Povezivanje glave i kabineta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Povezivanje glave i kabineta
Pozdraw drugari...! jedna stvar me muci ozbiljno...deluje skroz banalno, i tek pre nekog vremena sam malo ozbiljnije poceo da razmisljam o tome
. ovako, da ne duzim... kupio sam Peavey valveking 100 glavu, full lampash
, i uskoro kupujem kutiju, takodje Peavey valveking 412. Iako, sam imao puno rezervi prema tom kabinetu, na kraju mi je ispao kao najlogicnije resenje uzevsi u obzir cenu-kvalitet-performanse. mislim, za 340 eura tesko da mogu da kupim nesto sto zvuci ok, a da nisu u njima neki Celestion Roketi, ili neki Jenseni ili treci, neki budjavi zvucnici..... Kutija radi na 16 oma mono, cinimi se i na 4, na glavi ima prekidac za omazu(4,8,16), i to mi je sve jasno.... na glavi podesim impedancu na 16 oma i shtekam u kabinet. e, problem je sad u "shtekanju". Negde na netu sam gledao nekog baju profesionalnog gitarskog tehnicara, koji je pricao o povezivanju; i nisam ga bas dobro razumeo ali ono sto sam shvatio je da kabal sa kojim se povezuje glava i kutija, NE TREBA
da bude klasicni gitarski kabal zato sto navodno moze da dodje do pozara
! mozda deluje nekome smesno ,al' meni deluje skroooz ozbiljno. tako da vas molim za pomoc, svako ko je imao iskustva sa povezivanjem glave i kabineta neka mi da savet, bice mi vrlo dragocen! hvala unapred i keep on rockin' 
Re: Povezivanje glave i kabineta
Nikako ne bi smeo da bude gitarski kabl. Postoje posebno kablovi za povezivanje pojacala i kabineta. Mozes da ih kupis u skoro svakoj muzickoj prodavnici a mozes i sam da ga napravis od telefonskog kabla 
Wow! Hvala puno druze
...sad mi je vec lakse! Bila je obicna sitnica, ali bio sam malo zabrinut
pozdraw
kakav crni telefonski kabl, njega ni slucajno, kupi metar dva zvucnickog kabla 2x0.75 i to ti je to
- sirac-šunka
- vragolan
Pa dobro, verovatno je hteo da kaže da je zvučnjački kabli običan dvožilni. Ja naprimer, koristim kabli od starog usisivača, onaj što ima jednu plavu, jednu braon žičku. 
Last edited by sirac-šunka on 30 Apr 2009, 18:17, edited 1 time in total.
Da, mislio sam na dvozilni kabl naravno, nemam pojma sto sam napisao telefonski a ne zvucnicki, dobro je sto je majtimika ispravio, da se decko ne zbuni. 
Ok, znaci "zvucnjcki"
! jel ste 100 posto sigurni?! kada ga budem trazio da trazim bas zvucnjacki? Sa 2 zile?!
- sirac-šunka
- vragolan
Pa ako ti smeta toliko rogobatnih suglasnika u jednom delu reči ti možeš da tražiš i "kabli za zvučnike".
Ok, pa to...a jel postoji vec napravljen takav sa ovim velikim dzekovima, ili moram sam da ga pravim, kada kupim taj kabli?! 
- sirac-šunka
- vragolan
Postoji.
Evo, npr. ovaj ti je poprično fency:
http://www.thomann.de/gb/monster_cable_ ... 00_s_3.htm
Evo, npr. ovaj ti je poprično fency:
http://www.thomann.de/gb/monster_cable_ ... 00_s_3.htm
Ok, Hvala puno!
bas sam se bio izbedacio, a znam da gomila njih iz Nisa, sto drze muzicke prodavnice nemaju veze sa vezom, pa da mi ne "uvale" neki budjavi kabli pa da bude "kuku lele"
kada god sam ih pitao nesto "pametno", oni ne znaju da mi odgovore, pa etooo....hvala jos jednom 
- sirac-šunka
- vragolan
Ček pa ti si iz Niša?!
Uh... pa trebalo bi da se uvede pod obavezno upisivanje mesta stanovanja, iliti lokacija
Nego nema veze. Odi kod Koste, kod Mustanga, ili Stoje, svi imaju kablove i na metar i gotove, a ako slučajno i nemaju gotove, Kosta i Mustang se rado late lemilice pa ti na licu mesta naprave, plus sam izabereš džekove i kvalitet samog kabla, mada tu nema mnogo da se mozguje od onog što imaju Cordial je tu najbolji.
Nego nema veze. Odi kod Koste, kod Mustanga, ili Stoje, svi imaju kablove i na metar i gotove, a ako slučajno i nemaju gotove, Kosta i Mustang se rado late lemilice pa ti na licu mesta naprave, plus sam izabereš džekove i kvalitet samog kabla, mada tu nema mnogo da se mozguje od onog što imaju Cordial je tu najbolji.
Pa ja sam u stvari iz Krusevca, ali studiram u Nisu, pa sam cesto tamo!
A tamo i kupujem opremu, posto u Krusevcu mozes samo da kupis zice, i to neke bugarske
P.S. hvala ha savetu, videcu to sa njima....bice svirke hahahahhaa
P.S. hvala ha savetu, videcu to sa njima....bice svirke hahahahhaa
- sirac-šunka
- vragolan
Pa ajd kad rešiš problem, javi se da isprobamo taj kabli... 
Sto veci presek provodnika, to bolje. Savetujem, najmanje 2x1.5. Takvih kablova ima skoro svuda. Artist, Stringer, Kanibal itd... Ono sto bi svakako popravilo konekciju je zamena uticnica na kabinetu i glavi. Speakon konekcija je najbolje resenje koje postoji, trenutno. Na glavama je to problem prepraviti, ali na kabinetu se to da uraditi.