Behringer BXL900A UltraBass
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: BEHRINGER BXL900A ULTRABASS
Rock, grunge, alternativu i slicne stvari ...
Za to je super pojacalo, ali trebas da se usresredis na dobru gitaru, a ne na pojacalo.
- Tiki the Boyler
- Urednik
MAX115 je sve samo ne tromo pojačalo!vbraca wrote:Da li si ti probao ovo pojacalo?Koliko se ja secam to je pojacalo sa 1x15 i meni je prilicno bilo tromo, ali ja sviram funk i fusion gde mi trebaju brze desetke stoga ako sviras metal ili rock ovo ti zavrsava posao...Solomon wrote:uzimam Peavey-a MAX 115. odlucio sam ...
Jedna od najrazgovjetnijih i najbržih 15-ki u toj cjenovnoj klasi!
Moj osecaj je bio da je ona petnaestica troma...Rolandova dvanaestica je daleko brza.
- Tiki the Boyler
- Urednik
12" je po prirodi stvari brža od 15" i glupo ih je porediti.vbraca wrote:Moj osecaj je bio da je ona petnaestica troma...Rolandova dvanaestica je daleko brza.
Mene je MAX115 jako prijatno iznenadio po pitanju reakcije na tranzijente. Čak sam na tren pomislio da ima visokotonac! (a nema ga)
Dosta rasprave Vrabac... ja sam odlucio i sad me ne bi M. Miller odgovorio da ne kupim Peavey-a .
btw. @ Tiki : imash PP ako mozesh pogledati
btw. @ Tiki : imash PP ako mozesh pogledati

Dosho juche Peavey
sad cu budem glasniji i od Raskeeta 

Vidim da se ovde malo pisalo i o Behringer BXL1800A... pa da izvadim temu iz naftalina jer mi se ovo pojacalo ucinilo dosta interesantno jer je trenutno na nekom popustu tako da mu je cena oko 160e. Ja vec duze vreme razmisljam o kupovini nekog malog pojacala cisto za sobu... a ovo pojacalo je daleko vise od onoga sto mi treba za tu namenu... ali mi se sa ovom cenom uklapa u budzet. Nisam ga panjio do daske ali cisto sumnjam da ima 180w vec mi se vise cini da je pola od toga ni toliko. Mnogo losih komentara sam citao po netu vezano za ovo pojacalo ali sto se samog zvuka tice podnosljiv mi je i skroz je ok, posto sam ga probao sa mojim basom, tako da oko toga nemam mnogo dileme. Interesuje me jel neko ima ovo pojacalo i da li je probao da odradi i neku manju svirku sa njim, tko da mi moze posluziti i za takvu namenu ako zatreba? Za probe nesumnjam da ce imati dosta snage ali mi za tu namenu trenutno nije potrebano, a za sobu je i vise nego dovoljno ( sa obzirom kolika mi je soba 3,5w mi taman
). Sa druge strane ni veci BXL3000 nije trenutno mnogo skuplji ali mislm da mi je kao pojacalo koje ce prevashodno da sluzi za sviruckanje u (maloj) sobici preveliko i preglomazno.

ako si procitao cijelu temu, pisalo je da nije BXL****A preporucljiv "oce naprosto da pukne"
bolje ovaj bez A odnosno kartonski 

Procitao sam da aluminijumska membrana hoce da pukne... sto ne znaci da svaka membrana pukne... ionako bi mu osnovna namena bila soba znaci na 10% snage... Nazalost varijanta sa standardnom membranom nema sem za najvece pojacalo iz serije BXL3000, a nisam se raspitivao da li se moze naruciti BXL1800. Mada ni razlika u ceni izmedju BXL1800A i veceg BXL3000 nije drasticna oko 30e! Mada mi za sobu ovo najvece pojacalo deluje preglomazno...
Na kraju sam se odlucio za Behringer BXL3000A, ipak mi se mnogo vise svideo zvuk alu membrane od obicne papirne... a dosta je glasno tako da nece biti potrebe da ga panjim!