pitanje u vezi prijemnog ispita!!
pitanje u vezi prijemnog ispita!!
Cao svima!:) hteo sam da pitam u vezi upisa u osnovnu muzicku odsek solo pevanje.ja inace imam zavrsenu srednju muzicku teoretski smer,imam super sluh i sve to,i mnooogo volim da pevam.nisam bas extra pevac,ali zarko bi voleo da upisem,i zanima me da li na prijemnom gledaju da li dobro pevas (vivrato,glisando i ostale tehnike),ili traze dobar sluh i dobru intonaciju.i jos nesto...zanima me sta se peva na prijemnom!P.S. sad sam napunio 21 godinu.
Pozdrav svima!

Re: pitanje u vezi prijemnog ispita!!
U MS "Dr. Vojislav Vuckovic" (http://vuckovic.rs/) je prijemni 11. aprila (subota) u 11h, pa ti dodji! Treba da otpevas neku pesmu, recimo neku starogradsku, ti izaberi... Proverice ti opseg glasa i to je to! SRECNO! 

Hvala puno na informaciji:)))))))
Jesi li bila na prijemnom? 

P.S. Ja sam inace musko:D:))))e,pa nisam bio na ovaj prijemni zato sto nisam bio u BG,ali isao sam u Mokranjac i raspitao se,tamo je prijemni u aprilu,tako da tamo idem sigurno:)))))
Jao izvini, hahaha!
U svakoj muzickoj skoli imas nekoliko rokova za upis u nizu muzicku skolu: april, maj, jun, septembar...

- Jimmy page
E, dali neko mozda zna sajt gde bih mogao da proverim datum polaganja pirjemnog ispita u Stankovicu???
Nema to na sajtu, jer ne postoje zvanicni datumi prijemnih, nego se dogovaraju bukvalno od danas za sutra...
- *Missy Dreamer*
Zdravo Jimmy
As far as I know, prijemni u MS Stankovic bi trebalo da se odrzi u subotu, 16. maja u 11h
Ako se nesto promeni, javicu ti, a ti u svakom slucaju treba da odes u njihov sekretarijat u Kneza Milosa 1 i da popunis prijavu u medjuvremenu
E sad, ono sto od tebe traze na prijemnom je da otpevas nesto sto si pripremio, nije uopste vazno kog zanra, jedino da je melodicno i da pokazuje tvoje mogucnosti. Ali ako ne mozes da se odlucis, pevaj neku starogradsku. (ako ti treba pomoc oko izbora, reci
)
Pored toga ce te raspevati da provere opseg glasa, mozda malo provere ritam (recimo, "odlupkaju" ti nesto i ti samo ponovis to isto ) ili ti profesor odsvira neki trozvuk i ti ga ponovis, tj. otpevas i to je sve sto moze da ti se pojavi
Stvarno nije nista strasno, ja sam bila prosle godine i evo me sad zavrsavam prvu
Ako hoces, mogu te ja odvesti kod svoje profesorke da te cuje ili da ti kazem kad mozes da joj se javis
pozz*

As far as I know, prijemni u MS Stankovic bi trebalo da se odrzi u subotu, 16. maja u 11h

Ako se nesto promeni, javicu ti, a ti u svakom slucaju treba da odes u njihov sekretarijat u Kneza Milosa 1 i da popunis prijavu u medjuvremenu

E sad, ono sto od tebe traze na prijemnom je da otpevas nesto sto si pripremio, nije uopste vazno kog zanra, jedino da je melodicno i da pokazuje tvoje mogucnosti. Ali ako ne mozes da se odlucis, pevaj neku starogradsku. (ako ti treba pomoc oko izbora, reci

Pored toga ce te raspevati da provere opseg glasa, mozda malo provere ritam (recimo, "odlupkaju" ti nesto i ti samo ponovis to isto ) ili ti profesor odsvira neki trozvuk i ti ga ponovis, tj. otpevas i to je sve sto moze da ti se pojavi

Stvarno nije nista strasno, ja sam bila prosle godine i evo me sad zavrsavam prvu

Ako hoces, mogu te ja odvesti kod svoje profesorke da te cuje ili da ti kazem kad mozes da joj se javis

pozz*