Kako doći do dobre distorzije?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kako doći do dobre distorzije?
E ljudi, znam da je pojacalska dist i drive naj, naj, ali jel neko probao Rocktronov rampage, Digitechov Hot Head ili Behringerov Overdrive distortion,
Probao sam npr Silver Dragon, ja sam se odusevio.. ali je malo skupa. preko 140 E.. a ove su jos i prihvatljive..
Naravno.. treba mi dobar drive/dist za ukljuciti ga preko GDI21 u razglas... direk!
Probao sam npr Silver Dragon, ja sam se odusevio.. ali je malo skupa. preko 140 E.. a ove su jos i prihvatljive..
Naravno.. treba mi dobar drive/dist za ukljuciti ga preko GDI21 u razglas... direk!
U da, i Silver dragon i Hot Road su vrhunski distovi, mada, Dragon je bas 'old skul'
distorzija, dok je Hot Road... AcDc Dist, mada dosta ... ostar? Za Classic/Hard rock dusu dalo
distorzija, dok je Hot Road... AcDc Dist, mada dosta ... ostar? Za Classic/Hard rock dusu dalo
Hot HEAD ne Hot ROAD!!!
Aha... my bad 
Hot Rod sam probao, Head nisam

Hot Rod sam probao, Head nisam

Hot Head classic dist? Za prvi maj sam slušao prijedorski bend Motherfunky, koji zvuče ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=Dn-uVO66i2E
Kad sam prišao gitaristi nakon svirke i pitao ga koju pedalu koristi, kaže Digitech Hot Head. Zbunjen sam
http://www.youtube.com/watch?v=Dn-uVO66i2E
Kad sam prišao gitaristi nakon svirke i pitao ga koju pedalu koristi, kaže Digitech Hot Head. Zbunjen sam

Hmmm. verovao ili ne, bas takva mi distorzija treba.. 'ladno je ovo distorzija from 80's... samo je aranzman takav, i bass legne na gitaru k'o jebac pocetnik. i to je to!!!
I tebi i meni..

I tebi i meni..

Btw, da li je i sa Hot Headom slučaj da loše zvuči na tranzistorcima?
E, da, da li je Hot Head digitalna pedala? Ako jeste, da li to smeta? Definitivno je kupujem za desetak dana, pa se bojim da se ne pokajem 
Sorry zbog bumpa...

Sorry zbog bumpa...

- Rocket Roll
Nije, ista priča kao i za Bad Monkey - ta serija je analogna, a dizajni dosta toga duguju Ibanezu.M1los wrote:E, da, da li je Hot Head digitalna pedala?
Definiši "loše".M1los wrote:...da li je i sa Hot Headom slučaj da loše zvuči na tranzistorcima?
Nekako previše vještačka... Ne znam tačno da definišem to. Isto kao kad gitaru prikopčam prvo na tranzistorac pa onda na lampaša - kod lampaša je zvuk ubjedljivo bolji, nekako bogatiji, topliji, a kod tranzistorca hladanDefiniši "loše".

A ovaj moj lampaš je super, samo mu fali još par desetina vati da bude savršen (ima 20W, naspram 200W koje imam kod tranzistorca, nekog home-made)
Jesam se upetljao k'o pile u kučine

- Rocket Roll
A šta da se radi, razlika ume da bude ogromna... Ako ikako možeš, uvek odvrni pojačalo tako da uđe u overdrajv (blag overdrajv, kad jače udariš po žicama da čuješ malo "masti") a onda ga pedalom samo "polomi". Ako tako budeš radio, svaka pedala i svako pojačalo će zvučati barem pristojno, čak i nemodifikovani tajvanski DS-1 ispred Fenderovog Frontmana.M1los wrote: Nekako previše vještačka... Ne znam tačno da definišem to. Isto kao kad gitaru prikopčam prvo na tranzistorac pa onda na lampaša - kod lampaša je zvuk ubjedljivo bolji, nekako bogatiji, topliji, a kod tranzistorca hladan.
Naći pedalu koja potpuno čisto pojačalo pretvara u zver - to je potraga nadaleko.
Ma samo da Hot Head bude bolja od procesorske distorzije, i ja sam srećan čovjek 

pogledaj na www.musicansfriend.com ima sve + recenzije ljudi koji koriste ili su koristili, mozes uporediti vise distorzija, procitati info....
-