Pomoc oko kupovine pojacala...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Pomoc oko kupovine pojacala...
Sinisake, meni ne treba bas "zabava"... Ja mislim da se ozbiljno bavim muzikom i gitarom... Sakupljam ekipu. Imamo basistu, ritam gitaristu i ja cu biti solo...
- mislim_stvarno
Kupi ili neku kvalitetniju gitaru (da li to vec u daljini cujem najezdu ljudi koji vicu Yamaha Pacifica
) ili nekog polovnog squier ako ti je bas stalo za njega, ali gitara je LOSHA. Novog ti ne bi predlagao da uzimas.
A za 5000 ne verujem da moze pojacalo da se nadje.
Po mom misljenju, najbolje bi ti bilo da das tih 16000 za gitaru (ili da se cak strpis jos pa da za nesto vise para, oko 300e, uzmes stvarno dobar instrument koji ce te sluziti dosta duze), da nabavis GuitarRig ili Amplitube da sviras preko toga dok ne uspes da ustedis za pojacalo tipa roland ili vox koji su bolji od malog fendera od 15w.
Racunica ide od prilike ovako:
-squier 11000 din
-fender frontman 15w oko 7000, ne znam tacnu cenu, ali ne verujem da je jeftiniji
-i na kraju epiphone les paul koji je oko 42000 koji ces opet svirati kroz tog malog fendera i neces biti zadovoljan zvukom kad kasnije shvatis sta je dobar i lep zvuk, pa ces opet nameravati da dajes pare za novo bolje pojacalo
Potroseno oko 60000 sa zeljom da se kupi novo pojacalo (ovde nisam racunao to novo pojacalo, a i kad bi uzeo u obzir da prodas squiera i fendera, ne bi mogao da smanjis ovu cifru za vise od 10-12 hiljada, sto je i dalje mnogo s obzirom da nisi zadovoljan)
sa druge strane:
-neka bolja gitara, od 200, 300e, polovna ili nova - polovna je skoro uvek kvalitetnija od nove za iste pare, Yamaha, ibanez, jackson, pa cak i appolo lespaul su bolje od squiera.
-strpish se i sviras malo preko kompa i stedis
-pojacalo roland cube 20, 30w oko 15000 za manje i oko 22000 za vece, nisam odavno gledao kolika im je cena, mislim da je bilo nesto ovako
i sa tim pojacalom i takvom gitarom ces biti zadovoljan mnogo duze vreme...

A za 5000 ne verujem da moze pojacalo da se nadje.
Po mom misljenju, najbolje bi ti bilo da das tih 16000 za gitaru (ili da se cak strpis jos pa da za nesto vise para, oko 300e, uzmes stvarno dobar instrument koji ce te sluziti dosta duze), da nabavis GuitarRig ili Amplitube da sviras preko toga dok ne uspes da ustedis za pojacalo tipa roland ili vox koji su bolji od malog fendera od 15w.
Racunica ide od prilike ovako:
-squier 11000 din
-fender frontman 15w oko 7000, ne znam tacnu cenu, ali ne verujem da je jeftiniji
-i na kraju epiphone les paul koji je oko 42000 koji ces opet svirati kroz tog malog fendera i neces biti zadovoljan zvukom kad kasnije shvatis sta je dobar i lep zvuk, pa ces opet nameravati da dajes pare za novo bolje pojacalo
Potroseno oko 60000 sa zeljom da se kupi novo pojacalo (ovde nisam racunao to novo pojacalo, a i kad bi uzeo u obzir da prodas squiera i fendera, ne bi mogao da smanjis ovu cifru za vise od 10-12 hiljada, sto je i dalje mnogo s obzirom da nisi zadovoljan)
sa druge strane:
-neka bolja gitara, od 200, 300e, polovna ili nova - polovna je skoro uvek kvalitetnija od nove za iste pare, Yamaha, ibanez, jackson, pa cak i appolo lespaul su bolje od squiera.
-strpish se i sviras malo preko kompa i stedis
-pojacalo roland cube 20, 30w oko 15000 za manje i oko 22000 za vece, nisam odavno gledao kolika im je cena, mislim da je bilo nesto ovako
i sa tim pojacalom i takvom gitarom ces biti zadovoljan mnogo duze vreme...
Stvarno si mi otvorio oci... Razumem ja sve to sto kazes, ali ne mogu da cekam da skupim te pare... Treba mi bilo sta, samo da mogu da vezbam... Imam liniju i ako je to preamp pojacalo stvarno tako dobro kako kazete, uzeo bih to, ali ne znam kako ce zvucati... Radije bih da uzmem tu jeftinu gitaru, da mogu da pratim ekipu pa da usput stedim za nesto bolje...
- mislim_stvarno
Kada se ukljuci bubanje u pricu, sa 15w neces moci da ga pratis. Ako cete vezbati u nekom studiu za probe, onda ti nista osim gitare i behringera ne treba, a za kucno vezbanje ti je sasvim dovoljan komp...
- Guitar_thrill
- MF veteran
samo pazi, jedna stvar, ti neces naci nista za te pare, sa cime mozes da "pratis" ekipu....za to treba jace pojacalo,koliko god ono i lose zvucalo, mora da bude bar glasno...ako mozes da se snadjes da za probe imas tudje pojacalo (npr ako probavate u studiju) onda ulozi vise novca u gitaru i sviraj preko kompa i Amplitube-a...ili sacuvaj taj novac sto si mislio da das za pojacalo,i onda kad skupis vise kupi tog Rolanda,ili ja bih preporucio Laney, mislim da je LG serija, sasvim pristojno zvuce pojacala ili Vox AD30VT, imas veliki izbor pojacala, ako bar malo pristedis za pojacalo,ako neces za gitaru.Aleksandar95 wrote:Stvarno si mi otvorio oci... Razumem ja sve to sto kazes, ali ne mogu da cekam da skupim te pare... Treba mi bilo sta, samo da mogu da vezbam... Imam liniju i ako je to preamp pojacalo stvarno tako dobro kako kazete, uzeo bih to, ali ne znam kako ce zvucati... Radije bih da uzmem tu jeftinu gitaru, da mogu da pratim ekipu pa da usput stedim za nesto bolje...
edit: evo pretece me mislim_stvarno

Lek za bubnjare pored kojih ne može da se čuje gitarsko pojačalo od 15W:mislim_stvarno wrote:Kada se ukljuci bubanje u pricu, sa 15w neces moci da ga pratis.
- Namestiš pojačalo tačno tako da lupa tog bubnjara direktno po ušima, preporučljivo je da bude i u visini glave i sve to sa devizom Pojačalo je namešteno prema glasnoči tvoje svirke, ako se ti utišaš i ja ću.

Koji se posle ovoga ne smiri...

-
Posto sam iz Srbobrana, u prevodu malo mesto, u selu ima tri bubnjara... Jedan klinac svira sa bratom, tako da njega mogu da otpisem, a ona dvojica imaju 40 godina... Tesko je naci bubnjara... Zato mislim da od pravog benda nece biti nista jos jedno dve godine... Za dve godine cu ustedeti para i para, zato bih onda uzeo to preamp pojacalo i tu jadnu Squier gitaru, da vezbam, a kasnije nesto jace... Na kompu su mi pokvareni zvucnici, tako da ostaje linija koja je zadovoljavajuca... Mislim da bi mi za sadasnju finansijsku situaciju najvise odgovaralo da uzmem taj jadni Squier i preamp... Razumem ja sto Vi mene savetujete, ali do tog ranga necu jos skoro stici... Hvala svima, zaista ste mi pomogli!
evo ti moj primer (mada verujem da sam vec smorio sve na ovom forumu sa tim):
Kupio sam gitaru, nisam imao kinte za pojacalo. Usralo me je da je gitara dobra (potvrdilo mi je par njih "malcice iskusnijih") iako je Behringer. E sad, vec 6 meseci je imam i sviram preko amplitube 2 + asio4all.
Ako se zadesi da me drug pozove na njhovu probu, ponesem dzitru i ustekam se na pojacalo.
A za probe zaboravi 15W, treba ti oko 50 samo da bi se cuo pored bubnjeva. Jos ako ti je bubnjar zivotinja, 60-70 ti ne gine.
Ako trazis savete poslusaj ih. Ne mozes za manje od 20.000 kupiti gitaru i pojacalo i sa tim ici na probe. Niti ces moci u skorije vreme.
Toliko od mene.
Kupio sam gitaru, nisam imao kinte za pojacalo. Usralo me je da je gitara dobra (potvrdilo mi je par njih "malcice iskusnijih") iako je Behringer. E sad, vec 6 meseci je imam i sviram preko amplitube 2 + asio4all.
Ako se zadesi da me drug pozove na njhovu probu, ponesem dzitru i ustekam se na pojacalo.
A za probe zaboravi 15W, treba ti oko 50 samo da bi se cuo pored bubnjeva. Jos ako ti je bubnjar zivotinja, 60-70 ti ne gine.
Ako trazis savete poslusaj ih. Ne mozes za manje od 20.000 kupiti gitaru i pojacalo i sa tim ici na probe. Niti ces moci u skorije vreme.
Toliko od mene.
-
Razumem... Ali rekao sam da od pravog benda nece biti nista jos dve godine najmanje... Ima moj drug pojacalo Marshall od 40 W, u koje moze da se ukljuce dve gitare... Inace, sa tim drugom sviram... Svi me savetujete kao da vec imam bend, ali od toga jos najmanje dve godine nece biti nista... Pa, za pocetak, da li bi bila dobra ta kombinacija? Squier i preamp? 

Pa realno, bilo bi dobro za pocetak. Dzitra u preamp, preamp u liniju i cepaj. 
Eto, case closed.

Eto, case closed.
-
Hehehehe! Hvala puno! Stvarno mi je pomogla diskusija sa Vama... Onda je slucaj zakljucen... Uzimam Squier za 11000 i preamp pojacalo... Hvala svima! Pozzzz!
Nemoj samo tog Squiera... 

-
Mozete samo da mi kazete kako se izgovara "preamp" i "Behringer"?
- mislim_stvarno
+1sinisake wrote:Nemoj samo tog Squiera...
Ja kazem priamp i berindzer...

-
Da li se stvarno tako izgovara ili je to nesto tvoje?
Ne bih da se osramotim kada odem u Mitros...