Šta Mislite O Fenderu Telecasteru?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Re: Fender telecaster

Post by dweezil » 20 Sep 2008, 10:53

da a mozda ti se usput svidi josh neko tele, sem 52, mozda te bash neko drugo vishe impresionira. :D Ja sam se recimo malo razocarao kad sam probao Fender Light Ash Tele, ono kao lepo mi je izgledala onako na oko, natural, ash, Duncani, birds eye mapple, vintage 3 saddle bridge, al ono kad sam je uzeo u ruke prvo vrat covece kao da su ga skinuli sa strata, tanak, fin nema mesa gore pre glave iza nuta, kad okines zicu nema onako da osetish kako idu vibracije kroz telo, dodushe oseti se da rezhi ipak je od asha, ajd ok 3 saddle bridge al su ona burenca mnogo mala i uzana, znaci i to bi trebalo da se menja, neam pojma al ono sve vreme sam imao utisak da to nije to.

alzo

Post by alzo » 14 Oct 2008, 10:01

Mislim da je moj experiment u potpunosti uspeo.....
imam telecaster od mahagonija, kompletan i na njemu su bili Dimarzio twang kingovi....
zvuk je bio ok, ali sam imao utisak da su malo nejaki za mahagoni i da ih je on jednostavno
pojeo.....pre neki dan uletim u investicju i uzmem aktivni EMG T set i to je bila prava bomba.....
ton telecastera a sustejn kao kog Gibsona.....gitara svira kao da je hollow body.......
magneti sviraju sve, od clina koji boli do teskog dista.......i jos jedna stvar....obicno je
neck magnet kod telca slabija strana.....ovde nema greske......balans je savrsen.......

Spino

Re: Šta Mislite O Fenderu Telecasteru?

Post by Spino » 14 Oct 2008, 15:09

Ako znas tu gitaru da koristis, Telekaster je super, a ako ne znas, onda ti nije nesto.

alzo

Post by alzo » 14 Oct 2008, 15:16

Ne sudi o stvarima koje nisi probao...........
a ako ne znas onda je sve jedno koja je gitara..........

zadresar

Post by zadresar » 14 Oct 2008, 16:48

Valjda je več skoro sve rečeno....ili ?
B.Springsteen,Status Quo,Albert Collins, samo neki ....
Stariji koji su rasli sa tom glazbom složit če se vjerojatno sa mnom da se glazba i instrument sluša ušima a ne očima ....pa onda po izgledu suditi.....

Spino

Post by Spino » 15 Oct 2008, 15:06

alzo wrote:Ne sudi o stvarima koje nisi probao...........
a ako ne znas onda je sve jedno koja je gitara..........
Ja uopste nisam prosudio. Fender Telekaster je super gitara, ali je npr. ja nikad ne bih svirao.

XaPa

Post by XaPa » 09 Mar 2009, 00:44

XtrmntR wrote:Fino je to, ali "originalan ton" se ne dobija samo gitarom(vec pojacalo,efekti i na kraju prsti), a pitam se sta je to puno imao preraditi??

Inace, o telcu sve najbolje.
Upravu si da se dobija prstima i pojcalom,ali ne mozes ti da dobijes identican ton atomaca ako koristis neke procesore i zajeb.....to se zna : les paul i marshal....normalno moze i neka druga gitra,ali ako je preradi covek koji je izmislio taj ton.....
meni je taj covek menjao magnete i pragove na gitari.....
zoopp

majtimika

Post by majtimika » 11 Mar 2009, 15:57

XaPa wrote:
XtrmntR wrote:Fino je to, ali "originalan ton" se ne dobija samo gitarom(vec pojacalo,efekti i na kraju prsti), a pitam se sta je to puno imao preraditi??

Upravu si da se dobija prstima i pojcalom,ali ne mozes ti da dobijes identican ton atomaca ako koristis neke procesore i zajeb.....to se zna : les paul i marshal....normalno moze i neka druga gitra,ali ako je preradi covek koji je izmislio taj ton.....
zoopp
mislim da je ovo jedna od najvecih gluposti koje sam ikad cuo

Rotkvica

Post by Rotkvica » 14 Mar 2009, 13:30

Telecaster
Najsvestranija gitara koju sam ikad svirao, precizan i naglasen bas, ne suvise prsteci treble. Neck pickup skoro niko ne voli, ali kad sam ubedio prijatelja koji svira jazz da je uopste proba, jedva sam ga ubedio da nije na prodaju... sad me smara da mu pravim gitaru samo sa tele-neck pickupom.

Uz sve sto napisah uzeti u obzir da od efekata koristim samo kabl i eventualno neki sto laganiji overdrive (tube screamer i sl.), a inace sviram bass...
Sto se izgleda tice – vise volim gitare u koje manje ljudi gleda a vise slusa, meni je telac nekako lep u toj jednostavnosti, dve ukrstene daske i malo zice...

XaPa

Post by XaPa » 18 Mar 2009, 17:14

majtimika wrote:
XaPa wrote:

zoopp
mislim da je ovo jedna od najvecih gluposti koje sam ikad cuo
Svaka cast ako tako razmisljas.....

majtimika

Post by majtimika » 19 Mar 2009, 00:03

nebih da ti rusim iluzije ali svako moze da uzme takve i takve magnete, i da ih stavi u takvu i takvu gitaru, i da dobije takav i takav ton, zar zaista mislis da recimo satrijanijev ibanez moze da zvuci tako kako zvuci samo ako mu satrijani licno ne postavi magnete.

ovo recimo moze da ima smisla ako lik sam mota magnete.

ostaj uzdravlju

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Mar 2009, 00:38

Šta Mislite O Fenderu Telecasteru?
Sto se mene tiche:
Najbolja solid body gitara IKAD . :ziveli:

XaPa

Post by XaPa » 26 Mar 2009, 16:25

majtimika wrote:nebih da ti rusim iluzije ali svako moze da uzme takve i takve magnete, i da ih stavi u takvu i takvu gitaru, i da dobije takav i takav ton, zar zaista mislis da recimo satrijanijev ibanez moze da zvuci tako kako zvuci samo ako mu satrijani licno ne postavi magnete.

ovo recimo moze da ima smisla ako lik sam mota magnete.

ostaj uzdravlju
slazem se sa tim.....
ne mota magnete nego preradjuje marshalovu glavu...........

Post Reply