Koja kopija Les Paul ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNis
MF veteran

Koja kopija Les Paul ?

Post by NikolaNis » 04 May 2007, 14:18

Eto rešio sam da se možda častim i kupim električnu gitaru koja bi mi služila samo za kućnu upotrebu, znači ništa extra klase, a kako sam zaljubljenik u Les Paul oblik ( na zalost Gibson mogu samo da sanjam) našao sam nekoliko gitara koje mi deluju zanimljivo. Pošto nisam imao do sad električnu gitaru i nisam neki poznavalac treba mi vaš savet šta da odaberem. Inače iz Niša sam, svirao bih neki rock, hard-rock...

Evo šta sam našao u jednoj prodavnici u Nišu, Aster LP, ima je na sledećem sajtu s tom razlikom što je ova koju sam video u crnoj boji, cena 200 evra sa koferom

http://www.mixmusic-company.com/

Sledeća Apollo DLP-1200

http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... l2=3&l3=42

I za kraj Aria PE-STD koju sam video na sledećem sajtu:

http://www.skymusic.co.yu/prodaja/gitar ... na_gitara/

Najradije bih uzeo Epiphone Les Paul Standard ili Custom seriju, ali toga nema ispod 400 evra.

Molim vas za vaše predloge i preporuke i ako možete da mi obrazložite u smislu zašto je jedna bolje od druge, to jest na šta da obratim pažnju.

Puno hvala unapred :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 May 2007, 15:54

viewtopic.php?t=716

Osim toga što piše na tom linku, može da se doda da bi najbolja kopija za te pare bio Apollo u Skyju, ali on naleće na svakih šest meseci - trenutno ga, verujem, u radnji nema... Next best buy bi bio Apollo u Mariću (kako i stoji na tom linku), ali je Marić pod opsadom još mesec dana (renovira im se cela radnja, pa im je gitarska ponuda u Ritam Centru očččččajna, u tom prostoru od silnih bubnjeva nema mesta nizašta osim za pedale). Međutim su mi Marići obećali da će posle renoviranja izložiti svašta nešto gitara, tako da - ako ti nije bašbašbaš hitno, strpi se.

Možda bi još želeo da overiš LyraStyle, znam da im je sajt sačuvaj Bože ali imaju stvarno svašta u radnji.

viden

Post by viden » 06 May 2007, 00:42

U Nišu postoji prodavnica LyraStyle (za slučaj da nisi znao i nedavno su imali nekoliko modela jeftinijih kopija Gibsona (uključujići i pomenutu Ariu).
Last edited by viden on 06 May 2007, 21:47, edited 1 time in total.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 06 May 2007, 02:17

@ Viden

Znam za tu prodavnicu, trenutno imaju Epiphone Les Paul-100 za 400 evra, ali to je jedan od slabijih modela Epiphona i mislim da je malo mnogo para za tako nešto, ali hvala ti na odgovoru u svakom slučaju . :)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 05 Jul 2007, 13:44

Les Paul-ovi koje proizvodi Aria, razlikuju se vizuelno od originalnog Gibsonovog Les Paul-a. Pogledaj vrat i glavu gitare i shvatices na sta mislim, tako da ako zelis da tvoj Les Paul izgleda identicno kao Gibsonov, nemoj kupovati Ariu. Sto se zvuka tice, imao sam priliku da sviram na jednom (nisam siguran koji je model tacno bio u pitanju), i mogu ti reci da je sasvim dobar.
Slazem se sa Rocket-om da bi najbolji izbor medju pomenutim gitarama bio Apollo, ali ako iskrsne neki Epiphone za manje pare, kupi ga bez razmisljanja, neces se pokajati.

Bodomovac

Post by Bodomovac » 05 Jul 2007, 15:36

Jedan drug je qpio Career kopiju Les Paula za 16k din... nisam je probao. Čisto kažem zato da baciš pogled i na tu mašinu, ako naiđeš na nju.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 05 Jul 2007, 21:45

Career-a vredi uzeti u obzir, mada zavisi od modela. Ali mislim da ga trenutno nema na nasem trzistu.

Bodomovac

Post by Bodomovac » 06 Jul 2007, 01:22

Ima u Subotici, i to dosta.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 06 Jul 2007, 01:23

Ima i u NS samo treba potražiti ;)

mr.flash

Post by mr.flash » 10 Jul 2007, 16:42

Ako bi vec dao 400e za EPI, vidi Yamahu, jes da je ruznija i da nema maple, ali onaj mahagony radi odlicno. Iskreno da ti kazem odrala je taj EPI kad smo ih poredili. Apollo je veslo, bar onaj koji sam ja svirao, imali su neki SG za 14k ali ni to nije bilo srecno resenje, opet za te pare i nije lose. Da bi doziveo dobar, a jevtin komad moraces jos dosta da trazis.

neznam

Post by neznam » 09 Aug 2007, 20:14

Evo imam ja Apollo Les Paul kopiju kupljenu pre 6 godina i bas sam se skoro odlucio da je prodam jer je ne koristim vise od 3 godine.
Kupio sam je za sebe kod Marica.

Ova je jedna od najboljih u seriji. Malo sam je korisitio pa je i odlicno ocuvana, prakticno ko nova. Ima cist i dug zvuk, zice ne cesu pragove i ima neki zvuk koji se meni barem vise svideo nego kod ibaneza.
Naravno stvar je ukusa.
Ako si zainteresovan mozes da me kontaktiras na mail
ne_znam@yahoo.com

Post Reply