Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
sirac-šunka
vragolan

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by sirac-šunka » 13 May 2009, 10:15

Ja mislim da nismo preterali u komentarima. Samo smo konstatovali da preprodaje. Ako mogu još jedan komentar, već dugo vremena pratim oglase od pomenutog lika iz Aranđelovca i nije problem samo previsoka cena affinity telca, čovek zacepljuje naj-naj cene za svaku sitnicu koju je imao "na lageru" i to toliko, da to zaslužuje i više od proste konstatacije "on preprodaje". Zaslužuje bar ovakvo upozorenje, kad je već tema posvećena ovakvim stvarima. Ovo nema nikakve veze sa ljubomorom, nemam ambicija da se "bavim" muzičkom opremom, a ako dobijem takve ambicije, sigurno se ne bih time bavio preko oglasa.

Tyler je imao ok cene koliko sam mogao da propratim, a Ilijine oglase nisam nešto posebno primetio.

U suštini stvari su jednostavne. Pogledaš cenu sa oglasa, potražiš stvar na Thomann-u, potražiš kod naših distributera, oduzmeš trećinku u to ti je maksimalna cena koju ima smisla platiti ako ideš na polovno.
Naravno pod pretpostavkom da je stvar sigurna, isprobana, znaš da ti to treba i sl. (a to je već poseban problem).

U slučaju našeg gorepomenutog telca: http://www.thomann.de/gb/fender_squier_ ... _bb_02.htm a ni cena u Mitrosu ne verujem da je mnogo veća, pa bi ovo preko oglasa trebalo da košta oko 100-120 evra baš kako reče Ostoja. Ako neko želi da uzme više, njegova stvar, a u poslednje vreme razvoja informacionih tehnologija mislim da tako nešto postaje manje i manje moguće...

Ljudi koji prodaju preko oglasa su i tako skloni da precenjuju svoje Squier-e, što je generalno slučaj i sa svim jeftinijim gitarama. I verovatno da im ponekad i polazi za rukom, jednostavno ima još uvek ljudi koji krenu da prave pazar od oglasa i ne stignu, ne zanima ih da obrate pažlju i na prodavnice.

The Mask AE

Post by The Mask AE » 13 May 2009, 10:21

sirac-šunka wrote:Ako mogu još jedan komentar
Ne mozes! Sedi 1. :jedi_fight: Jedan po jedan i dosao si do 2011 postova. Ne znam kako te samo nije sramota. Ne mogu ljudi do reci da dodju od tebe... :ziveli:

Ok. Slazem se da ga treba imenovati ovde kako bi ljudi obratili paznju. Toliko. Samo nebih voleo da se vremenom pretvorimo u babe koje komentarisu svaki oglas.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 May 2009, 11:32

... ili dede... :deda:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 May 2009, 11:35

Znači, da ćutimo dok nas deru?

Predugo smo to radili. Nije ugodno biti ovca za šišanje.

sl0e

Post by sl0e » 13 May 2009, 11:45

Ja sam samo napomenuo, uostalom, koliko sam ukapirao, to je poenta ove teme. Btw, ne samo to, covek vodi veoma hard bargain. Ima iskustvo, that's for sure.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 May 2009, 11:45

Znači, da ćutimo dok nas deru?
Mislis na preprodavce? :wink:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 13 May 2009, 11:57

Meni se u poslednjih 50ak dana u, kao po nekom planeru, jednakim razmacima 2-3 puta javio covek koji je (verovatno) po svaku cenu hteo da moj status graphite eclipse bude njegov. Pritom je znao za moju drugu gitaru (vivus) koja nije nigde na netu. Voleo bih da ga po spisku opreme neko prepozna i da mi neki info, i molim ostale drugove forumase (narocito kolege bassiste) da obrate paznju:

(koliko se secam)
-hughes & kettner bass pojacalo
-yamahica (mislim da to pripada rbx seriji) dzon mijang keca (ne novu dvojku vec stari model)
-(obratite paznju) modifikovani fender jazz bass (ili preca nisam vise siguran) sa busenim mestom za magnet i modifikacijama na elektronici
-yamaha bb5000 pasivna (ne bb5000a)

Eto... Znaci on je meni nudio u toj trampi nesto izmedju 1200 i 1300 evra u opremi. Ovaj deo je vrhunski cudan: karakteristicno za tog coveka je sto koristi broj koji je sluzbeni (navodno) tako da on vas moze da okrene a vi njega ne. To mi nije bilo jasno dok (znajuci mene koji sam depresivni pesimista) nisam poceo da se tripujem ko kreten.

Redosledom bi bilo ovako:
-bas pojacalo mi ne treba
-sestozicani bass ne volim. volim iskljucivo 4ke. Korea vs england ne ide sem za nekoga ko je prs'o
-no comment
-yamaha pasivna mozda ali samo da bih izvukao lovu po kojoj sam planirao da prodam statusa

I onda kad mi se javio trip iskulirao sam coveka.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 13 May 2009, 16:51

Eto, ja licno nemam nista protiv pristojnih preprodavaca - a vi se kolege forumashi pitajte sto nemozete da kupite i nadjete pristojnu (polovnu) opremu...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 May 2009, 18:44

Sto ne mozemo? :mrgreen: Reci sad, jbg...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 13 May 2009, 19:57

zato sto nemamo para :mrgreen:

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 13 May 2009, 21:07

Pare nisu problem,jer para nema! :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 13 May 2009, 21:36

sinisake wrote:Sto ne mozemo? :mrgreen: Reci sad, jbg...
Malo sam kuckao na tudjoj (tvrdoj) tastaturi, desi se... :hide:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 May 2009, 22:23

Sad tek ne razumem ko je šta hteo da kaže... :?

The Mask AE

Post by The Mask AE » 13 May 2009, 22:28

Chedo... Ljubavi zivote... Ovaj jedan se drka, a ovaj drugi se istripovao na pravopis pa su se izgubili zajedno i svako oko svoje ose. :P

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 May 2009, 22:40

Bezveze (ili bez veze :hmm: :?: )... zar nismo ustanovili da official pravopis nije i forumski pravopis... :P Ja nisam ni primetiJo...

Raznežio si me sa ovim ljubavi, ne znam šta da kažem :oops:

Locked