Pomoc oko kupovine pojacala...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Pomoc oko kupovine pojacala...
Cao! Posto sam ovde novi i ne snalazim se bas najbolje, trebaju mi Vasi saveti... Sviram gitaru godinu dana(akusticnu), nerazumem se nesto preterano u gitare i pojacala, pa mi zato treba pomoc... Uskoro kupujem elektricnu gitaru, neku Squier za 11000 dinara, u Mitrosu... Ne treba mi nesto preterano jer sam tek pocetnik i treba mi bilo sta samo da sviram, dok ne skupim pare za Epiphone Les Paul... Ok, za gitaru sam se snasao, ali me muci pojacalo... Gitara k'o gitara, pocetnik sam i svaka mi je dobra, ali mi veliku ulogu igra zvuk... Nezelim neko pojacalo koje ce da zuji, da susti i ne daje ciste tonove... Nemam gde da vezbam, tako da sve spada na kucu, a i ne mogu neko jako pojacalo zato sto keva spava vecinu dana... Znaci, treba mi neko od 10-15 W. Da ima distorziju, a i da moze da se cuje kao akusticna... Opet ponavljavm, nerazumem se tako da ne znam kako se to zove... Da li ima neko pojacalo do 5000 dinara, ali da lepo zvuci! Moze i Fender, cak bi i hteo Fender, ako ima od 10 W... Pomagajte!!! 

Re: Pomoc oko kupovine pojacala...
Mala Dean Markley pojacala su ti oko 2000-2500din, snage od 1W, mogu da se okace na kaiš, mogu da rade na baterije i lično smatram da ti je to nabolja varijanta za sobu - ako baš želiš pojačalo. To je moj favorit.
Isto tako imaš i te male Maršale i Fendere, ali oni su duplo skuplji zbog imena. Pored svega i dalje se uklapaju u tvoj planirani budžet. Bilo šta glasnije da uzmeš ti je već preglasno za sobu, pogotovo ako si početnik (hoće malo da bole uši ljude oko tebe), tj. sve preko toga je već predviđeno za neke probice-svirkice i slične radosti.

Isto tako imaš i te male Maršale i Fendere, ali oni su duplo skuplji zbog imena. Pored svega i dalje se uklapaju u tvoj planirani budžet. Bilo šta glasnije da uzmeš ti je već preglasno za sobu, pogotovo ako si početnik (hoće malo da bole uši ljude oko tebe), tj. sve preko toga je već predviđeno za neke probice-svirkice i slične radosti.

Za te pare tesko da ces naci ista, barem ne novo Ali zaviri malo u oglase na ovom forumu. Mozda i nadjes nesto polovno sto bi ti odgovaralo.
Tesko da ces za 5000 naci nekog fendera. oko 7 - 7,5 hiljada ti je Behringer od 15W, koji je daleeeeko od fendera.
Verujem da se neki nece sloziti sa mnom, ali moj ti je savet da skupis jos para za pojacalo, a za to vreme skini sa neta Amplitube 2 (naravno free verziju
) i ASIO4ALL drajvere. Ako imas iole solidan komp mocices da sviras do mile volje.
Samo na kraj gitarskog kabla treba da stavis onaj "reduktor" sa velike na malu bananicu, da bi mogao gitaru da ustekas u komp. A posto si rekao da je glasnoca problem, sluske su tu za sve tvoje probleme. A ako slucajno igras CS imas sigurno dobre sluske.
I da, naravno, ako hoces da razmrdas komsije, samo se prebacis na zvucnike i cepaj.
Sam si rekao da si pocetnik, tako da mislim da ti je to zasad najbolje resenje. Ali opet, cekaj da vidis sta ce reci ljudi koji su mnoooogo iskusniji od mene.
Later!
Tesko da ces za 5000 naci nekog fendera. oko 7 - 7,5 hiljada ti je Behringer od 15W, koji je daleeeeko od fendera.
Verujem da se neki nece sloziti sa mnom, ali moj ti je savet da skupis jos para za pojacalo, a za to vreme skini sa neta Amplitube 2 (naravno free verziju

Samo na kraj gitarskog kabla treba da stavis onaj "reduktor" sa velike na malu bananicu, da bi mogao gitaru da ustekas u komp. A posto si rekao da je glasnoca problem, sluske su tu za sve tvoje probleme. A ako slucajno igras CS imas sigurno dobre sluske.

I da, naravno, ako hoces da razmrdas komsije, samo se prebacis na zvucnike i cepaj.

Sam si rekao da si pocetnik, tako da mislim da ti je to zasad najbolje resenje. Ali opet, cekaj da vidis sta ce reci ljudi koji su mnoooogo iskusniji od mene.

Later!
-
Hvala za predlog! Ne bih uzimao ta mala pojacala sto se kace na kais, nekako "ne stoje"... Hteo bih redovnu "kutiju"... Posto idem nekada kod druga pa zajedno sviramo... I ne brini, nisam bas toliko pocetnik... Znam vec akorde i ono osnovno, idem godinu dana na casove klasicne gitare pa tamo ucimo gradju akorada i tako to... A da li ta pojacala od 2000-2500 dinara lepo zvuce? Mozes da mi ostavis link gde neko svira na njima pa da mogu da pogledam...?
Ja ne preporucujem ta mala pojacala na baterije (imam jedno), jer jednostavno nemaju nikakav zvuk. Najbolja solucija bi bila da se za te pare kupi neki gitarski preamp (tipa behringer gdi21) jer sa tim mozes da se ukljucis u komp/mini liniju/bilo koju zvucnu komponentu i da zvucis poprilicno dobro + sto ces moci jednog dana, kad budes napredovao da je koristis kao dist/overdrive pedalu
Pitaj ako ti nesto od ovoga nije jasno, rado cu ti objasniti
Pitaj ako ti nesto od ovoga nije jasno, rado cu ti objasniti

-
Verovatno sada ispadam glup, ali sta Vam je to preamp? I sta je to overdrive, clean i tako to...? Distorzija znam sta je, ali za ovo ostalo sam glup...

-
I ako mozete, preporucite mi neko pojacalo od 10-15 W do 5000 dinara, a da najbolje zvuci do te budzetne granice...
Preamp iliti pretpojacalo bi ti, kao sto vec rekoh, omogucilo da se ukljucis u bilo koji line in ulaz. Konkretno ovaj Behringer koji ti spomenuh je preamp koji ima simulacije pojacala, i sa njim mozes veoma dobro zvucati cak i kroz npr. mini liniju.
Overdrive i distorzija su veoma slicni efekti, ponekad i isti
Overdrive i distorzija su veoma slicni efekti, ponekad i isti

-
Hvala cccira, ne znas koliko si mi pomogao!!! Hvala puno!!! Imam liniju, pa bi mi to odgovaralo...

-
Sada sam video slike tog pretpojacala! Kako se to koristi, gde se stavlja, kako sta? Jel ima neka razlika u kablovima? Kako da znam koji da kupim? Ne bih bas to preamp pojacalo, radije bih ovo redovno...
Bacices pare, Aleksandre, ovo ti moze posluziti vrlo dobro za ono sto tebi treba.
Ovo ti je ccira preporucio:
http://www.behringer.com/EN/Products/GDI21.aspx
Mozes da prikljucis i na kompjuter i eto ti zabave...
Mislim da dejankuki (moderator ovdi) ima istu, ili slicnu napravu, i da je zadovoljan.
Ovo ti je ccira preporucio:
http://www.behringer.com/EN/Products/GDI21.aspx
Mozes da prikljucis i na kompjuter i eto ti zabave...
Mislim da dejankuki (moderator ovdi) ima istu, ili slicnu napravu, i da je zadovoljan.
-
Video sam sliku tog preamp pojacala... Nesvidja mi se... Hteo bih redovno, do 5000 dinara, ali da daje lep zvuk... Necu neko jadno, pa da moram da kupujem novo...
Kad pronadjes takvo, javi nam.Hteo bih redovno, do 5000 dinara, ali da daje lep zvuk...

Da ne bude zabune, znaci mislio sam na ovo:

Koristi se ovako: standardnim gitarskim kablom povezes gitaru i ovo gde pise in:

Out povezes istim takvim kablom sa mini linijom/kompom/miksetom...(na drugom kraju kabla ce ti mozda biti potreban dzek, u zavisnosti od toga u sta se ukljucujes. postoji samo jedna vrsta dzeka, nije nikakva nauka, ne brini)
pritisnes ovaj veliki crni prekidac i sviras, onda se malo poigras sa dugmicima i potenciometrima i to je to
Ovo kosta oko 30ak evra, a mnogo dobro radi. Za 5000 neces naci nikakvo pojacalo, u to budi siguran
Btw. I ja imam ovaj preamp, kao i dejankuki, i prezadovoljan sam

Koristi se ovako: standardnim gitarskim kablom povezes gitaru i ovo gde pise in:

Out povezes istim takvim kablom sa mini linijom/kompom/miksetom...(na drugom kraju kabla ce ti mozda biti potreban dzek, u zavisnosti od toga u sta se ukljucujes. postoji samo jedna vrsta dzeka, nije nikakva nauka, ne brini)
pritisnes ovaj veliki crni prekidac i sviras, onda se malo poigras sa dugmicima i potenciometrima i to je to

Ovo kosta oko 30ak evra, a mnogo dobro radi. Za 5000 neces naci nikakvo pojacalo, u to budi siguran
Btw. I ja imam ovaj preamp, kao i dejankuki, i prezadovoljan sam
sinisake wrote:Kad pronadjes takvo, javi nam.Hteo bih redovno, do 5000 dinara, ali da daje lep zvuk...