Jeste, Rocket je svirao, a ja slusao i nakon podesavanja dobijen je vrlo prijatan bluesy ton, a inace primetio si da sa njom lako izvlacis odlican rock ton. Ma nista to ne valjaFunkomat wrote:Prava bluzy pedala, slazem se.![]()
RR pRRedstavlja: SkRReddy ScRRewdRRiver
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: RR pRRedstavlja: SkRReddy ScRRewdRRiver
Evo i jedan snimak sa pedalom skoro na max. Cisto da cujete koliko drajva ima...
http://www.box.net/shared/qe575l89fj
Oprosticete mi na kvalitetu snimka...
http://www.box.net/shared/qe575l89fj
Oprosticete mi na kvalitetu snimka...
Kvalitet snimka je skroz na mestu, jedino što ne mogu da ti oprostim je što nisi prvo odsvirao par tonova bez pedale...
Oprostićete meni na "uvredama", ali što više slušam ovog SkruDrajvera, to sam bliže odluci da penzionišem sve overdrajvove i distove (bar dok ne dođem do krize srednjih godina
) i da koristim ovako nešto za mild-prljavštine i, naravno FazFejs, za full-on l00dilo...
@Rocket Roll / Funkomat
Skrudrajver se, koliko sam shvatio, ne muljavi kada mu smanjuješ gain na pedali, kao što to radi FF?
Oprostićete meni na "uvredama", ali što više slušam ovog SkruDrajvera, to sam bliže odluci da penzionišem sve overdrajvove i distove (bar dok ne dođem do krize srednjih godina
@Rocket Roll / Funkomat
Skrudrajver se, koliko sam shvatio, ne muljavi kada mu smanjuješ gain na pedali, kao što to radi FF?
- Rocket Roll
Ima dva gaina, jedan za ulazni booster i drugi za FF - kad smanjuješ prvi, zvuk postaje "mekši" (u smislu u kojem tweed Fenderi imaju "mekan", "raspadnut" bas). Kad smanjuješ drugi... hm... zaboravio sam šta se događa ondaguv'nor wrote: Skrudrajver se, koliko sam shvatio, ne muljavi kada mu smanjuješ gain na pedali, kao što to radi FF?
Ipak, moj utisak je da pomalo muljavi kad stišavaš "Volume" na gitari. Po tom je pitanju Kentaur bolji. (S druge strane, Kentaurov top-end zvuči pomalo veštački, "tranzistorski", u poređenju sa Skrudrajverom.) Skredi kaže da ga je zamislio tako da gitarista ne mora da dira "Volume" pot - svira nežno i on prede, zakopa u žice a on zaurla.
"Postod Rocket Roll na Pet Apr 24, 2009 06:13"
Gledam vreme posta i razmišljam da li ti to svakog dana u svakom pogledu sve više napreduješ ili nazaduješ! Ma mora da te je neka uzela pod svoje
!
Gledam vreme posta i razmišljam da li ti to svakog dana u svakom pogledu sve više napreduješ ili nazaduješ! Ma mora da te je neka uzela pod svoje
- Rocket Roll
Morao sam sa tatom na VMA, imao je zakazan dopler abdomena... Jedna lasta ne čini proleće 
A ja se već uplašio da ćeš da postaneš trajni ranoranilac!Rocket Roll wrote:Morao sam sa tatom na VMA, imao je zakazan dopler abdomena... Jedna lasta ne čini proleće
Clean je uvek isti... Cuo si ga dovoljno puta.guv'nor wrote:Kvalitet snimka je skroz na mestu, jedino što ne mogu da ti oprostim je što nisi prvo odsvirao par tonova bez pedale...![]()
Oprostićete meni na "uvredama", ali što više slušam ovog SkruDrajvera, to sam bliže odluci da penzionišem sve overdrajvove i distove (bar dok ne dođem do krize srednjih godina) i da koristim ovako nešto za mild-prljavštine i, naravno FazFejs, za full-on l00dilo...
![]()
@Rocket Roll / Funkomat
Ne muljavi uopste. Ima poseban potenciometar za to.
Brilliance sluzi za muljavljenje ali i on je vise kao presence pot nego ton. Utice na visoke vise nego na bilo sta drugo.
Nisam primetio da muljavi nesto narocito...Rocket Roll wrote:Ipak, moj utisak je da pomalo muljavi kad stišavaš "Volume" na gitari.
Ne muljavi uopste zapravo. Volime pot gitare radi bukvalno identicno kao i gain pot pedale.
Bilo kako bilo, bice lepo posedovati pedalu.
Funkomat, imas jako zdrav zvuk sa tom gitarom, tim pojacalom i tom pedalom.
+1 - odavno nisam ovo radio... svaka cast funkmasteru! to je taj saund!sinisake wrote:Bilo kako bilo, bice lepo posedovati pedalu.![]()
Svaka cast Fenderu i Rocketu a ne meni.
Evo i jedan cleanup test kad ga je Rocket vec pomenuo:
http://www.box.net/shared/l940pscxpl
Bridge magnet (sjajni SSL-1)...
Prvo clean (za guv'nor-a
), pedala sa volume na gitari na max, onda na jedno pola, pa opet max...
Evo i jedan cleanup test kad ga je Rocket vec pomenuo:
http://www.box.net/shared/l940pscxpl
Bridge magnet (sjajni SSL-1)...
Prvo clean (za guv'nor-a
Paprika! Kakav zvuk, kakav zvuk! Cestitke svim upetljanim subjektima, i tebi, i Rocketu, i Fenderu, i prodavcu sto ti je prodo Bassmana, i Bogu i last, but not least - Mitrosu
... 
Hvala! Eto, vidiš kako sada bistrije nameštaš Bassman-a nego ranije.Funkomat wrote:Prvo clean (za guv'nor-a )
Po nekoj mojoj, slobodnoj, proceni, na raščišćavanju je negde između drajva i FFa - možda za nijansu bliži drajvu? U svakom slučaju extra radi!
P.S. Što si se onako naljutio na kraju klipa?
- Rocket Roll
Eh, ipak sam ja sa njim proveo samo par sati po završetku izrade, a šta može da se zaključi za to vreme?Funkomat wrote: Nisam primetio da muljavi nesto narocito...
Ne muljavi uopste zapravo. Volime pot gitare radi bukvalno identicno kao i gain pot pedale.
U svakom slučaju, boys & girls, germanijum je germanijum (je germanijum), i kad se oko njega dizajnira dobro kolo, to vam je to što se top-enda tiče.
Nema tu...!