Pre nekih godinu dana, kupio sam ozvucenje i posto vec sviram resio sam da pocnem da pevam jer mislim da imam talenat i sluh ( to je moj profesor i potrvrdio ) ali moj problem je u tome sto imam osecaj da na primer kada pevam neku pesmu, u delovima kada se pevaju nizi tonovi to dobro otpevam, ali kada trebam otpevati visoke tonove cini mi se da se bukvalno dernjam, pokusavam da "provalim" tehniku disanja, mozda kako postaviti grlo, kako izbaciti vazduh ( IZVINJAVAM SE AKO SAM LUPIO NESTO, NE ZNAM STRUCNO DA SE IZRAZIM ALI NADAM SE DA ME RAZUMETE STA HOCU DA KAZEM

Da li mozete da mi pomognete oko nekih vezbi kojima bih mogao da povecam svoj raspon glasa ( ne znam koliki mi je raspon sada ) da formiram pevacki glas znaci da mi glas bude cist da nema nesto da " skripi " u njemu.
KAo sto sam rekao imam 18 godina, ne znam da li jos mutiram, da li zbog toga imam osecaj da mi nesto skripi u glasu, ( ne stalno ali ponekad ).
IZVINJAVAM SE SVIMA JOS JEDNOM AKO SAM MLATNUO NESTO, NE ZAMERITE JER IPAK SAM SE JA CELOG ZIVOTA SKOLOVAO DA BIH SVIRAO A NE DA BIH PEVAO TAKO DA MI JE PEVANJE NE POZNAT POJAM ( ZNAM SAMO 2...3 VEZBICE ZA RASPEVAVANJE NPR C D E F G A H I TAKO NEKE VEZBICE )
Hvala vam unapred svima

Primite puno pozdrava