Novi MXR Carbon Copy Analog Delay

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

muki17
Urednik

Re: Novi MXR Carbon Copy Analog Delay

Post by muki17 » 23 Mar 2009, 21:48

Hvala.. :D

majtimika

Post by majtimika » 23 Mar 2009, 23:02

osecam da ce polako da postane pomama za analognim dilejima i ostalim analognim zajebancijama kao sto je pomama za lampaskim pojacalima ali mislim da vecina ljudi ne konta da nije svaki lampas dobar samo zato sto je lampas i nije svaki analogni dilej dobar samo zato sto je analogni. u vecini poredjenja je analogni dilej iza digitalnog ,ono sto svi isticu je toplina , ali cuj ti toplinu dileja kad se na svirci svi odpanje pa uzmu da oru , tu se takve finese necuju, i onda zasto bi neko se uopste cimao i davao toliko para za jedan analogni dilej,ako sviras kao drugi gitarista pink flojda onda ok ,ako ne zaboravi i sviraj sta imas vazno da ponavlja.

:ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 23 Mar 2009, 23:11

majtimika wrote:osecam da ce polako da postane pomama za analognim dilejima i ostalim analognim zajebancijama kao sto je pomama za lampaskim pojacalima ali mislim da vecina ljudi ne konta da nije svaki lampas dobar samo zato sto je lampas i nije svaki analogni dilej dobar samo zato sto je analogni. u vecini poredjenja je analogni dilej iza digitalnog ,ono sto svi isticu je toplina , ali cuj ti toplinu dileja kad se na svirci svi odpanje pa uzmu da oru , tu se takve finese necuju, i onda zasto bi neko se uopste cimao i davao toliko para za jedan analogni dilej,

:ziveli:
Slažem se sa tobom drugar! :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 23 Mar 2009, 23:24

da to stoji ali opet zavisi i za koju muziku ti treba. Ako imash u bandu kontrabass, akusticnu gitaru i elektricnu, dosta ce se primetiti, a opet ako hoces neki moderan delay za neki hard rock sound ili metal, digitalni dilej je bolji izbor. Sve ima svoje i ne postoje univerzalna reshenja. U principu analogni delay zna da frustrira tim dosta tamnim repeatima, ali opet sve zavisi i od setupa i svega, kako da kazem, svaka karika u lancu je bitna. Takodje koliko sam ja provalio Boss DM-2 mi se vishe dopada od Ibanez-a AD9, svetliji je i ne frustrira toliko za chicken pickin, sta znam. I ne radi se samo o toplini repeat-ova nego i analogni delay-i nekako sveukupno zvuce da kazem masnije i prirodnije, cak sa malo drive-a pri nekim setinzima. E sad verovatno ce digitalije jednoga dana dostici imitiranje analognog toliko da ljudsko uvo nece moci da cuje razliku, ali za sada josh uvek to nije tako.
Al ja ti kazem kad cujes slapback na analognom delay-u i posle toga ukljucis digitalni, ono digitalni zvuci kao bleda senka, kao da kazem samo delic onoga sto bi trebalo da bude, tj. kao losha zamena.

majtimika

Post by majtimika » 24 Mar 2009, 00:01

slazem se sve ima svoje ali ja recimo nikad ne koristim slap back ,ja ga koristim na oko 400-450 ms i tako da mi ponavlja maksimalno triput i ponavljanje mi je uvek tise od glavnog signala tako da za to mi digitalac radi posao.

Post Reply