Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
заправо нигде, ове од 34 инча користим за 32инча тарабу.
-
Ne znam iskreno koja je tu razlika... da li je samo duzina zice... bas me zanima...
Jebiga, imam jako osetljivu gitaru sa kojom se ne bih igrao... pa narucujem zice iz Nemacke ili Austrije... Pyramid's i Thomastik... koje su, usput, i skupe k'o djavo!!!
A kog shortscale-era imas? Hollow body, solid body, strings-thru-body, tailpiece?
Jebiga, imam jako osetljivu gitaru sa kojom se ne bih igrao... pa narucujem zice iz Nemacke ili Austrije... Pyramid's i Thomastik... koje su, usput, i skupe k'o djavo!!!
A kog shortscale-era imas? Hollow body, solid body, strings-thru-body, tailpiece?
Trenitno koristim GHS Presure wound, ako se secam.Fino rade, svidja mi se osecaj, ali cu sigurno preci na DR Low rider 55.
Peavey Milestone III е сад што се тих бодија тиче не знам, ал по слободном преводу рекао бих да је солид бодиKirilStipsa wrote:Ne znam iskreno koja je tu razlika... da li je samo duzina zice... bas me zanima...

Jel su dobre one Steve Harris (RotoSound Steve Harris Signature Set, SH77) ??
A da se ti manes malo obozavanja Stiva Harisa?Neces dobiti njegov zvuk menjajucu svoje postojece zice sa njegovim "signature".
Kupi sebi bas, pa razmisljao o zicama.
P.S.To su flat zice, sumnjam da ce ti se dopasti, sem ako ne kupis prec-a.
Dobre sufiti93 wrote:Jel su dobre one Steve Harris (RotoSound Steve Harris Signature Set, SH77) ??

Necu da ih kupim. Samo pitam kakve su.
offtopic: sutra uzimam Yamahu RBX 374.vbraca wrote:A da se ti manes malo obozavanja Stiva Harisa?Neces dobiti njegov zvuk menjajucu svoje postojece zice sa njegovim "signature".
sa srećomfiti93 wrote:offtopic: sutra uzimam Yamahu RBX 374.vbraca wrote:A da se ti manes malo obozavanja Stiva Harisa?Neces dobiti njegov zvuk menjajucu svoje postojece zice sa njegovim "signature".

Prelazim na bass gitaru sa gitare,pa ne znam nista o zicama na bassu...Cuo sam da postoje 40,60,80,100,125 po debljini...
Ali kad bi mi neko rekao nesto vise npr. Koje tacno postoje i kad i gde se koje koriste...itd?????
Ali kad bi mi neko rekao nesto vise npr. Koje tacno postoje i kad i gde se koje koriste...itd?????

све то зависи од човека који свира, за почетак су те 40-100 у реду, и ја сам прво свирао на њима. касније ћеш видети да ли ти одговарају дебље и шта би их свирао. генерално, ја мислим да тање жице су за неку бржу свирку и слеп, а дебље су за држање линија и то. ја бар тако мислим, можда грешим...
A odakle dokle se podrazumevaju sa tanje, a odkle dokle za deblje zice? 

40-100 су тање.
bass boomers flea signature!! ili bass boomers 45-105, medium meni omiljene, koristio sam i ghs precision flatwound 45-105, medium...tu i tamo rotosound odlicne su vrhunske ali mislim da mi vise odgovaraju boomers a i konstantnije su, duze zadrze perkusivniji ton...koristio sam i d'addario bright 45-100 i ne svidjaju mi se...imam nov set zapakovan, dobio iz amerike hoce neko da kupi, da se mjenjamo?