Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Nyarlathotep
- MF veteran
Re: Oprema Koju Imate
fala. fala. cepao sam je veceras na suvo nakon neke ultra fensi hypro dzidze. gledam onaj finis, osluskujem rezonantnost na suvo i uzivam u najlepsem vratu na kojem sam do sada svirao.
jea. bele je boje.
uzeo sam je u Sam Ash muzickoj prodavnici, svuda je 1699$, ali spustio sam cenu za 100$, tako da je gitara od 1600$ sa porezom ispala 1730$. papreno skupo! probao sam zaista svasta, smorio sve oko sebe jer sam prvih 7 dana bauljao po NYC u potrazi za gitarom (obisao sam mnooogo prodavnica). nisam nasao Firebird Studio nigde, a probao sam vise Les Paul Studio modela i par polovnih LP Standarda, takodje me ej odusevio Gibson LEs Paul Vintage Mahagony za 999$ (ali me ej odbio finish koji je uzasno odradjen i osetljiv, sjebao bi se vrlo brzo i ostetio (jedna je bila nova, a vec prilicno ruinirana drndnjem u prodavnici). gitara nije klasicno lakirana i ima sjajan zvuk i rezonuje bolje no neki standardi od 2000$...)
zasto Gibson Firebird V? ne znam.
skinuo sam gitaru sa zida i ubo u nekog supljikavog i glasnog tranzistorca Marshalla i odlepio. gitara je topla, mekana, nepojmljivo zvoni, ali i ujeda i przi (hard rok, old skul doom i hevi, samo tako). pored silnih LEs Paulova koji su imali jak kompresovan i mocan zvuk, ova gitara nije zvucala bas tako prebudzeno, ali svakako poseduje magicno rezonatan zvuk prepn definicije i sustejna, ali i neki autenticni karakter, neku zvonkost koju sada definitivno ne mogu bolje opisati. zamislite hibridnog bastarda Les Paula i Telecastera - moc i versatibilnost.
jos samo da ga provucem nekako na carini. napravicu se lud, naravno, pa sad ako se zakace... videcemo. nego, posto unosim gitaru u zemlju, znate li koliko se i sta naplacuje? ako kazem da je poklon, sto i jeste, da li to ima veze? mogu reci da je gitara polovna, ali nije, nova je i to se dobro vidi, tako da od toga, plasim se, nista .
jea. bele je boje.
uzeo sam je u Sam Ash muzickoj prodavnici, svuda je 1699$, ali spustio sam cenu za 100$, tako da je gitara od 1600$ sa porezom ispala 1730$. papreno skupo! probao sam zaista svasta, smorio sve oko sebe jer sam prvih 7 dana bauljao po NYC u potrazi za gitarom (obisao sam mnooogo prodavnica). nisam nasao Firebird Studio nigde, a probao sam vise Les Paul Studio modela i par polovnih LP Standarda, takodje me ej odusevio Gibson LEs Paul Vintage Mahagony za 999$ (ali me ej odbio finish koji je uzasno odradjen i osetljiv, sjebao bi se vrlo brzo i ostetio (jedna je bila nova, a vec prilicno ruinirana drndnjem u prodavnici). gitara nije klasicno lakirana i ima sjajan zvuk i rezonuje bolje no neki standardi od 2000$...)
zasto Gibson Firebird V? ne znam.
skinuo sam gitaru sa zida i ubo u nekog supljikavog i glasnog tranzistorca Marshalla i odlepio. gitara je topla, mekana, nepojmljivo zvoni, ali i ujeda i przi (hard rok, old skul doom i hevi, samo tako). pored silnih LEs Paulova koji su imali jak kompresovan i mocan zvuk, ova gitara nije zvucala bas tako prebudzeno, ali svakako poseduje magicno rezonatan zvuk prepn definicije i sustejna, ali i neki autenticni karakter, neku zvonkost koju sada definitivno ne mogu bolje opisati. zamislite hibridnog bastarda Les Paula i Telecastera - moc i versatibilnost.
jos samo da ga provucem nekako na carini. napravicu se lud, naravno, pa sad ako se zakace... videcemo. nego, posto unosim gitaru u zemlju, znate li koliko se i sta naplacuje? ako kazem da je poklon, sto i jeste, da li to ima veze? mogu reci da je gitara polovna, ali nije, nova je i to se dobro vidi, tako da od toga, plasim se, nista .
U, cestitam!
Pri ulasku u nesretnu zemlju, a.k.a. Supak Svemira - pravi se lud. "Vi ste muzicar?" "Jesmo, jesmo, mi smo muzicar", i to...
PDV je 18%, ne znam koliko je carina, al' ako se zakace - spremaj pare.
Vise o tome:
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... lit=carina
U, sad vidim -33%!!! Pljacka, jbt...

Pri ulasku u nesretnu zemlju, a.k.a. Supak Svemira - pravi se lud. "Vi ste muzicar?" "Jesmo, jesmo, mi smo muzicar", i to...

PDV je 18%, ne znam koliko je carina, al' ako se zakace - spremaj pare.

Vise o tome:
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... lit=carina
U, sad vidim -33%!!! Pljacka, jbt...
-
gitara je the sex.
do jaja boja i izgled uopsteno
do jaja boja i izgled uopsteno

Cestitam!
Sjajno izgleda. Sigurno tako i zvuci.
Sjajno izgleda. Sigurno tako i zvuci.
Svaka cast!Da je u zdravlju i veselju isviras 

E pa red je i ja da predstavim svoju opremu...

By vergilije9
Squier 335, made in Korea, Duncanovi magneti, gitara mi paše kao dupe na nošu, nijednog trenutka nisam zažalio što sam je uzeo...

By vergilije9
Harley Benton akustara, stara 8-9 godina, ozvučena, perverzno svirljiva i mekana, lepo očuvana, promenio sam joj pragove i kost na kobilici, takođe mislim da je best buy u tom cenovnom rangu.

By vergilije9
Heheheh, Fender FM 100H, grdosija, težak kao 3 tuča, tranzistorac, 100w, 2 ulaza, 3 kanala, clean, drive, more drive, dodatno opcija ''mid contour'', reverb, 4 zvučnika, sve u svemu, baš je varvarin...

By vergilije9
Pre neki dan mi je stigla ova ručno rađena Rat pedala, radio ju je Rocket Roll sa foruma, pravi Rat zvuk, varijabilni kliping, pa imam Vintage i Turbo rat u jednom, pedantno urađena...

By vergilije9
SD-1 Boss overdrive, dobro poznata svima, pošten overdrive za te novce, ugodan zvuk...

By vergilije9
Pored ovoga imam i Shure Beta 58 mikrofon, koji nije kod mene trenutno...
To je to od mene narode, za sad...

By vergilije9
Squier 335, made in Korea, Duncanovi magneti, gitara mi paše kao dupe na nošu, nijednog trenutka nisam zažalio što sam je uzeo...

By vergilije9
Harley Benton akustara, stara 8-9 godina, ozvučena, perverzno svirljiva i mekana, lepo očuvana, promenio sam joj pragove i kost na kobilici, takođe mislim da je best buy u tom cenovnom rangu.

By vergilije9
Heheheh, Fender FM 100H, grdosija, težak kao 3 tuča, tranzistorac, 100w, 2 ulaza, 3 kanala, clean, drive, more drive, dodatno opcija ''mid contour'', reverb, 4 zvučnika, sve u svemu, baš je varvarin...

By vergilije9
Pre neki dan mi je stigla ova ručno rađena Rat pedala, radio ju je Rocket Roll sa foruma, pravi Rat zvuk, varijabilni kliping, pa imam Vintage i Turbo rat u jednom, pedantno urađena...

By vergilije9
SD-1 Boss overdrive, dobro poznata svima, pošten overdrive za te novce, ugodan zvuk...

By vergilije9
Pored ovoga imam i Shure Beta 58 mikrofon, koji nije kod mene trenutno...
To je to od mene narode, za sad...

- sirac-šunka
- vragolan
Don Djeki, gde si pazario Harley Benton-a?
Nyarlanothep (valjda sam ovaj putu ubo nick
), cestitike!
BTW, je l ti onoj Tyler Durden radite za mafiju?
Nyarlanothep (valjda sam ovaj putu ubo nick

BTW, je l ti onoj Tyler Durden radite za mafiju?

A posle ti i ja imamo skupe gitaresirac-šunka wrote: BTW, je l ti onoj Tyler Durden radite za mafiju?

mafijasi bre..haha

EEEeeeeeeee!!!!Nyarlathotep wrote:

Pa ko bi drugi stavio Splintera, najvećeg Guru-pacova!Don Djeki wrote:Pre neki dan mi je stigla ova ručno rađena Rat pedala, radio ju je Rocket Roll sa foruma

Kongradžulejšns!

- Rocket Roll
Samo opušteno, Đanga nikad ništa ne pitaju a unosi po dva basaNyarlathotep wrote:...na carini. napravicu se lud, naravno, pa sad ako se zakace...

Don Đeki je hteo Splintera, ja sam zaslužan za Kyokujitsu-kiguv'nor wrote:Pa ko bi drugi stavio Splintera, najvećeg Guru-pacova!![]()

http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... D=30286768
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... D=30286773
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... D=30286778
- sirac-šunka: kupio sam je polovnu od nekog tipa koji ju je kupio u Nemačkoj pre dosta godina...
Splinter rules!!!!!

Splinter rules!!!!!

Nyarlanothep (valjda sam ovaj putu ubo nick), cestitike!

Eh, al' imam neki utisak da ce Nyarlathotepa ('bem ti nick, stvarno) da cimnu, bas zato sto prvi i verovatno poslednji put (bar za neko duze vreme) unosi djitru, znate kako to ide...Samo opušteno, Đanga nikad ništa ne pitaju a unosi po dva basa
Valjda nece, dusmani...

- Rocket Roll
Ny-ar-lat-ho-tep, "Haos koji gmiže".
Nyarlathotep = ovo:

Nyarlathotep = ovo:

Jebo vas Lavkraft, umesto da uzme neko lepo, srpsko - Gazda Milutin, Blagoje kazandzija, ili tako nesto... 

- sirac-šunka
- vragolan
Pa dobro, možda neka uspem da zapamtim taj nick... hvala na pomoći.