Music Man 65 Reverb

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Music Man 65 Reverb

Post by Rocket Roll » 13 Apr 2009, 14:52

Choices, choices... :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Apr 2009, 14:53

Ha, ha, hvala na podrsKi! :D

Na kraju cu da kupim neku Mesu, ko sto sam i onu temu o kupovini gitare poc'o sa Ibanezom JS 1000( :O.o: ), a spektakularno, fenderski zavrsio. Hahahahahaha... :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 13 Apr 2009, 15:07

Rocket Roll wrote:Choices, choices... :D
:ma bravo:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 13 Apr 2009, 15:27

bas si odlucan ko i ja :mrgreen:
ja patim za kabinetom koji sam zamislio a imam osecaj da bi platio glavu skoro ko i ceo kombo.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Apr 2009, 16:16

Kad Siniša potegne temu o kupovini opreme, postoji samo jedna dilema - ako odmah krenem da čitam ponovo "Gospodar prstenova", hoću li do cilja brže ja, ili Siniša? :lol:

Tema treba da nosi naslov u "Dragon Slayer II: Epic quest for mighty guitar amplification"!

I da Blizzardu pišemo peticiju da se Sinišin Strat i pojačalo (koje god da bude, posle tolikog probiranja mora da će da bude neko sa shape shifting magičnim moćima) budu u sledećem expansionu WoW-a proglašeni za neke opake unique iteme, kojima onaj mač iz South Park parodije na WoW može samo da posluži kao imbus za štelovanje truss roda, ili tako nešto... :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Apr 2009, 16:24

:lol: :lol: :lol:
Hahahahahaha, pa da, nesto slicno sam i rekao, na ovoj temi:

http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... nic#p89643

A tog "Gospodara prstenjaka" sam probao da procitam, al' sam se brzo smorio i batalio. :?
Ne radi me ta epska fantastika, ja sam lirska dusa.
Ali sam sklon epskim temama kupovini opreme, sto jes' jes'. :ziveli:

(Mislim da na to podosta utice tajming, jerbo pocnem da razmisljam intenzivno o kupovini mnogo pre nego sto stigne cash. To omoguci te epske retardacije :wink: )
Last edited by sinisake on 13 Apr 2009, 16:27, edited 1 time in total.

majtimika

Post by majtimika » 13 Apr 2009, 16:26

bolje ovo nego da's drogirau ili nedaj boze sede na ladan beton

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Apr 2009, 16:40

sinisake wrote:pa da, nesto slicno sam i rekao, na ovoj temi:

http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... nic#p89643
Eeeee, vidiš ti si se lepše "odrazio", više mi je u duhu onih pripovedačevih opaski i intermeco telopa iz Monti Pajtona!

Inače svi bolujemo od iste boljke, samo su razmere drugačije... I svi imamo taj problem sa kešom koji će stići... jednom... u neznani dan i neznani čas... a apetiti u međuvremenu rastu... Tako da te razumem skroz, ali nisam mogao da odolim! :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Apr 2009, 17:00

Čuvajte se opsednutosti :D Ne biste bili prvi koji odjednom zafrljače gitaru u ugao sobe i izjure vičući "Aaaa, to je samo rokenrol!"

Zdrav stav = informisati se samo o osnovnim osobinama interesantne opreme, ne odvajati više od pet neurona dnevno za razmišljanja na temu "šta bih radio kad bih dobio sedmicu na Lotou", eventualno štedeti (koliko se može) i čekati dobru konstelaciju planeta (Mesec nad dimnjakom a 'Mars' u ustima, ili kako to već ide).

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 13 Apr 2009, 17:37

Rocket Roll wrote:šta bih radio kad bih dobio sedmicu na Lotou
eh koliko sam ja vremena proveo razmisljajuci o ovome :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 13 Apr 2009, 17:51

a nikad nisi uplatio tiket :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 13 Apr 2009, 21:02

Sinisa, predlozio bi ti sledece - kad dodjes do priblizne cifre - navrati do Bg-a pa probaj sve - Peavey/Fender i Trainwreck/Vox su ti dijametralno razlicita pojacala (sto ti i power amp sekcija i kaze) jedan je very hi-fi clean, drugi je "hairy" clean - Klemt je jedna fina firma inferiornija u odnosu a SVE tvoje dosadasnje "ideje", sem ako uzimas neki njihov echo, sto je vec neka druga prica + vise je Marshall JTM nego sto ce Vox ikad biti(ili zeleti da bude) kad se vec ide u tom pravcu ja bi preuzeo HH glavu s nekim tube preampom i uzeo bi neki 2x12 cab sa pristojnim speakerima; Za "polushane" vazi sledece: Fender pa sve ostalo... - ti bi kolega i da ima ton, i da bude jeftino, i da ima resale vrednost - i ja sam to hteo pa sam na kraju uzeo novog kineskog Voxa (zamor negodovanja iz publike) i posle skoro dve godine sve apsolutno radi kako treba i cak mu je i cena otisla gore :) A bukvalno sam sve ljude oko sebe doveo do ludila :) Bolje da se stisnes pa da uzmes neko IME pre nego neku /, a ako mozes da zivis bez pomisli na Re-Sale, nek ti neko napravi provereni frizirani model :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Apr 2009, 22:03

Z*Z*Z wrote:...i da ima ton, i da bude jeftino, i da ima resale vrednost...
Toplo preporučujem da se pre svega gleda na izdržljivost opreme, jer se oko tona ponekad previše mistifikuje. Praktično gledano, lampaško pojačalo je lampaško pojačalo je lampaško pojačalo je lampaško pojačalo, sve je već izmišljeno, nema otkrivanja tople vode, i dokle god u njegovom dizajnu / izradi / održavanju neko nešto nije zabrljao, ono (uglavnom & najčešće) ima "onaj" zvuk. Gitarska pojačala su ipak Lo-Fi dizajn koji namerno izobličava ton, i razlika u kvalitetu elemenata (najopštije rečeno) ne menja ton onoliko koliko ga menja razlika u vrednosti / rasporedu elemenata (kad AC30 svira pored Deluxe Reverba, koliko razlika a koliko sličnosti možete da čujete?)

Izdržljivost & lak servis, that's the ticket. Servis je ono što ponosnog novopečenog vlasnika starog polovnog lampaša u svakom slučaju čeka. Iznad svega prezirem notornu veštinu "uvaljivanja", tako čestu u našim krajevima - ako ti pojačalo pravi probleme, oglasiš ga kao "ispravan, kolekcionarski vredan primerak", odrežeš cenu i čekaš nekog ko je, eto, čuo da lampe zvuče jako lepo...

Budimo realni - nema starog Fendera / Maršala / itd. koji danas zvuči onako kako treba da zvuči ako je u fabričkom stanju. Ako ništa drugo, njihovi elektroliti su davno odsvirali svoje, i u najboljem vas slučaju čeka samo cap job jer - budimo još realniji - 90% njihovih bivših gazda su ih tretirali kao što su kromanjonci tretirali svoje supruge: nasilan seks kad požele i potpuna nebriga posle istog, uz eventualna minimalna ulaganja kad su baš-baš potrebna. Mislite da je prosečan srpski gitarista s ljubavlju zainteresovan za svoju opremu onako kako je to prosečan član Foruma? Think again. It's a dog-eat-amp world out there.

S tim u vezi je stara / dobro dizajnirana oprema veoma zahvalna. Da li ste nekad videli unutrašnjost blackface ili silverface Fendera? Pesma za rad, popravke i modifikacije - biće ih uvek vrlo lako "osvežiti".

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Nasuprot njima, novija pojačala su mnogo bliža idealu "planiranog zastarevanja elektronike" - da, zvuče isto (ili barem slično), ali zapitajte se: da li će za dvadeset godina na eBayju biti oglasa na temu "Vintage Bugera, vrlo povoljno"?

Pa? Da li će ih biti?

majtimika

Post by majtimika » 13 Apr 2009, 22:28

:bow: :bow: :bow:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Apr 2009, 02:03

ti bi kolega i da ima ton, i da bude jeftino, i da ima resale vrednost
... i da svira samo, i AKO moze, da na svakih 45 minuta svirke izbacuje ladno pivce (ne pravim pitanje koje!). Provalio si me! :D :lol:

Rocket, znaci te Bugere da zaobilazim u sirokom luku? A sve si ti ovo zbog Pivija napis'o, znam te... :lol: :wink:

Zezam se, ljudi, fala vam sto mi pomazete. :ziveli:

Post Reply