Ja imam Bassman Ten iz '77,mozes proveriti god. proizvodnje po serijskom broju (
http://superiormusic.org/page195.htm).
Nedavno sam napravio neke modifikacije, jer je predhodni vlasnik bio pametan pa je odsek'o kutiju i stavio 1 zvucnik od 12 inch-a. I naravno tako nije radio dobro, pa sam ja kupio za dz. i napravio posebnu glavu, i cabinet sa RCF 15 inch. zvucnikom , i naravno promenio sam sve lampe, kondenzatore ( ne ja , nego majstor). Moje pojacalo exxxxxtra dobro radi !
moras da obratis paznju na sledece detalje:
lampe su ti 2x 6l6 za izlazni stepen, 2x 12ax7 za preamp, i 1x 12at7 za obr. faze. Ako su originalne lampe onda ces ih morati menjati, mozda i neke kondenzatore. Sve to ce te kostati oko jos 100-150 E., ako su lampe stare cujes da se pojacalo "gusi", proveri da 'l ti rade svi zvucnici.
Sve u svemu mislim da vredi kupiti i uloziti u Bassman ten ako volis lampaski zvuk, dobro je prvenstveno za rock, blues, hard rock, cak i za metal. Kad pogledas koliko danas kostaju lampaska bass pojacala, a uglavnom vise niko ne pravi combo, mislim da nema sta da razmisljas, mada proveri u kakvom je stanju pojacalo.