American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster
Ja ne znam gde si ti tad živeo, ja sam živeo u Beogradu u kojem je Gibsonov SG Supreme koštao 250 maraka, a ultraočuvan Twin Reverb sa narandžastim JBLovima 150 maraka. Ako si se cenkao, dobijao si i Bossov DM-2 pride.[/quote]
ako je stvarno bilo tako kako kazes onda je ipak problem u tvom prijatelju, jer ja bih uvek pre uzeo SG-a za 250 maraka , mada ipak verujem da takve stvari nisi mogao da nadjes svaki dan, a narocito ne kod nas (srbija brale)
U svakom slucaju poenta je u tome da pouzdano znam da su nekoliko njegovih radova koje sam probao bili odlicni, i znam kakve su mu cene i po meni su sasvim povoljne naravno ako netrazis da ti licka gitaru sa nekim specijalnim bojama i ostalim zajebancijama, e onda to bude skupo, ali ja sam uvek pre za gitaru koja svira nego koja izgleda.
ne reklamiram nikoga niti kazem da je covek bez greske, ali koliko sam cuo ni mirko a ni ostali nisu bez greske. poenta je u tome sto nevolim kad neko tako lako donosi sud o necemu na osnovu stvari koje je cuo od nekoga a sam se nije uverio. sto ti kolega (ako mogu tako da te nazovem) Rocket radis stalno.
Ostajte uzdravlju
ako je stvarno bilo tako kako kazes onda je ipak problem u tvom prijatelju, jer ja bih uvek pre uzeo SG-a za 250 maraka , mada ipak verujem da takve stvari nisi mogao da nadjes svaki dan, a narocito ne kod nas (srbija brale)
U svakom slucaju poenta je u tome da pouzdano znam da su nekoliko njegovih radova koje sam probao bili odlicni, i znam kakve su mu cene i po meni su sasvim povoljne naravno ako netrazis da ti licka gitaru sa nekim specijalnim bojama i ostalim zajebancijama, e onda to bude skupo, ali ja sam uvek pre za gitaru koja svira nego koja izgleda.
ne reklamiram nikoga niti kazem da je covek bez greske, ali koliko sam cuo ni mirko a ni ostali nisu bez greske. poenta je u tome sto nevolim kad neko tako lako donosi sud o necemu na osnovu stvari koje je cuo od nekoga a sam se nije uverio. sto ti kolega (ako mogu tako da te nazovem) Rocket radis stalno.
Ostajte uzdravlju
- Rocket Roll
Ja uvek imam dobrih razloga kad nekog kritikujem.
- Bio sam kod Žana u radnji jednom - bio je pijan, a bilo je deset ujutru - pobegao sam čim sam pitao šta me je zanimalo i rekao sebi da se više tamo ne vraćam. Može li me neko kriviti? Šta je trebalo da uradim, da dam svoju gitaru u ruke neobrijanom alkosu, samo da bih proverio svoje predrasude?
- Koga god od ljudi kojima verujem pitam o kvalitetu njegovog rada, svi imaju priče kao guv'nor ili Sava. Neke od tih priča su vrlo sveže. Šta tu više tražiti?
Nadam se da će se jednom srediti i, između ostalog, otići u Zavod za bolesti zavisnosti na konsultacije o alkoholizmu, ali nemam nameru da sa njim imam bilo kakve veze dokle god Mirko može da podigne gitaru.
- Bio sam kod Žana u radnji jednom - bio je pijan, a bilo je deset ujutru - pobegao sam čim sam pitao šta me je zanimalo i rekao sebi da se više tamo ne vraćam. Može li me neko kriviti? Šta je trebalo da uradim, da dam svoju gitaru u ruke neobrijanom alkosu, samo da bih proverio svoje predrasude?
- Koga god od ljudi kojima verujem pitam o kvalitetu njegovog rada, svi imaju priče kao guv'nor ili Sava. Neke od tih priča su vrlo sveže. Šta tu više tražiti?
Nadam se da će se jednom srediti i, između ostalog, otići u Zavod za bolesti zavisnosti na konsultacije o alkoholizmu, ali nemam nameru da sa njim imam bilo kakve veze dokle god Mirko može da podigne gitaru.
Mozda nije bio pijan, no samo mamuran...Bio sam kod Žana u radnji jednom - bio je pijan, a bilo je deset ujutru

Ja ne znam, pre kupovine gitare, njih (Zana&Zana) mi je preporucivao jedan kolega, kao odlican izbor za pare koje sam imao tad, a onda sam na ovom forumu naisao na negativne kritike. Voleo bih da mogu da probam neki njihov instrument, u svakom slucaju...
- sirac-šunka
- vragolan
Ja bih bez obzira na sve prihvatio onaj bas sa prethodne strane, makar kao poklon 

Da li je uopšte moguće napraviti gitaru za 200-300 e bez obzira na kvalitet? Verujem da nije moguće sa novim delovima i to onim najjjeftinijim kineskim. Recimo kada farbate gitaru vi ne možete da kupite 100 gr laka već celu kutiju i slično. Ja sam ovo pokušavao već više puta da izgovorim.sirac-šunka wrote: Eto i mene ovo zanima, koja bi bila realna procena, videli smo svi da je to nemoguce da se za 200-300 evra dobije kvalitetno i posteno rukom radjena gitara, koliko bi to onda bilo?
Pouzdano znam da imaju vredne i manje vredne radove.majtimika wrote:i hoces da kazes da to nevalja
Koliko je meni poznato ovi basovi se u Americi prodaju po 4.000 dolara, a za taj novac mora zaista da se napravi vrhunski i nstrument. E sada, koliko su ih uopšte prodali nemam pojma.sirac-šunka wrote: Meni ovo deluje ok... verovatno da meni ne bi napravili takvu gitaru ni za kakve pare, ali eto, mogu.
- sirac-šunka
- vragolan
Mislim da nije bas tako, Savo.Sava wrote:Da li je uopšte moguće napraviti gitaru za 200-300 e bez obzira na kvalitet? Verujem da nije moguće sa novim delovima i to onim najjjeftinijim kineskim. Recimo kada farbate gitaru vi ne možete da kupite 100 gr laka već celu kutiju i slično. Ja sam ovo pokušavao već više puta da izgovorim.sirac-šunka wrote: Eto i mene ovo zanima, koja bi bila realna procena, videli smo svi da je to nemoguce da se za 200-300 evra dobije kvalitetno i posteno rukom radjena gitara, koliko bi to onda bilo?
Kod nas u Nisu ima jedna farbara na bulevaru gde je moguce kupiti poliuretan i u najmanjoj kolicini. Pricao sam nesto sa Nikolom, njega su delovi sa Stew-Mac-a izasli dosta malo (a dosta se malo laka i trosi). Bas cu da ga pitam da sve preracuna, da ne pricam napamet, ali cini mi se da ga ceo materijal i delovi nisu kostali vise od 200evra (Uostalom, ulogovao se danas koliko vidim, pa ako je tu i nije mu problem, mogao bi da se javi). Ja bih se kao pocetnik-graditelj zadovoljio sa 150 evra preko za svoj prvi rad. Tako dolazimo do cifre od 300-350 evra...
- Rocket Roll
Moguće... Alkoholizam je grozna bolest koja zahteva dugotrajno lečenje. Prognoze su, na svu sreću, dobre ako lečenje počne na vreme.sinisake wrote: Mozda nije bio pijan, no samo mamuran...![]()
U Beogradu radi više odličnih majstora, pa se čovek i ne mora interesovati za Žanove dubioze. Mirko je potvrđeno dobar, Goran iz Zemuna zna znanje...sinisake wrote:...pre kupovine gitare, njih (Zana&Zana) mi je preporucivao jedan kolega, kao odlican izbor za pare koje sam imao tad, a onda sam na ovom forumu naisao na negativne kritike.
Opet me ovaj sirac-šunka proziva, pa nema smisla bre
Recima da je grubo cena za drvo i delove sa stewmaca i gutarfetisha oko 200 evra. Izađe još nekih oko 50 evra da se kupe lakovi i farbe u toj farbari gde sam ja kupovao na 500ml. Nažalost, podloga, boja i završni lak nisu tako jeftini ni u tim malim količinama, tako da ukupno dođemo do neke cifre između 250 i 300 evra samo za troškove u zavisnosti koji su delovi i koje drvo. Ako dodamo ovu cifru od 150 evra koju je sirac-šunka predložio za "ruke" dolazimo do 400 evra. Kada pogledam koliko sam se ja namučio da napravim onu svoju gitaru ja mislim da je to apsolutno fer i , u krajnjem slučaju, minimalna cena, naravno da predpostavimo da gitara zaista funkcioniše i korektno radi ono za šta je predviđena.
Uostalom videćete uskoro kako je ispala ova moja pa ćete i sami reći da li vredi toliko. Ja sam definitivno svestan nekih greškica koje sam napravio što zbog neiskustva što zbog nedostatka kompletnog alata, ali sledeća će definitivno biti odrađena do detalja jer uskoro kupujem malo ozbiljnije mašine (stubnu bušilicu, tračnu testeru...) pa će samim tim i gitare biti preciznije, još pedantnije i brže pravljene. Nastavak sledi...
P.S. Možda i nekog Nikolu iz Niša za neko vreme ovde hvalite i pljujete po forumu

Recima da je grubo cena za drvo i delove sa stewmaca i gutarfetisha oko 200 evra. Izađe još nekih oko 50 evra da se kupe lakovi i farbe u toj farbari gde sam ja kupovao na 500ml. Nažalost, podloga, boja i završni lak nisu tako jeftini ni u tim malim količinama, tako da ukupno dođemo do neke cifre između 250 i 300 evra samo za troškove u zavisnosti koji su delovi i koje drvo. Ako dodamo ovu cifru od 150 evra koju je sirac-šunka predložio za "ruke" dolazimo do 400 evra. Kada pogledam koliko sam se ja namučio da napravim onu svoju gitaru ja mislim da je to apsolutno fer i , u krajnjem slučaju, minimalna cena, naravno da predpostavimo da gitara zaista funkcioniše i korektno radi ono za šta je predviđena.
Uostalom videćete uskoro kako je ispala ova moja pa ćete i sami reći da li vredi toliko. Ja sam definitivno svestan nekih greškica koje sam napravio što zbog neiskustva što zbog nedostatka kompletnog alata, ali sledeća će definitivno biti odrađena do detalja jer uskoro kupujem malo ozbiljnije mašine (stubnu bušilicu, tračnu testeru...) pa će samim tim i gitare biti preciznije, još pedantnije i brže pravljene. Nastavak sledi...
P.S. Možda i nekog Nikolu iz Niša za neko vreme ovde hvalite i pljujete po forumu

Pomenut je Stewnac, dobro. Ajde molim te radi svih nas specificiraj delove za jedan Stratocaster: čivije, nut, pragovi, kobilica, pickguard, potenciometri, preklopnik, tri magneta, koliko je to ukupno? Plus naravno transport, a carina ne zaboravite da se plaća na ukupnu vrednost robe plus porez, računaćemo samo 30 % cene. Drugo, često ne računamo sitne delove tipa žice, šrafovi, tinol, šmirgle, a zaboravljamo da sve to košta. Ja običnu gitarsku pedalu samom sebi ne mogu da napravim ispod 50 e, za lampaša kojeg sam započeo verovatno sam već dao preko 300 e itd., nešto ne verujem u male brojeve.NikolaNis wrote:Opet me ovaj sirac-šunka proziva, pa nema smisla bre![]()
Lično sam ubeđen da bez 400 e materijala ne može da se uradi pristojna gitara.
Znaš kako, jako je sad nezgodno da ja pravim specifikaciju, ja sam gledao da kupujem delove iz zlatne sredine, znači ne one najgore ali ne ni one najskuplje jer sam mislio da nema svrhe tako nešto raditi za prvu gitaru.
Slažem se sa tobom da bi cena za delove bila još viša kada bi kupovao neke "firmirane" magnete, čivije, mostove... Ali kada bih ja sada za svoju drugu gitaru koju planiram (Telecaster) kupio takve delove i ponudio vama na forumu da je neko kupi po još većoj ceni od onih 400 evra da li bi je neko uzeo? Mislim da je logičnije da ja kao početnik u pravljenu gitara izaberem dobre delove ali ne i one vrhunske jer čisto sumnjam da bi neko dao za moju 2-3 izrađenu gitaru 600-700 evra, ili se možda varam
?
Mislim da je najbolje da svako od nas ode na stwemac sajt i lepo izabere delove koje bi želeo i lako će doći do cifre. Tu neka doda i novac za drvo i farbu, naravno poštarinu za slanje delova iz Amerike i to je otprilike to. Dodajte i za sam rad onoliko koliko vi mislite da bi nekom platili i eto neke realne cene za svakoga od nas...
A ako baš neko insistira mogu da napravim i neku grubu računicu sa stewmaca i guitarfetisha...
Slažem se sa tobom da bi cena za delove bila još viša kada bi kupovao neke "firmirane" magnete, čivije, mostove... Ali kada bih ja sada za svoju drugu gitaru koju planiram (Telecaster) kupio takve delove i ponudio vama na forumu da je neko kupi po još većoj ceni od onih 400 evra da li bi je neko uzeo? Mislim da je logičnije da ja kao početnik u pravljenu gitara izaberem dobre delove ali ne i one vrhunske jer čisto sumnjam da bi neko dao za moju 2-3 izrađenu gitaru 600-700 evra, ili se možda varam

Mislim da je najbolje da svako od nas ode na stwemac sajt i lepo izabere delove koje bi želeo i lako će doći do cifre. Tu neka doda i novac za drvo i farbu, naravno poštarinu za slanje delova iz Amerike i to je otprilike to. Dodajte i za sam rad onoliko koliko vi mislite da bi nekom platili i eto neke realne cene za svakoga od nas...
A ako baš neko insistira mogu da napravim i neku grubu računicu sa stewmaca i guitarfetisha...

- sirac-šunka
- vragolan
Pa dobro izvini, samo sam hteo od tebe da napravim hiperaktivnog clana ovog uglednog nam foruma...NikolaNis wrote:Opet me ovaj sirac-šunka proziva, pa nema smisla bre![]()

Ti bar imas sta da ispricas za razliku od mojih iljadu petsto postova raznih gluposti

Ma zezam se, nego da se ne uobrazim što od mene tražite mišljenje

Delim misljenje druga Save. Mene su moji delovi kostali 400€, i jesam uzeo dobre, ali ne i vrhunske. Skoro su mi stigli neki delovi sa Guitar fetisha, koji su malo jeftiniji od slicnih sa Stewmaca i blago receno sam se razocarao. Stvarno su bljak!
Ali to je za restauraciju neke gitare i vlasnik je rekao moze to i to je bio njegov izbor.
A sto se tice cene rucnog rada?! Dugo sam izbegavao da postujem na ovoj temi, mada sam bio prozvan od strane Sirca (naseg fotomodela
), jer cini mi se da ljudi bas i ne shvataju najbolje taj pojam. Za mene to svakako nije kopija bilo kog postojeceg modela, jer ma kako dobra bila to je samo kopija i ne moze da vredi vise od originala.
Ili da je neki ovdasnji majstor stavio vrhunski mahagonij (mahogany) na svoj rad. A odakle?!? Ako nije isao na madagaskar i tamo seko sumu, onda me zaobidji s tim pricama. I tako to, raspricacu se a nije mi merak

A sto se tice cene rucnog rada?! Dugo sam izbegavao da postujem na ovoj temi, mada sam bio prozvan od strane Sirca (naseg fotomodela

Ili da je neki ovdasnji majstor stavio vrhunski mahagonij (mahogany) na svoj rad. A odakle?!? Ako nije isao na madagaskar i tamo seko sumu, onda me zaobidji s tim pricama. I tako to, raspricacu se a nije mi merak

ajde dajte neki spisak delova jer ako toliko kostaju onda mi nije jasno zato narucivati iz inostranstva psto po mojoj racunici ide ovako
Dimarzio hum X 2 ili dimarzio singlovi x 3 oko 150 eura
Civije sa zakljucavanjem Spretzl oko 50 eura
Kobilica Recimo wilkinson oko 30 eura
potovi dimarzio X 2 oko 15 eura
Prekidac dimarzio oko 10 eura
kapice x 2 oko 5 eura
jack 5 eura
pragovi 15 eura
nut grafitni 5 eura
total 285 eura
ovo su po meni odlicni delovi i cene su kod nas
Dimarzio hum X 2 ili dimarzio singlovi x 3 oko 150 eura
Civije sa zakljucavanjem Spretzl oko 50 eura
Kobilica Recimo wilkinson oko 30 eura
potovi dimarzio X 2 oko 15 eura
Prekidac dimarzio oko 10 eura
kapice x 2 oko 5 eura
jack 5 eura
pragovi 15 eura
nut grafitni 5 eura
total 285 eura
ovo su po meni odlicni delovi i cene su kod nas
@(all)majtimika
Ti sumnjas u ovo izneseno?!?
s/d silver spc hot rod hum set ltd ed nickel
pickup rings
elixir nanoweb light/heavy
sve skupa 200 $ sa postarinom u usa + na paket u kome je ovo stiglo postarina i carinski pregled 60 $.
Znaci 260$ + 10% jer sam ove pare morao da saljem u usa nisam direktno kupovao za srbiju ~290 $.
Chrome Jack Plate 8 $
Fretwire 10 $
Schaller Strap 15 $
Wiring Kit PRS 23 $
Grover Locking Tuners 50 $
Amber bell knob 10 $
Flat Trem-Nut 5 $
+ postarina 22 $ (i sto sam castio poštara
) ukupno 145 $
Znaci zajedno 430-440 $. Tu je naravno i provizija banke za ne znam sta od 15 € i bridge sam kupio ovde i platio 50 € (i tu sam se zestoko zajebo, al ce da bude bolje drugi put
)
Sto ce reci to je 65 € i ovih 430+$ sto u zavisnosti od kursa to zajedno dodje izmedju 380 i 420 €.
Ima jos nesto da nije jasno?
Ti sumnjas u ovo izneseno?!?

s/d silver spc hot rod hum set ltd ed nickel
pickup rings
elixir nanoweb light/heavy
sve skupa 200 $ sa postarinom u usa + na paket u kome je ovo stiglo postarina i carinski pregled 60 $.
Znaci 260$ + 10% jer sam ove pare morao da saljem u usa nisam direktno kupovao za srbiju ~290 $.
Chrome Jack Plate 8 $
Fretwire 10 $
Schaller Strap 15 $
Wiring Kit PRS 23 $
Grover Locking Tuners 50 $
Amber bell knob 10 $
Flat Trem-Nut 5 $
+ postarina 22 $ (i sto sam castio poštara

Znaci zajedno 430-440 $. Tu je naravno i provizija banke za ne znam sta od 15 € i bridge sam kupio ovde i platio 50 € (i tu sam se zestoko zajebo, al ce da bude bolje drugi put

Sto ce reci to je 65 € i ovih 430+$ sto u zavisnosti od kursa to zajedno dodje izmedju 380 i 420 €.
Ima jos nesto da nije jasno?