Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Funkomat » 04 Apr 2009, 18:18

Ne u Srbiji ali ce navodno stici (naravno malo precenjena verzija) i kod nas... http://skymusic.rs/prodaja/gitare/stime ... page3.html

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Apr 2009, 18:31

135 e?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????? Vrhunski bezobrazluk. :shock:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 04 Apr 2009, 18:33

Hmm prodao si nesto, a to je ostalo opet kod tebe :? Kako li si samo uspeo... :?

ZNAM!
Mama ti je rekla: "Nemoj sine da prodajes analogni dilej, to je grehota, evo mama ce da ti da pare. Za koliko si hteo da ga prodas?" I onda si ga kao prodao, a to je ustvari i dalje kod tebe. :D
:mrgreen:

Nego da se uozbiljim. Cime si hteo da zamenis Tube Screamer-a, ili si planirao da sviras bez ikakvog drajva?

A sto se tice cene za pitchblack, pa cini mi se da je to politika cena u Sky-u, kad je nesto novo i kada su u tome prvi, najave neku cenu da te zaboli glava, a onda kad se to stvarno pojavi u radnji, odmah bude kao neka akcija i promocija i onda se kao nalozis koliko je to kao jeftino.

Siki, prestani da koves post za postom, kako mislis da te stignem :mrgreen:
Last edited by sirac-šunka on 04 Apr 2009, 18:40, edited 2 times in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Apr 2009, 18:36

Prodao si Ibanez DE7 umesto ovoga? :)
I to onaj roze, special edition? :mrgreen:

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 04 Apr 2009, 18:40

sinisake wrote:135 e?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????? Vrhunski bezobrazluk. :shock:
Pa ja stvarno ne znam ko je lud?
Treba neko na brzinu da otplati kredit izgleda...kriza i ti fazoni.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Apr 2009, 18:43

sinisake wrote:135 e?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????? Vrhunski bezobrazluk. :shock:
Pa da...
sirac-šunka wrote:Hmm prodao si nesto, a to je ostalo opet kod tebe :? Kako li si samo uspeo... :?

ZNAM!
Mama ti je rekla: "Nemoj sine da prodajes analogni dilej, to je grehota, evo mama ce da ti da pare. Za koliko si hteo da ga prodas?" I onda si ga kao prodao, a to je ustvari i dalje kod tebe. :D
:mrgreen:
Prodao sam ga guv'nor-u pre par meseci, i nedavno sam ga kupio nazad jer ga je on prodavao.
Sta ti tu nije jasno?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 04 Apr 2009, 18:45

Izvini molim te, nesto sam kao pokusao da se zaebavam, ali izgleda da mi danas ni to ne polazi za rukom, kako ni sve ostalo... :( Sorry...

Jednom se to desilo kada je jedan drug prodavao svoje prvo pojacalo, Melodija neka bese, pa sam mislio da je pomalo smesno... :( Nisam ni bio ozbiljan pri pomisli da se i tebi to desilo...

Cutacu do kraja dana...
Last edited by sirac-šunka on 04 Apr 2009, 18:47, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Apr 2009, 18:47

sirac-šunka wrote:Izvini molim te, nesto sam kao pokusao da se zaebavam, ali izgleda da mi danas ni to ne polazi za rukom, kako ni sve ostalo... :( Sorry...
Ok, opusteno. :)
sinisake wrote:Prodao si Ibanez DE7 umesto ovoga? :)
I to onaj roze, special edition? :mrgreen:
Pa za sad nisam ali najverovatnije hocu...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Apr 2009, 18:51

Cutacu do kraja dana...
@sirac-sunka, nemoj da padnes u bedak.
Evo, mene si nasmejao. :D :ziveli:

A ni Funkomat se, valjda, nije naljutio. Sve to ide u forumski staz... :mrgreen: :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 05 Apr 2009, 02:28

ma to... ko se ljuti, tutti frutti... :ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 05 Apr 2009, 03:00

Najnoviji dodatak mom lancu... :eek4i_2:
Image

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 05 Apr 2009, 03:46

mene očekuju male izmene u lancu.

kupio sam polovno lampaško predpojačalo Rocktron Gainiac I za 100 Evra.
Image

fino radi.
iako na klin kanalu ima samo bas i visoke eq kontrole, oseća se topao i mekani, lagan bust. ne distrorzira ni najmanje, a ima dovoljno prostornosti.
distorzirani kanal ima zaprepašćujuće kvalitetan, mastan zvuk prepun boje instrumenta, ogromnog sustejna i poželjnog fidbeka. uz mid meni je on potreban kao blagi bust i takav sasvim fino radi.
koristi neku Phillips lampu 12AX7A, reče mi čovek da mu se ona najviše svidela. eksperimentisaću malo sa lampama već dok ne nađem pravi zvuk. generalno, koristiću ga pre efekata kao blagi klin bust, a na drajv kanalu kao lakši i topliji kranč.

iz Gainiac-a signal šaljem u efekte, koje ću uskoro malo rearanžirati.
Naime, hoću da prodam tri odlične pedale, jer sam svirajući ih shvatio da mi nisu toliko neophodne.

VOX Snake Charmer lampaški kompresor je odličan. Toplog je zvuka, a uz mnoštvo opcija i kontrola nikada nisam poželeo drugi kompresor. Oseti se čak i ta lampa kad se malo napuca sam level efekta. Međutim, u međuvremenu sam kupio Orange Tiny Terror, pa mi sada apsolutno nije potrebna nikakva dodatna kompresija zvuka. Ovo pojačalo mi je donelo predivan zvuk, dovoljno kompresovan da se oseti u postojanosti i kolosalnoj masivnosti zvuka, sa druge strane i neverovatnom reakcijom na najstinije detalje u sviranju (od krčkanja i drndanja žica trzalicom do dinamike pikinga sviranja), eksperimentisanju sa zvukom i efektima.... Tiny Terror neverovatno reaguje na najstinije detalje sviranja, ili ga barem ja tako doživljavam. Uz Rocktron-ov Gainiac sam rešio pitanje napucavanja i busta zvuka pre efekata + još sa finim drajv kanalom, pa se Vox Snake Charmer pokazao kao nepotreban. Zato ga želim prepustiti nekom drugom.

Na udaju je i Digitech Whammy 4, kao nov, pod garancijom. Odlično radi, jeste, to je to, svi znaju sve... odličan pitch shifter i harmonajzer. Ipak, ispostavilo se da meni to nije od neke velike koristi. Uglavnom ga sviram da malo izbacam neke tripove preko eha i dileja, ali... nisam bio preterano inspirisan. Whammy je kultni i sjajan efekat, verovanto je bag u meni. Ustvari, našao sam da je Whammy abnormlano interesantan i nezamenljiv efekat kad solo na gitari pravim ambijentalnu muziku lupujući gitaru kroz efekte. Međutim, nisma mu našao veliku primenu u bendu. Jednostanvo nisam bio inspirisan. PRva dva meseca sam ga drndao i ložio se i onda prestao da ga koristim. Sada planiram da kupim Electro Harmonix Micro Synth, gde ću imati po oktavu gore i dole, sint zvuk, LP filter i attack envelopu. Nema pedale niti intervala, ali sa Micro Synthom dobijam pregršt novih dimenzija.

Onda mi neće biti neophodan ni modovan MXR BlueBox, predebeli fuzz sa 1 i 2 oktave ispod. Solidno radi kao čisti fuzz, ali kako se dodaju i donje oktave zvuk postaje od prepoznatljivog i predobrog masnog spustenog fuzz zvuka do ludačkih Atari oscilacija i neverovatnog haosa. Pedala je odlična i ni sam ne znam zašto je prodajem. Modovana je od strane Rocket Rolla, jednostavan prekidač koji je vraća u originalno stanje. Sada ne gubi jačinu signala, ali ima i malo oštriji, overdrajvičan zvuk koji nije nimalo lošiji od originalnog.

Takvo je stanje na mom pedalbordu.
sada...

Rocktron Gainiac - Digitech Whammy4 - Budda Budhwah - Boss SD1 (RR mod) - MXR BlueBox - Roger Mayer Mongoose Fuzz - Boss TR2 - EH Small Stone Nano - EH Stereo Polychorus - Boss DD20 - Line6 Verbzilla + ponekad Alesis Quadraverb 2.

uskoro ću pazariti EH Microsynth XO i neku lepoticu polovnjaču GIbson Les Paul ili Firebird.
biću pri kraju potrage za onim božanstevnim u zvuku koji ja zamišljam.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 05 Apr 2009, 15:32

Z*Z*Z wrote:Najnoviji dodatak mom lancu... :eek4i_2:
Image
a ne koristis vise pejnt-kablove? :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Apr 2009, 15:34

biću pri kraju potrage za onim božanstevnim u zvuku koji ja zamišljam.
To ti mislis... :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Apr 2009, 15:39

@ Nyarlathotep

Kakav je clean Tiny Terrora i kako radi s pedalama?

Locked