sinisake wrote:... ili u opste nije propao?
Po misljenjima pojedinaca, rock je doziveo expanziju nastajanjem obojenog programa i sl.
Zanima me misljenje i ostalih clanova foruma.
Ako se svi slazete da je novi talas doneo dobro muzici kod nas i sire, onda ne znam sta da trazim na ovom forumu...
Ako ce ti biti lakse, i ja mislim da je Ob.Pr. bzvz...
Novi val je samo socioloski fenomen... ljudi su se osecali dojaja, bili optimisticni i energicni... ali ta muzika je... prilicno

! Bilo je kul imati bend i svirati, i biti punk... nekako je to bilo najjednostavnije... svi su bili punk, sto je znacilo da ne moras ni da pevas ni da sviras dobro, samo da imas bend... i da se lozis! Malo je tu i "crvena" politika kriva... u surovim uslovima kapitalizma se itekako trazilo sviracko/pevacko umece...
Ne kazem da nije bilo dobrih stvari i bendova (Sarlo, Idoli, EKV...) ali je to sve bilo DALEEEEEKO od onoga cemu je tezilo... osim, mozda, EKV-a...
Uostalom, niko od tih ljudi iz Novog Vala nije ni video neku lovu... sve je to bila fora...
... ali se sviralo... stalno, i svuda!
Nazalost, cak i ta muzika je bila 100 puta bolja nego "ovo" danas... po ceo dan Djule, Kiki i Nutrija na TVu, samo kenjaju... cuvari srpskog rokenrola... ooo zemljo Srbijo, otvori se i pojedi nas...