Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Penzionisane pedale

Post by Funkomat » 09 May 2009, 15:44

sinisake wrote:
Znam kakvi postanu kad im sranje koje kuvaju ne uspe
Ja sam doziveo da se covek NALJUTIO na mene zato sto nisam kupio gitaru od njega, PRVU koju sam probao kad mi je stigao cash... :)
Ja sam doziveo da mi je covek psovao sve po spisku, pretio mi i ponasao se kao poslednji seljak, nakon sto sam odbio da mu prodam pedalu jer sam saznao da je covek ponudio moju pedalu, KOJU JOS NIJE NI KUPIO :shock: , za vise para ili zamenu u kojoj bi naravno on izasao u dobitku.

guv'nor

Post by guv'nor » 09 May 2009, 15:46

Ccccc, kakvi ste ološi obojica, baš ste nevaspitani i neobazrivi... :rlol:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 May 2009, 15:50

Ali one price: "imam ozbiljnog kupca, ALI prvo sam resio da to dam tebi da probas", "to je kod mene jes nekoliko dana, a onda odlazi, ovo ti je jednistvena prilika", "takav komad napolju kosta zilion dolara, ali posto mi je frka"...
:vomit:

Ja razumem (i odobravam) hvaljenje sopstvene robe, ali stvaranje tog specificnog psiholoskog pritiska, tog osecaja cajtnota i neodoljive potrebe da reagujete (kupuj, ko zna sta ce biti posle!) je vrhunski hohsaptleraj, a naivniji i mladji muzikanti cesto nasednu na ovakve stvari...

A kad dozivite takvu ''obradu'' od nekog koga znate dugo, s kim ste svirali i druzili se, osecate se kao popisan cvet (da pozajmim ovo retko uspesno poredjenje najveceg srpskog rok-pesnika)... :(

nenadnenad

Post by nenadnenad » 09 May 2009, 16:28

najgore je sto se tako dosta prodavaca u prodavnicama ponasa :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 09 May 2009, 16:59

nenadnenad wrote:najgore je sto se tako dosta prodavaca u prodavnicama ponasa :mrgreen:
Meni su ovi (radnici) po prodavnicama najbolji po:
1) disanju "za vrat"
2) komentarima tipa "sta ce ti to sranje" ili "nije tacno da sam ti rekao preko fona da ima, kad vidis da nema"
3) "evo sad cu ja to da ti ukljucim pa da ti probam (pa posle 10min orgijanja) ...eto vidis da nije nista posebno"

Jednom prilikom je jedan "pametni" u prodavnici ubedjivao da Behringer nema analogni delay...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 09 May 2009, 17:10

preterani OT vec
al sam upao u suboticku elementu jednom trazeci , cini mi se , metalne coskove za regenta i usput na pola price.Cale i sin slusaju prodavca i njegovu pricu o pojacalima..."Ako zelite da kupite neko pojacalo, samo me zovite pa cemo pogledati sta ima." pa cale pita " A jel se prave jos lampaska pojacala" , "Pa prave se al to je prevazidjeno , to vise niko skoro ne svira, tranzistorska pojacala su mnogo bolja" itd :mrgreen:

Enterprise

Post by Enterprise » 09 May 2009, 18:49

nenadnenad wrote:tranzistorska pojacala su mnogo bolja" itd :mrgreen:
Pa sta ce covek,video da ljudi nisu informisani dovoljno,pa da moze da im prica bajke.MIslim sta reci drugo nego :grummel_2: :grummel_2:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 10 May 2009, 01:47

Funkomat wrote:
sinisake wrote:
Znam kakvi postanu kad im sranje koje kuvaju ne uspe
Ja sam doziveo da se covek NALJUTIO na mene zato sto nisam kupio gitaru od njega, PRVU koju sam probao kad mi je stigao cash... :)
Ja sam doziveo da mi je covek psovao sve po spisku, pretio mi i ponasao se kao poslednji seljak, nakon sto sam odbio da mu prodam pedalu jer sam saznao da je covek ponudio moju pedalu, KOJU JOS NIJE NI KUPIO :shock: , za vise para ili zamenu u kojoj bi naravno on izasao u dobitku.

Nemoj uopste da zalazis tamo, da ne bi ja krenuo sa svojom stranom price, i tako u nedogled.......

oi_ilija

Post by oi_ilija » 10 May 2009, 02:04

Dobro dosli u eru trulog KAPITALIZMA drugovi pioniri!
Nije sve tako ruzicasto... Zivot je cudo, zar ne?

Diler u kraju uzima robu od veceg dilera i preprodaje tu istu robu po MP cenama, zar ne?! Ufff sto li, pa da bi zaradio :grummel_2:
Male trgovine kupuju u vecim trgovinama i zatim zaracunaju marzu(ukoliko nemaju rabat) ufff, sto li? :ma bravo:
Komisiona prodaja funkcionise na principu uzmem i dodam 10%(npr.), uff sto li??? pa da bi zaradila, naravno! :idea:

Niko od mene nije kupio instrument zbog toga sto sam ga ja naterao, slazem se da ima gadnih i kvarnih ljudi u poslu preprodaje, ali cekajte! Da ja znam da u Cacku ima lek protiv side, i da ga nabavljam po 10e, sto ga ne bih prodao po 20e vama u Beogradu, kad vec ne znate za foru? Sto se tice moralnih kriterijuma, pa ne volim da cepam cene, nikada ni nisam, ako kupim nesto ispod cene to je moja SPOSOBNOST da kasnije ostvarim profit na istom proizvodu, ufff sto li???? Da bih sebi obezbedio laksi i lagodniji zivot...

A ko misli da PREprodavac bilo cega, konkretno muzicke opreme nema aman bash nikakvog posla, taj je ::ranting:: neupucen :)

-Brdo telefonskih razgovora
-Nije svaki potencijalni kupac i definitavan kupac
-Ciganisanje i cenkanje, navlacenje koje ipak barem 90% ljudi pokusava prilikom kupovine, znaci i tu treba imati talenta i strpljenja da bi se dobila sto bolja cena
-Naplata novca za robu koja je data na pocek(meni najdrazi deo posla, stvar zbog koje sam prokleo svaki dinar koji sam zaradio tako, pa vi niste svesni koliko je nekad TESKO naplatiti pare jer su uopsteno ljudi u muzickoj struci barem 70% sljam koji gleda kako da te zajebe da bi on valjao...Slicna osobina kao kod preprodavaca, uzgred i kod barem 99% ljudi sa planete zemlja)
-Brdo vremena koje se utrosi na oglase, price i pricice, edukaciju, istrazivanja, i tome slicno...sto ume i da bude zabavno, ali je sve jedno trosenje necijeg VREMENA!!!

S toga moja definicija pojedinih preprodavaca je jako slicna poslu nakupca koji kupuje sir po okolnim selima i onda taj isti sir prodaje u gradu po vecoj ceni... Jednostavno preprodavac najcesce bude spona izmedju 1. vlasnika i buduceg... Ja kupim gitaru u Novom Sadu, i donesem je u Cacak, pa taj klinjo nikad ne bi ostisao do Novog Sada, i relno to je cena koja se placa da bi stvari dobijao na noge ili da bi imao veci izbor... Svako kom se ne svidja PREprodavac neka slobodno:
-ide u prodavnicu i kupi novo
-gleda po oglasima/raspituje se po gradu u kom zivi

Ja nisam volonter niti humanitarna organizacija sto uopste ne znaci da sam i neposten!
-barem 30%-40% opreme koju sam kupio pa naknadno prodao prvobitno sam uzeo za sebe, pa je kasnije promenio za nesto drugo
-imao sam semu u nemackoj, stizale su mi jeftinije gitare zaradjivao sam na tome, kriv sam isto koliko i kada maxi prodaje cevape, pardon PREprodaje!
-Barem 10%-20% opreme sam kupio od ljudi kojima je hitno bio potreban novac, dakle sami su pristali na losije uslove - usluga za uslugu...

Pogledajte malo razvoj ljudske civilizacije i raznorazne ekonomske i socioloske pojave i oblike... Neki zive od proizvodnje, neki od obrade, neki od distribucije, neki od preprodaje...

Tako da, dragi moji pioniri...ovaj kapitalista vas je ili poducio necem ili ce vam vecno smetati...jer je problem u vama!

P.S. za rocketa - napisao si da je vbraca postuio ispravno u jednoj problematicnoj transakciji, zakljucak je da ipak nije... Ali licna karta naravno, broj telefona, i uvek je pozeljno da znas gde ta osoba zivi... Ja sam recimo postpaid korisnik i moj broj telefona je moja licna karta...(a da ne pominjem vezano za tu pricu i da je covek bio u mom stanu... i onda se plasio da ga ja ne prevarim, da...)

Dodatak za "sinisake":
-pritisak o kome pricas mi je vrlo dobro poznat! Ali, to su vec marketinske sposobnosti, kao i jacina psiholoskog karaktera agenta prodaje u nasem slucaju PREprodavca... Ume da bude ljigavo, kad se pretera i kad se "laze", jer ipak prodavac jeste odgovoran za "neispravnu robu", ali sa druge strane postoji cesto i koristan pritisak koji razresava neke nedoumice ili cini kupca malo odlucnijim... Znaci laz ne podrzavam, u vidu skrivene mane/hvaljenja da nesto jeste ono sto nije...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 May 2009, 02:19

Au, koje su ovo spanske serije :O.o:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 May 2009, 03:52

tyler durden wrote:

Nemoj uopste da zalazis tamo, da ne bi ja krenuo sa svojom stranom price, i tako u nedogled.......
Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 May 2009, 05:33

oi_ilija wrote:...napisao si da je vbraca postuio ispravno u jednoj problematicnoj transakciji, zakljucak je da ipak nije...
U smislu "nije trebao da vrati bas", ili u smislu "nije trebao da izazove haos"?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 May 2009, 08:44

oi_ilija wrote:Dobro dosli u eru trulog KAPITALIZMA drugovi pioniri!
Ovo je dovoljno da čovek ne čita dalje. Međutim ipak jesam pročitao do kraja, i moram da kažem da si ti to spretno napisao. Vidi se da si trgovac, lepo si to spakovao. Da čovek nikad nije imao posla sa preprodavcima, i da ima samo ovaj tvoj prikaz pred očima, još bi možda i rekao: "Daj, stvarno, što su čoveku seli na kičmu?" Međutim, ja se srećem sa preprodavcima opreme već 20 godina. Tada, pre 20 godina, to je bio jedini način da dođem do nekih stvari, danas je srećom to gotovo potpuno nepotrebno, pa retko kada imam te susrete. Ne poznajem te, pa može biti da si ti zaista neki drugačiji preprodavac, ali onda si jedini koji jeste drugačiji, pošto svi koje sam sreo predstavljaju zaista ljude specifičnog mentalnog sklopa, i specifičnih etičkih normi.

Daješ li ti pisani ugovor, fiskalni račun, bilo koju vrstu garancije? Ne? Onda razmisli dobro da li je ukusno da praviš paralele između sebe i malog dilera koji se snabdeva kod velikog dilera. Del Boj je simpatičan samo na ekranu.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 May 2009, 08:49

Svako kom se ne svidja PREprodavac neka slobodno:
-ide u prodavnicu i kupi novo
-gleda po oglasima/raspituje se po gradu u kom zivi
Word, sto bi rekla ova mladez!
I nek se raspita na muzickim forumima, dodao bih. :wink:
God bless the Internet!
-pritisak o kome pricas mi je vrlo dobro poznat! Ali, to su vec marketinske sposobnosti, kao i jacina psiholoskog karaktera agenta prodaje u nasem slucaju PREprodavca... Ume da bude ljigavo, kad se pretera i kad se "laze", jer ipak prodavac jeste odgovoran za "neispravnu robu", ali sa druge strane postoji cesto i koristan pritisak koji razresava neke nedoumice ili cini kupca malo odlucnijim... Znaci laz ne podrzavam, u vidu skrivene mane/hvaljenja da nesto jeste ono sto nije...
Ume da bude ljigavo, da... :)
Skrivene mane ponekad mogu da budu nepoznate i (pre)prodavcu, to je tacno, ali oni koje ja poznajem VRLO DOBRO znaju sta valjaju. :wink:

I da, da vbraca nije napravio haos, da li bi dobio cash nazad?

Sava

Post by Sava » 10 May 2009, 10:12

Nemam ništa protiv preprodavaca jer i takvi treba da žive, ali imam mnogo toga protiv prevaranata, a takvih je sve više. Pominjao sam da sam radioamater, a nabavka te opreme je dugo bila problematična (živeli partizani!), ali je postojao čovek koji se bavio preprodajom, tapkanjem kako sam ja to zvao. Međutim, to što je radio radio je krajnje pošteno i nikada ti ne bi uvalio lošu robu jer je i sam sve pre kupovine probao. Ako bi se i desilo da roba ima skrivenih mana lako bi se dogovorili da tu robu uzme nazad i zameni je ili vrati novac. Znači ja sam znao da on mora da zaradi na tome, meni su roba ili cena odgovarali i pravili smo posao više puta bez ikakvih problema. Međutim, kada ti neko uvali problematičnu robu onda je problem, a takvih je sve više. Fendera falsifikata valjda ima mnogo više nego originala pa vi sada kupujte. Ma ne dozvoljavam da me neko pravi majmunom, a to da li je preprodavac, proizvođač ili šta već baš me pa briga.

Locked