Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
shule

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by shule » 30 Apr 2009, 19:07

Brate, ovaj lik je debil. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Apr 2009, 19:10

Moram ponovo da naglasim, sluša li čovek očima ili ušima? :D

Neka Behringer samo, blago meni, pravi pedale da valjaju i nek' ih stavi u kakvo god im je kućište najzgodnije - samo da kod nas mogu da se nađu i da im cena bude mala.

Inače se sećam da je Doolio davno izjavio kako bi zagrlio i ljubio Les Paula i da je lakiran kakicom (ili nešto u tom smislu)... Ko od nas ne bi slično postupio?
shule wrote:Brate, ovaj lik je debil. :)
Sad bar znamo da je Behringer otporan čak i na debile.

rock action

Post by rock action » 30 Apr 2009, 19:56

jbg, imam predrasude prema svemu sto je prejeftino :D

kad probam i cujem, ako se pokazu dobro - sto da ne.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Apr 2009, 20:44

Rocket Roll wrote: Sad bar znamo da je Behringer otporan čak i na debile.
Ahahahahaha :lol: :XD: :ziveli: :ziveli: :ziveli:

U svakom sluchaju, krilaticu "Koliko para, toliko muzike" trebalo bi izmeniti u "Koliko para, toliko VRLO VEROVATNO PROPROCIONALNO ULOZHENOJ SVOTI dobro zvuchece muzike" , jbg, ako neko svira loshu muziku ni najskuplje pedale ovoga sveta mu nece pomoci.
Ovako Consecration svira dobru muziku uz odlichan zvuk, i shta vishe ocesh?! :) Primiri se tu i ne napadaj one koji su manje srecni :ziveli:

:)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Apr 2009, 23:15

U svakom sluchaju, krilaticu "Koliko para, toliko muzike" trebalo bi izmeniti u "Koliko para, toliko VRLO VEROVATNO PROPROCIONALNO ULOZHENOJ SVOTI dobro zvuchece muzike"
Ja mislim da ne bi trebalo, meni je lepsa stara... Mnogo komplikujes, Cortexe... :mrgreen: :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Apr 2009, 23:39

Zamolio bih vlasnika ove fantastične kolekcije da bude tako ljubazan i da nam je detaljnije predstavi...

Image

...sa posebnim osvrtom na Flanger Hoax, ako je ikako moguće. Unapred zahvalan.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Apr 2009, 23:42

Aha...znaci ebasswah...jel tako bese? Vidim prunes & custard i devi ever dark boost!Mora da su perverzija kad ih spojis :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 01 May 2009, 00:09

Rocket Roll wrote:Zamolio bih vlasnika ove fantastične kolekcije da bude tako ljubazan i da nam je detaljnije predstavi...

Image

...sa posebnim osvrtom na Flanger Hoax, ako je ikako moguće. Unapred zahvalan.
Vlasnik sveg ovog i jos poneceg nije aktivan na ovom forumu.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 May 2009, 01:53

Z*Z*Z wrote:Vlasnik sveg ovog i jos poneceg nije aktivan na ovom forumu.
Nije fer sa njegove strane. :D

dweezil

Post by dweezil » 01 May 2009, 02:00

Ima bash drazesnih pedalica na tom pedalboardu. Ona mala ljubicasta dole jel to stari Ibanez analog delay?! A ona sto pise na njoj DB sta je to?!I da li je u prvom redu onaj chorus Pearl? oni su radili def zanimljive pedale. I koji je ono analog delay veliki onaj u prvom redu? hvala :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 01 May 2009, 02:39

:) to bi bio chaba aka dubgearphreak aka lik koji nekim suboticanima a i shire donosi pedale iz madjarske :mrgreen:
...drug od druga...recu da je trazen na forumu pa mozda dodje

guv'nor

Post by guv'nor » 01 May 2009, 02:53

rock action wrote:jbg, imam predrasude prema svemu sto je prejeftino
Nije bitno koliko je pedala skupa, jeftina, ružna ili lepa - Bitno je da baja koji će da je svira zna šta hoće i da ume da je iskoristi. :deda:
Naravno da ćeš na skupljoj i lepšoj opremi ti sam sebi zvučati bolje i samim tim, možda, dati malo više "sebe" nego inače, ali...

Pre par meseci su u SKC-ov Living Room naišli neku, dugo najavljivani, Slovenci.
"Opasna SRV, vintidž bluz-rok svirka, mora da se čuje, pod obavezno da odeš..."
I tako, odem ja da čujem to čudo od benda :mrgreen:
Na bini montirana vrhunska oprema - svaki član benda ima par soma ajvara u onome što koristi...
Naravno, odmah se nacrtam ispred gitarskog dela bine i krenem da "snimam":
- gitara: neki stari Strat, glavonja - rani CBS radovi
- pojačalo: matori, pošteno izakani VOX AC30
- pedalboard: ostajem bez daha - dva sprata pedala, sve sami Fultoni, AnalogMenovi, Maksoni, VuduLabovi... :homer:
Uz sve to, najmlađi član benda ima 40 godina, što još više podgreva priču Matorana Koji Izuvaju.

Kreće svirka - groove ne postoji! Celokupna slika - Sastali su se juče pa uvežbavaju pesme koje svi kao znaju ili se rado sećaju...
Zvuk gitare... Ipak ne bih da komentarišem. Samo ću da kažem da svaki klip koji je snimljen u temi Misteriozni Riff ubija po kvalitetu ono što sam ja i još 99% ljudi čulo to veče.
Onih par "iskusnih", koji su celu priču o nedodirljivosti tog benda i pustili u etar, su ostali pri svome - njima je bilo extra!

Tako da, kako sam počeo tako ću i da završim, slušaj ušima - ne novčanikom i očima. :ziveli:

:deda:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 01 May 2009, 03:31

Rocket Roll wrote:Image
Prvi red (s leva na desno): Casio volume, Ibanez soundtank series PL5 power lead - distortion, Devi Ever Dark boost - Bass heavy boost and drive, DOD buzz box - 2 octave fuzz, Pearl ch-02 - analog chorus, Line6 Verbzilla - reverb, Pearl ad-33 dual analog delay, Proel volume/expression, George Dennis GD-60 Wah-Volume;
Drugi red: Danelectro Wasabi AO-1 Overdrive, Coron ds2000 digital delay/sampler, Danelectro Tuna Melt tremolo, Planet Waves Chromatic Strobe Foot/Pedal Guitar Tuner, Behringer ab200 a/b footswitch, EHX frequency analyzer - ring modulator, Ehx deluxe memory man - analog delay/chorus/vibrato, Roger Mayer Voodoo-Bass - bass overdrive;
Treci red: Ernie Ball volume, Arion DDS-1 digital delay sampler, Tokai TPH-2 phaser, ? nepoznat efekt s dva switcha, ? Sonic Death, ?, Crowther Prunes&Custard - Harmonix Generator-Intermodulator, Digitech Digiverb - reverb, EHX Black Finger Tube compressor;
Cetvrti red: Ibanez ad80 - analog delay, DOD fx90 - analog delay, Washburn FX:4 Flanger, DOD FX80B Compressor/Sustainer, moogerfooger ring modulator hungarian boutique clone by timpani, EHX Flanger Hoax - phaser/flanger modulator, ?, Barge Concepts BB1Jr. - Bee Baa Fuzz Clone;
Uf, :O.o: 8)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 01 May 2009, 08:17

nenadnenad wrote::) to bi bio chaba aka dubgearphreak aka lik koji nekim suboticanima a i shire donosi pedale iz madjarske :mrgreen:
...drug od druga...recu da je trazen na forumu pa mozda dodje
da, Chaba legenda.
odavno smo se mi skontali i to preko harmony centrala. sada smo net drugari sa debelim stazom i vec duze vremena pokusavam da ga dovucem u BG. covek je hodajuca eciklopedija muzike i dekadencije i, naravno, top FX frik. cimnucu ga i ja da ovde bane. od njega ima dosta toga da se cuje.

rock action

Post by rock action » 01 May 2009, 08:25

ne hvalis se da si uzo Gibona a :D aj da se vidimo kad prodju ovi praznici :)

Locked