref.
Sve, sve, sve jedno je.

i stvarno je pesnik u pravu. šta god ko uradio, bilo najveće zlodelo ili dobrodelo, niti je kažnjen niti nagrađen kako treba. svejedno je.

Post Reply