Šta mislite o Aria PE-STD?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Matan

Šta mislite o Aria PE-STD?

Post by Matan » 08 May 2009, 12:49

Pozdrav svima.
Htio sam da kupim novu gitaru, kopiju LP, pa mi se Aria PE-STD učinila kao zgodna.
Ima je u Skymusic-u, a košta 245 evra.
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa ovom gitarom i šta misli o njoj?
A takođe, da li se može u tom cjenovnom rangu, do 300 evra, kupiti bolja kopija LP od ove?
Unaprijed zahvalan

ognjen93

Re: Šta mislite o Aria PE-STD?

Post by ognjen93 » 08 May 2009, 14:28

Pa ja bas nesto i ne cenim ariju, bio sam pre nekog vremena pozajmio 714 dlx koja je strat je oko 300 eura i zamrzeo sam je koliko je odbojna jako cudan zvuk-meni mutan. Ja vise volim stratove tako da mozda mi se zato sve cini izobliceno . Ovu gitaru ne znam ali verovatno je krs ko i sve arie mada ako ih isprobas 50 mozda naletis na jednu, za te pare pogledaj pacificu 120, nije lp ali ima 2 humbackera i dosta masan zvuk meni 10000 x bolje resenje od arie. ILI skupi jos para pa lepo pazari epiphone lp standard. I batali price tipa ta gitara je svirala u ne znam operaciji trijumf na koncertu Zeljka Samardzica nego lepo naculi usi i zatvori oci jel lepa gitara nije isto sto i dobra gitara.
I da i ariu ces imati grdnih muka da prodas-pogotovo jeftinije modele, zbog imena i zbog lose reputacije.

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 May 2009, 14:34

P.S. ako si naleteo na tu 50 dobru kupi je

Matan

Post by Matan » 08 May 2009, 14:38

A ja sam bas mislio, kao Aria nije loša, s obzirom da dolazi iz Japana, tj. nije kineska, jer vidim da za većinu gitara iz tog cjenovnog ranga postoji sumnja da su kineske.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 May 2009, 14:54

Aria jeste firma koja vodi poreklo iz Japana, ali je proizvodnja verovatno smeštena u Kinu ili neku sličnu zemlju.

Ali!

Aria ima modele gitara koji su odlični instrumenti.
Sačekaj još neko mišljenje, a i nisam siguran da cela firma ima lošu reputaciju i da je teško prodati Ariu kasnije. I nisam jedini na ovom forumu, pa ako nekad prodaješ daćeš oglas ovde, pa je možda neko od nas i kupi. :)

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 May 2009, 14:58

istina da su vecina jeftinijih gitara iz kine(ibanez) yamaha je radjena u indoneziji- tako da nema velike razlike
ali to nije bitno jel sve gitare prodju proveru kvaliteta, i to nije chang jiu xiu fabrika radila po licenci nago je to ibanezova fabrika. Prvo slusaj gitaru pa tek onda sve ostalo gledaj.

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 May 2009, 15:00

Naravno da ima dobrih gitara, ali one su skupe skuplje ces platiti dobru ariu nego ibaneza, yamahu
A i takvu ces je prodati iskusinijim muzicarima koji ne gledaju ime ,boju, ogrebotine vec kvalitet, a takvi ne kupuju gitare od 200e

Nemoj pogrsno da me shvatis ja ne zelim da se qurcim vec samo da pomognem i ja imam jeftinu gitaru nize srednje klase Yamahu pacificu 112, i meni su svasta govorili pa sam uzeo ono sto sam ja hteo tako da ...
Last edited by ognjen93 on 08 May 2009, 15:05, edited 1 time in total.

Matan

Post by Matan » 08 May 2009, 15:04

Pa ja i ne očekujem da bude nekog extra kvaliteta, nego solidna za te pare.
Vidio sam na ranijim postovima na forumu da je dosta ljudi izdvaja od tih prosječnih proizvođača gitara, pa mi se kao takva učinila prihvatljivom.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 08 May 2009, 15:09

Ognjene 93, idi gledaj u sunce ili nesto tako...
Dajes sud o firmi koja je starija od tvog caleta, firma koja je samo 3 godine mladja od Fender-a...DAJ BRE DA LI SI TI NORMALAN!!!
Vise nasih AKTIVNIH muzicara svira arie (Stenli i basista Kelta) i to su gitare vredne 200 evra, i sta fali?
Pocinjem sve vise da se nerviram, kada neko ko nema mnogo iskustva sa Aria gitarama, dodje i pise nesto tako.
isti sam bokicasa :lol:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 May 2009, 15:10

ognjen93 wrote:istina da su vecina jeftinijih gitara iz kine(ibanez) yamaha je radjena u indoneziji- tako da nema velike razlike
ali to nije bitno jel sve gitare prodju proveru kvaliteta, i to nije chang jiu xiu fabrika radila po licenci nago je to ibanezova fabrika. Prvo slusaj gitaru pa tek onda sve ostalo gledaj.
Apsolutno se ne slažem i oštro protestvujem! ::ranting:: ::ranting:: ::ranting::

Neke jeftinije Arie su se čak i bolje pokazale neko skuplje.
Ja doduše, malo ovo više posmatram u odnosu na bas gitare, ali mislim da su moje generalizacije manje sumnjive nego ognjan93-ove. Jedna 714dlx gitara ne čini celu firmu lošom. U ostalom, trebalo je samo da napišem :roll:

Elem jedini dobar savet ovde jeste:
ognjen93 wrote:Prvo slusaj gitaru pa tek onda sve ostalo gledaj.
... uključujući i ovu Ariu PE, pre svega.
Last edited by sirac-šunka on 08 May 2009, 15:12, edited 2 times in total.

Matan

Post by Matan » 08 May 2009, 15:11

Za Vbraca:
Da li mi mozeš ti nešto reći o ovoj gitari?

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 08 May 2009, 15:16

Matan wrote:Za Vbraca:
Da mogu ti reci da je trenutno na nekoj akciji, pa idi do sky-a i probaj.Da ne volim hamove pa ne mogu da ti kazem svoj sud, izrada je ok.

Matan

Post by Matan » 08 May 2009, 15:24

vbraca wrote:
Matan wrote:Za Vbraca:
Da mogu ti reci da je trenutno na nekoj akciji, pa idi do sky-a i probaj.Da ne volim hamove pa ne mogu da ti kazem svoj sud, izrada je ok.
A koju bi mi ti Arijinu gitaru preporučio u tom cjenovnom rangu, po tvom ukusu, a da nije sa hamovima?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 08 May 2009, 15:33

Braca je basista, a tebi treba gitara. Jedini pravi savet koji ima smisla je da uhvatis nekog iskusnijeg drugara da ga povedes po radnjama da probate sve gitare koje ti se estetski dopadaju u tom cenovnom rangu, pri tom ne gledajuci na headstock. Ljudi, da li ste svesni da Samick (kao i neke druge) pravi OEM low-to-mid-priced instrumente za sve te brendove, i Squier i Ibanez i Jackson i Aria i svasta drugo, neke prevelike razlike zapravo i nema. Druga je stvar kakvo parce drveta ti se zalomi pa sa njim pre svega kako ce se ponasati fizicki, a tek potom kakav zvuk daje. Probao sam dobrih i Squier-a i Aria i Yamaha i Ibaneza, ali isto toliko i skartova, tako nemoj robovati brendu i reklami vec uradi kako sam/smo ti i predlozili. Ako nemas nikog ko moze da ti pomogne, onda cemo probati nesto interno da organizujemo.
Happy hunting...
Last edited by DrGreenthumb on 08 May 2009, 15:36, edited 1 time in total.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 May 2009, 15:34

Matan wrote: vbraca je napisao:

Matan je napisao:Za Vbraca:

A koju bi mi ti Arijinu gitaru preporučio u tom cjenovnom rangu, po tvom ukusu, a da nije sa hamovima?
Vbraca ti je napisao da on ne voli hamove, to ne znači da i ti moraš da ne voliš hamove. Ako si rešen za les paul tip gitare, onda si rešen i to je to. Nego meni se čini da nisi baš siguran šta hoćeš.

Post Reply