Velika kupovina vol.3

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Velika kupovina vol.3

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 14:37

Elem,
kad snimate probu mozete da cujete svasta. Mozete da cujete kako brljate tamo gde mislite da sve zvuci dobro, mozete da cujete, po ko zna koji put, kako je vrhunski tranzistorac ipak tanji od prosecnog lampasa, mozete da cujete i ono zbog cega zapocinjem ovu temu, naime, mozete da cujete da DS1 i ne daje (vise) ono sto vasim osetljivim usicama godi... Eto, mislio sam da moze, al' nije to to... :(

Hocu mekanu, kremastu, mid-low distorziju (u stvari, mozda mi treba samo mastan overdrive), a opet jasnu, da izlazi u mixu, a da nema iritirajuce visoke...
Sta da radi, da modifikujem DS-1 ili da je prodam?
Trenutno mi DS1 radi sa potpuno zavrnutim TONE potom (potpuno ukinuti oni gresni visoki, ali tu nema prezentnosti, suvise je mutan ton, cak i za moj ukus, a cim odvrnem malo pot, dobija se ono krestanje koje me tako iritira kod DS jedinice)

Imam Tube Screamer, uskoro stize Skreddy Screwdriver klon, ALI... treba mi jos jedan drajv...dist, sta li...

Nesto zesce od Tube Sreamera, i frekventno sire (ocu i basova malo, necete da me prevarite!), nesto toplo, da da retkim solazama toplinu i punocu, a da radi pristojno na zescim alternativnijem rifovima...
Necu hevi metal dist, to nikako! :)

Sta mi preporucujete? :D
Ocekujem 75 strana! :mrgreen: :ziveli:

(P.S. Sad gledam sta sam sklepao i prvo sto mi pada na pamet kao preporuka je poseta doktoru, da se vidi sta mi je sa sluhom, hahahahahahahaha)

Z*Z*Z

Re: Velika kupovina vol.3

Post by Z*Z*Z » 20 Apr 2009, 14:52

Proco Rat.

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Apr 2009, 15:35

Ohoho, eto nama još jedne! :D

Nego, pre nego što počnemo o novim pedalama, da li si probao da kombinuješ DS1 i ST9?
sinisake wrote:Nesto zesce od Tube Sreamera, i frekventno sire (ocu i basova malo, necete da me prevarite!)
DS1 je dist prebogat basom i visokim, a TS drajv koji ne zna šta će sa srednjim.
Ulkjučiš ST9 i furaš blagi drajv, kada zatreba basa i još malo gaina, dodaš na njega DS1 (sa redukovanim distom) i eto ga! :D
Ako ti se to ne svidi, onda ćemo početi sa nabrajanjem... :obrve:

Regrin

Post by Regrin » 20 Apr 2009, 16:55

Mozda Vox Satchurator?

muki17
Urednik

Post by muki17 » 20 Apr 2009, 17:04

Regrin wrote:Mozda Vox Satchurator?
Ne verujem da je to za sinisu :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 17:50

@Z, ne svidja mi se kako radi amplitube simulacija, evo sad slusam primere na You Tube.
da li si probao da kombinuješ DS1 i ST9
Jesam, to stalno radim (doduse ne kako si opisao, ja otpanjim dist na maksimum:)), ali i dalje, nije to to, doduse stavljao sam TS iza u lancu (mozda katkad i ispred, ne secam se)... :(

@Regrin, to je lepa pedala, ali cini mi se da je vrlo bliska DS jedinici (a mozda i gresim).

muki17
Urednik

Post by muki17 » 20 Apr 2009, 18:05

Imao sam prilike da probam voxa ali na brzinu,imao je covek sto je svirao u bednu ovamo u kaficu.Kaze da je kao modifikovani boss ds-1.iskreno,nisam cuo kako zvuci ds1,ali po onome sto sam cuo sa Y.T,kad sam gledao boss,Vox po mom misljenju,zvuci dosta mutnije(u pozitivnom smislu),ima nekako bogatiji ton nego boss.i da naravno,sigurno ima vise gaina,ova pedala ima na pretek :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 18:08

@muki17, da, i ja imam taj utisak...

Nego, sta mislite o ovoj pedali. Jedan kolega mi je, kad sam mu opisao sta mi treba rekao da je ovo otprilike to:
Image

dweezil

Post by dweezil » 20 Apr 2009, 19:19

a za strata ti je bolje reshenje neki drive na fazon tube screamera, recimo Boss Super Overdrive ili mozda nesto sasvim drugacije kao Boss Blues Driver.
my mistake, i Boss Overdrive OD-1 je taj fazon zvuka, pobrkao sam nesto.

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Apr 2009, 20:09

sinisake wrote: ja otpanjim dist na maksimum
E pa da, kada mu staviš dist na minimum, onda možeš da ga koristiš kao neku vrstu ekvilajzer/kompresora. :)
sinisake wrote:Nego, sta mislite o ovoj pedali. Jedan kolega mi je, kad sam mu opisao sta mi treba rekao da je ovo otprilike to
Složio bih se sa kolegom.
Ja tu pedalu imam, tj imao sam, tj još uvek imam ali nisam dobio pare za nju, tj imam ali nije kod mene... :mrgreen:
OD3 radi otprilike tačno onako kako si ti opisao pedalu koju tražiš. Samo obavezno je probaj ako imaš gdi.

Ne znam da li će se ostali složiti, ali imam utisak da će i Skrudrajver da ti radi ono što si opisao da želiš od sledećeg drajva. :shock:

dweezil

Post by dweezil » 20 Apr 2009, 20:54

a sweetspot za tone pot na DS-1 je po mom ukus negde od 10-12 sati, tj. misli da je oko 11 tacno, opet sve zavisi ali za gitaru sa humovima je tako nesto.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 20 Apr 2009, 21:07

Uzmi big muff, i upari ga sa Ts-om......

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Apr 2009, 21:08

guv'nor wrote:...ali imam utisak da će i Skrudrajver da ti radi ono što si opisao da želiš od sledećeg drajva. :shock:
Moj utisak je da je Screwdriver prijatno oštar - to mu je najjača strana. Meni najbolje zvuči kada je tako podešen i svira ovako: http://www.happybob.com/marc/circuits/S ... er%204.mp3

To je taj, "Talkin' 'Bout My Generation" zvuk.

ProCo Rat ili taj Boss OD-3 je bliži onom što je Siniša opisao... mada ne mogu da se otmem utisku da bi on ustvari želeo "oranžadu koja nije od pomorandže". :mrgreen:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 20 Apr 2009, 21:20

Rocket Roll wrote:ProCo Rat
Čoveče, malorprije sam na njihovom zvaničnom sajtu (http://www.ratdistortion.com/soundsamples.php) slušao kako zvuče. :shock: Bukvalno su me zalijepili za stolicu! Poželio sam da sa poda uzmem bocu Džek Denijelsa, napijem se kao stoka i pokušam da shvatim kako sam ja živio bez TOG zvuka, gdje me je takav život odveo i šta treba da uradim da mi Gospod oprosti... :cry:

Rocket, hvala ti! :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Apr 2009, 21:32

Hej, ja sam napravio više Glodara nego svih ostalih pedala zajedno... bez ikakve reklame. Muzičari kao Z*Z*Z znaju šta je Rat.

Čak i ova trenutna jeftina kineska reizdanja zvuče privlačno (iako se raspadaju na dodir), a tek kad ga napraviš kako treba!

Post Reply