sta mislite o Fender-u CD-60 CE Upgrate

Post Reply
dejanilic

sta mislite o Fender-u CD-60 CE Upgrate

Post by dejanilic » 22 Mar 2009, 16:32

Nameravam da kupim ovu gitaru, pa bi mi vase misljenje dobro doslo.
Inace cena joj je u nemackoj 158 eura.
Image (alt+p)

Kristijan
Uvaženi član

Re: sta mislite o Fender CD-60 CE Upgrate

Post by Kristijan » 22 Mar 2009, 16:43

Mislim da sl0e ima baš ovu gitaru, pa da sačekamo da spazi temu, da ti da iz prve ruke informacije. Inače su instrumenti ovog tipa, dreadnought sa izrezanim trupom za lakši pristup višim pozicijama i sa ugrađenom ozvukom, i još pride ove ili slične cene, mahom rađeni u Aziji i ne odskaču mnogo kvalitetom jedni od drugih. Baš ono, koliko para, toliko muzike. Ne sećam se i jednog instrumenta iz te klase da me je bacio u nesvest, ali takođe moram da pomenem da sam nailazio na sasvim upotrebljive komade. U zavisnosti na kakav komad natrčiš, i koje su ti ambicije u muzici, ovakva gitara sasvim može da obavlja posao. Lično nikad ne bih prepustio da mi neko donese odnekud ovakvu gitaru, strašno varira izrada od komada do komada, i najsigurnije je da sam isprobaš gitaru. Ja o ovome trubim stalno, već sam dosadan i sebi, a mogu misliti kako je drugima, ali verujte mi na reč, nisam mogao da verujem koliko različito zvuče 2 gitare istog proizvođača sa istom oznakom modela.

sirac-šunka
vragolan

Re: sta mislite o Fender-u CD-60 CE Upgrate

Post by sirac-šunka » 22 Mar 2009, 17:28

Ova gitara se vrti i po oglasima, teo si da uzimas tu polovnu?

dejanilic

Post by dejanilic » 22 Mar 2009, 19:58

Ne, hteo sam da kupim novu. Ta koja se pojavljuje u oglasima je stariji model tj. elektronika joj se nalazi kod izlaza za pojacalo ,kod novog modela je sve na vrhu,a ima i ugradjen stimer. Cena nove varira od 158e za koliko sam je nasao u nemackoj ( na nekom snizenju ) do cak 430 $ u nekim ranjama u americi. Inace je u americi je proglasena za BEST BUY u rangu do 500 $.
Image(alt+p)

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 22 Mar 2009, 20:16

Ja sam se interesovao za nju prošlog mjeseca kad sam prelistavao oglase i kupovao akustaru. Na moju žalost, nisam uspio da je probam jer je prodata meni ispred nosa.
Mišljenja na internetu su jako podijeljena, ali uzimajući u obzir kvalitet Fenderovih akustara i cijenu, nemoj očekivati previše.

Zavisi šta planiraš sa njom, na kraju krajeva.
Mada mislim da će ti raditi posao u svakom slučaju, jer za te novce ćeš teško nešto slično naći. A ime garantuje da ćeš je prodati ako se nekad odlučiš za to. ;)

sl0e

Post by sl0e » 23 Mar 2009, 00:12

Prosle godine sam isao sa drugarom da mu pomognem pri odabiru gitare. Pazarili smo ovu gitaru za nesto malo preko 20 hiljada. Solidan je instrument, lepo zvuci na suvo, solidno zvuci i na pojacalu. Kvalitet izrade je ok, standardan, nisam primetio nikakvo poboljsanje u izradi izmedju ovog modela i moje gitare (imam CD-60, nije ozvucena, nije cutaway). Kobilica, vrat, sivije - sve je isto.

Napomenuo bih ti da pri kupovini probas sto vise komada, zato sto mnogo variraju. Znaci, ne zaleci se, cak i ako ti se dopadne neka - predji na sledecu. Ja sam pri kupovini svoje probao 4-5 i na kraju odabrao "the one". :)

dejanilic

Post by dejanilic » 23 Mar 2009, 16:12

Hvala na pomoci,
mislio sam da je narucim iz nemacke ne bili ustedeo nekih 30-ak eura, ali ipak cu da sacekam da ovaj model stigne kod nas, posto ga jos nema. U mitrosu su mi rekli da ce dobiti za nekih mesec dana.

Post Reply