pitanje u vezi prijemnog ispita!!

Post Reply
dtracy

pitanje u vezi prijemnog ispita!!

Post by dtracy » 09 Apr 2009, 19:28

Cao svima!:) hteo sam da pitam u vezi upisa u osnovnu muzicku odsek solo pevanje.ja inace imam zavrsenu srednju muzicku teoretski smer,imam super sluh i sve to,i mnooogo volim da pevam.nisam bas extra pevac,ali zarko bi voleo da upisem,i zanima me da li na prijemnom gledaju da li dobro pevas (vivrato,glisando i ostale tehnike),ili traze dobar sluh i dobru intonaciju.i jos nesto...zanima me sta se peva na prijemnom!P.S. sad sam napunio 21 godinu. :) Pozdrav svima!

La Divina

Re: pitanje u vezi prijemnog ispita!!

Post by La Divina » 09 Apr 2009, 19:43

U MS "Dr. Vojislav Vuckovic" (http://vuckovic.rs/) je prijemni 11. aprila (subota) u 11h, pa ti dodji! Treba da otpevas neku pesmu, recimo neku starogradsku, ti izaberi... Proverice ti opseg glasa i to je to! SRECNO! :D

dtracy

Post by dtracy » 10 Apr 2009, 22:24

Hvala puno na informaciji:)))))))

La Divina

Post by La Divina » 11 Apr 2009, 14:57

Jesi li bila na prijemnom? :)

dtracy

Post by dtracy » 12 Apr 2009, 20:04

P.S. Ja sam inace musko:D:))))e,pa nisam bio na ovaj prijemni zato sto nisam bio u BG,ali isao sam u Mokranjac i raspitao se,tamo je prijemni u aprilu,tako da tamo idem sigurno:)))))

La Divina

Post by La Divina » 13 Apr 2009, 16:15

Jao izvini, hahaha! :lol: U svakoj muzickoj skoli imas nekoliko rokova za upis u nizu muzicku skolu: april, maj, jun, septembar...

dtracy

Post by dtracy » 13 Apr 2009, 23:17

:D :D :D u stvari,prijemni je u maju,a ne u aprilu!nego htedoh da pitam jos nesto!Koju pesmu bi bilo dobro da otpevam na prijemnom?Ne znam bas puno o starogradskim pesmama!Imate li neki predlog!:)))))

Jimmy page

Post by Jimmy page » 24 Apr 2009, 18:15

E, dali neko mozda zna sajt gde bih mogao da proverim datum polaganja pirjemnog ispita u Stankovicu???

La Divina

Post by La Divina » 24 Apr 2009, 19:49

Nema to na sajtu, jer ne postoje zvanicni datumi prijemnih, nego se dogovaraju bukvalno od danas za sutra...

*Missy Dreamer*

Post by *Missy Dreamer* » 25 Apr 2009, 15:06

Zdravo Jimmy :)
As far as I know, prijemni u MS Stankovic bi trebalo da se odrzi u subotu, 16. maja u 11h :D
Ako se nesto promeni, javicu ti, a ti u svakom slucaju treba da odes u njihov sekretarijat u Kneza Milosa 1 i da popunis prijavu u medjuvremenu ;)
E sad, ono sto od tebe traze na prijemnom je da otpevas nesto sto si pripremio, nije uopste vazno kog zanra, jedino da je melodicno i da pokazuje tvoje mogucnosti. Ali ako ne mozes da se odlucis, pevaj neku starogradsku. (ako ti treba pomoc oko izbora, reci :D)
Pored toga ce te raspevati da provere opseg glasa, mozda malo provere ritam (recimo, "odlupkaju" ti nesto i ti samo ponovis to isto ) ili ti profesor odsvira neki trozvuk i ti ga ponovis, tj. otpevas i to je sve sto moze da ti se pojavi :)
Stvarno nije nista strasno, ja sam bila prosle godine i evo me sad zavrsavam prvu :mrgreen:
Ako hoces, mogu te ja odvesti kod svoje profesorke da te cuje ili da ti kazem kad mozes da joj se javis :)
pozz*

Post Reply