Ukazala mi se prilika da sviram u nekom bendu a posto nemam pojacalo (Imam Marshalla od 5W
Treba mi savet (svirao bih u bendu a nemam pojačalo)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Treba mi savet (svirao bih u bendu a nemam pojačalo)
Pozdrav svima. . . Trebaju mi neki saveti,pa ko zna ili misli da zna da moze da mi pomogne neka napise nesto ovde
Ukazala mi se prilika da sviram u nekom bendu a posto nemam pojacalo (Imam Marshalla od 5W
) da li mi je pametnije (jeftinije) da kupim procesor pa da se kacim na razglas-mixetu,ili to isto sa nekoliko papuca ili da ipak skrpim pare za neko pojacalo? U posedu imam gitaru Stratocastera Japanca,pa da li da prodam to pa da kupim jeftiniju gitaru i bolje pojacalo. . .
Neznam ni sam. ..U bendu ce se verovatno svirati nesto tipa Negativa,Stripa i sl.. . Otvoren sam za sve moguce savete. . . Hvala unapred. . .
Re: Treba mi savet. . .
Gitaru nemoj prodavati ni pod tačkom razno! - Nije ovo dovoljno dobar razlog za prodati je...
Najjeftinije rešenje je (ovih dana se baš često preporučuje po forumu
) Behringer GDI 21. To ti je pedala-preamp, košta oko 30e i vrlo dobro radi kada se priključi u miksetu. (probao,posedujem jednu takvu, a ista je izvukla i jednu manju svirku kada je crklo pojačalo u klubu). Pored nje možeš uzeti i neku pedalu i ćao.
Nisi precizirao koji procesor konkretno misliš da uzimaš, ali predpostavljam da si mislo na neke do 100-150e.Takodje, nisi ni napisao koliko je ozbiljan bend u kome treba da počneš da sviraš.Ako je neozbiljan bend, možda je bolje da potražiš neki polovan Zoom 505II, za njega ne daš više od 2000-3000din, igraš se i istražuješ efekte i kada shvatiš šta ti najviše treba predješ na pedale. Ja sam uvek,kada su početnici u pitanju, za jeftin procesor.
E sad, ako je bend ozbiljan, a ti ozbiljan svirač (mislim, Stratocaser MIJ je sve samo nije neozbiljna gitara
) najbolji savet je kupi pojačalo. Polovna tranzistorska pojačala od 60-ak w se kreću od 200-350e u zavisnosti od proizvodjača,a to gura sve probe i manje klubske svirke. 
Najjeftinije rešenje je (ovih dana se baš često preporučuje po forumu
Nisi precizirao koji procesor konkretno misliš da uzimaš, ali predpostavljam da si mislo na neke do 100-150e.Takodje, nisi ni napisao koliko je ozbiljan bend u kome treba da počneš da sviraš.Ako je neozbiljan bend, možda je bolje da potražiš neki polovan Zoom 505II, za njega ne daš više od 2000-3000din, igraš se i istražuješ efekte i kada shvatiš šta ti najviše treba predješ na pedale. Ja sam uvek,kada su početnici u pitanju, za jeftin procesor.
E sad, ako je bend ozbiljan, a ti ozbiljan svirač (mislim, Stratocaser MIJ je sve samo nije neozbiljna gitara
- theMadDoGbn
Re: Treba mi savet (svirao bih u bendu a nemam pojačalo)
Evo i ja da udjelim savjet
NIPOSTO ne prodaji japanca! Uzmi neku pedalu sa balansiranim izlazom ako vec imaju razglas, ili pozajmi za pocetak od nekoga pojacalo.
NIPOSTO ne prodaji japanca! Uzmi neku pedalu sa balansiranim izlazom ako vec imaju razglas, ili pozajmi za pocetak od nekoga pojacalo.
Re: Treba mi savet. . .
Prikljucujem se preporukama!Imam otprilike isti problem ko ti i sad posto sam kupio behringer!resio sam da idem na boss ds-1 pedalu!I to mi je otprilike to dok neskupim pare za vox ad30vt!Blingo wrote: Najjeftinije rešenje je (ovih dana se baš često preporučuje po forumu) Behringer GDI 21. To ti je pedala-preamp, košta oko 30e i vrlo dobro radi kada se priključi u miksetu. (probao,posedujem jednu takvu, a ista je izvukla i jednu manju svirku kada je crklo pojačalo u klubu). Pored nje možeš uzeti i neku pedalu i ćao.
-
nenadnenad
vidi dal ima neko pojacalo na koje se mozes ukljuciti tamo na probi pa da onda ne kupujes nista neko vreme dok ne izvidis situaciju.
Ček, napisa li ti na temi "Oprema koju imate" da imaš Fender Frontman 25r?
^Yeah, what he said 
Možda je zaboravio da ima? 
by Pimpdude
Pojacalo:Fender Frontmen 25r sa Celestion zvucnikom
- mislim_stvarno
Enivej, kupi behringer gdi i jos neki efekat koji te zanima, i idite da vezbate u neki studio koji ima pojacala. Kada budete pravili svirku mozete da iznajmite opremu za svirku (pojacala bubanj razglas) i sve fino.
- sirac-šunka
- vragolan
Pa mozda ga je prodao, greskom
Inace:
Inace:
Pravi MF odgovor, retko ko bi ovde to mogao bolje, svaka cast.Blingo wrote:Gitaru nemoj prodavati ni pod tačkom razno! - Nije ovo dovoljno dobar razlog za prodati je...
Najjeftinije rešenje je (ovih dana se baš često preporučuje po forumu) Behringer GDI 21. To ti je pedala-preamp, košta oko 30e i vrlo dobro radi kada se priključi u miksetu. (probao,posedujem jednu takvu, a ista je izvukla i jednu manju svirku kada je crklo pojačalo u klubu). Pored nje možeš uzeti i neku pedalu i ćao.
E sad, ako je bend ozbiljan, a ti ozbiljan svirač (mislim, Stratocaser MIJ je sve samo nije neozbiljna gitara) najbolji savet je kupi pojačalo. Polovna tranzistorska pojačala od 60-ak w se kreću od 200-350e u zavisnosti od proizvodjača,a to gura sve probe i manje klubske svirke.
Imao sam I Frontmena i Voxa Ad50vt ,ali uvek tokom leta skrpim pare i kupim nesto,a onda tokom zime kad sam bez para rasprodaja. . . Jedino gitara je dosad odolela . ..
Ovom prilikom se izvinjavam zbog tog posta,ali malo me je bilo sram sto nemam pojacalo. . .
Hvala svima na savetima,verovatno cu poceti sa nekim jeftinijim papucama pa cu videti sta dalje. . .
Cao! ja predlazem da prodas to pojacalo sto imas i da kupis Peavey Valve King royal 8( ili 5 nisam siguran), uglavnom to ti je full lampashko pojacalo kosta oko 170 eura, 2 kanala, ako ga ozvucis mozes i na svirke, a imas pravi lampaski zvuk, i
5 punih lampaskih vati, tako da to ti je moj savet...Prosto ne vidim jeftiniju opciju...sve ostalo bi bile nekakve improvizacije:)
5 punih lampaskih vati, tako da to ti je moj savet...Prosto ne vidim jeftiniju opciju...sve ostalo bi bile nekakve improvizacije:)