Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Dushan S

Re: Trigger

Post by Dushan S » 28 Feb 2009, 13:49

sirac-šunka wrote:Skinuh, preslusah, obrisah.
:D
Salim se nisam obrisao, cuvam, dopada mi se, ali mi je ovo zazvucalo kao slogan slusaoca mp3-ojki u ovo nase vreme.

Jedino mi je trebalo malo vremena da se naviknem na glas. Nekako mi se po boji i zvuku nije odmah uklopio u sliku...
Hvala, drago mi je da si sačuvao :D :ziveli:
I ja sam skinuo!
Skroz mi je dobro i super si pripremio za slusanje na hi-fi-u, obzirom da je smiksano za tv.
Naravno da je dobro kad sam mučio kvalitetne ljude da se sa mnom bave oko miksa, da sad ne imenujem :P :mrgreen: Odmah sam ja tripovao HiFi, samo je TV verzija basovitija, a ova audio malo lajt dole.
Moja ortakinja vas ocenila kao gothic rock
Kad vas ubace na wikipedia-u onda ce vas detaljno i tacno(a mozda i netacno) zanrovski definisati
Pa u neku ruku smo takođe i Gothic Rock, ali jeste teže odrediti žanr :) Pretpostavljam da misliš na one čuvene rasprave na wikipediji oko toga koji je žanr nekog benda :mrgreen: Ono što ljude zbunjuje po pitanju žanra Triggera je što bendovi koji mešaju metal sa elektronikom kreću od nekog downtuned Dž Dž zvuka i onda na to dodaju te embijentalne ili gothic elemente. Kod nas je u pitanju to da smo krenuli od nekog malo starijeg metala, nema duple pedale i besomučnog rifašenja i onda to povezali sa gothic i elektronskim elementima. Tako da u stvari ako bi baš trebalo da se nešto definiše sviramo neki gothic elektro hard rock koji je "metaliziran", i razumem da to zbunjuje ljude, jer čuju elemente hard rock-a a opet ima Dž Dž-a i svih tih drugih uticaja. Opet, nas nije briga kako nam je žanrovski definisana muzika, niti o tome mislimo unapred... Evo sad radimo nešto za novi album i već se vidi da smo otišli dalje i menjamo se po pitanju zvuka... Ko zna šta ćemo svirati do trećeg albuma! :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Mar 2009, 10:55

Dushan S wrote:Evo sad radimo nešto za novi album i već se vidi da smo otišli dalje i menjamo se po pitanju zvuka... Ko zna šta ćemo svirati do trećeg albuma!
Nemojte samo da smekshate! :mrgreen:

Odlicna svirka sinoc :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Mar 2009, 11:17

Ko zna šta ćemo svirati do trećeg albuma! :mrgreen:
Alternativu, sa dilejima? :wink:

Dushan S

Post by Dushan S » 09 Mar 2009, 01:55

mislim_stvarno wrote:
Dushan S wrote:Evo sad radimo nešto za novi album i već se vidi da smo otišli dalje i menjamo se po pitanju zvuka... Ko zna šta ćemo svirati do trećeg albuma!
Nemojte samo da smekshate! :mrgreen:

Odlicna svirka sinoc :ziveli:
:ziveli:
Ne verujem da ćemo smekšati, u stvari, po tome kakva je trenutno tendencija u novim pesmama za drugi album, bićemo tvrđi.
Alternativu, sa dilejima?
Haha, mogli bi da uradimo jednu takvu pesmu, ono minut ali samo bubanj i gitare u delay-ima! :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 26 Mar 2009, 14:23

Eto zaboravih postaviti ovde dve vesti :D

Kao prvo:
Na youtube-u je postavljen novi spot za pesmu "Više neće biti nas"!

Možete ga pogledati direktno na sledećem linku:
http://www.youtube.com/watch?v=T8wQcFefKaM

Toplo preporučujemo da upalite "HQ" opciju na youtube playeru, trebalo bi da se može glatko pogledati ako imate neku bržu konekciju, a kvalitet slike je drastično bolji, naročito na full screen-u.

Rezija: Slavenko Bojović
Kamera: Aleksandar Kalezić
Video postprodukcija: Nikola Bižić
Supervizor: Žofr
Glumci: Vladimir Stepanović, Aleksandra Ivanović
Milena Branković styling: Marija Margoth

Kao drugo:

Upravo smo saznali da smo kandidovani u okviru godišnje dodele nagrada "Indexi" (ranije poznata kao "Davorin") za "Metal album godine".
Naravno, cenili bi svaki vaš doprinos! Ako želite glasati za nas evo linka:

http://davorin.ba/muzika/2009.asp

Kategorija "Metal album godine" je u donjoj polovini stranice, pod brojem 02. Moguće je glasati svakih 5-6 sati tako da, probajte više puta dnevno, kad krstarite netom, usput svratite i bacite glas :)

Za one koji prvi put čuju za nagradu:
"NAGRADA DAVORIN (sada "Indexi" simbolicno je posvecena uspomeni na Davorina Popovica i grupu Indexi i kao takva valorizira kreativne vrijednosti u domacem muzickom stvaralaštvu. "
Nagrada je pojednostavljeno neka vrsta muzičkog oskara koji se iako se organizuje i održava u BiH bavi stvaralaštvom sa kompletnih ex-Yu prostora.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Mar 2009, 15:42

Dobra vam je ova pesma na You Tube :) Spot je pro

Dushan S

Post by Dushan S » 30 Mar 2009, 11:20

Hvala Nemanja! :)

Dushan S

Post by Dushan S » 15 Apr 2009, 00:21

U petak, 17. Aprila, Trigger će nastupiti kao gosti našim prijateljima iz Etra na svirci u klubu Atom - svratite da se družimo! :)

Image

istiqrac

Post by istiqrac » 18 Apr 2009, 13:48

Odlicna svirka sinoc, svaka cast!!! I vi i drugari iz etra ste bili odlicni!!! :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 06 May 2009, 03:28

KABEZA I Bambi Još! vas pozivaju na veliki Eko koncert - Maskenbal od reciklažnih materijala koji će se održati u velokoj sali SKC-a, 08.maja sa početkom u 22h.

Krajnje je vreme da nešto uradimo za svoje okruženje. “Recikliraj se” znači napravi masku od reciklažnih materijala i na kraju večeri baci papir i karton, limenku i konzervu, plastiku i aluminijum u kontejnere ispred SKC-a.

Posetioci koncerta će imati priliku da direktno urade nešto na polju smanjenja stvaranja odpada putem zalaganja za njegovu ponovnu upotrebu (reciklažu). Time se smanjuje količina sporo razgradivih materija u prirodi, a takođe se i snižavaju troškovi njihove ponovne proizvodnje.

Sve ovo biće propraćeno odličnom muzičkom podlogom bendova Teshki zulum, Aetar, Trigger, Samostalni referenti, Dža ili bu. Najbolja, tj. najkreativnija maska dobija putovanje iznenadjenja od Kabeze, a ulaznica je bilo koja kesica Bambi “Još” grickalica. Sakupljene Još grickalice zajedno sa još 100 kg Bambi slatkiša poklonićemo deci bez roditelja iz doma “Moše Pijade”. Više informacija pronaćiće te na sajtu http://www.kabeza.net.

Image

istiqrac wrote:Odlicna svirka sinoc, svaka cast!!! I vi i drugari iz etra ste bili odlicni!!! :ziveli:
Hvala, eto malo kasnim sa dolaskom na forum :ziveli:

Kole man

Post by Kole man » 09 May 2009, 14:20

Bili smo ja I Luka sa foruma i drali smo se Dule na pocetku ako se mozda secas :lol:

Dushan S

Post by Dushan S » 09 May 2009, 21:48

E, pa mogli ste da se javnete da se rukujemo, tu sam se ja okolo motao sve vreme pre i posle svirke :D Da, naravno da sam video :) Hvala što ste svratili! :) :ziveli:

Kole man

Post by Kole man » 09 May 2009, 23:49

morali smo ranije da krenemo inace lepo zvucite uzivo,dobar vam je bubnjar dolazim na jos neku vasu svirku sigurno :D

toza
Urednik

Post by toza » 10 May 2009, 14:36

Pozdrav!
Poslusao sam pesmu "Vise nece biti nas" i odlicna je!
Nemam nikakvih zamerki, produkcija je na nivou (mislim na muziku, spot ne ocenjujem).
P.S. Najvise me podsecate na "Negativ" (u malo "grubljem" izdanju), ali to je opet samo moje misljenje... :)

RR3

Post by RR3 » 10 May 2009, 22:56

E iskreno muzika Triggera je ok ali iskreno nije po mom ukusu,vise volim extremni metal... I moram reci da bi mi bilo finije da se Vervil odrzao u zivotu i samo da ste bili nekako malo originalniji inace bile su to fine svirke. :D

Pozdrav i sve najbolje u daljem radu.

Post Reply