Сварун - simfonijski prog metal, Novi Sad
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Сварун - simfonijski prog metal, Novi Sad
S obzirom da smo upravo završili snimak za mySpace stranicu, pozivam vas da preslušate i komentarišete, ako ste zainteresovani...
www.myspace.com/svarunmusic
www.myspace.com/svarunmusic
Re: Сварун - simfonijski prog metal, Novi Sad
Izvini malo je glupo pitanje ali koji je ovo jezik?
Hehe, pa srpski... 

Слава!
потпуна подршка и одлична мјуза

едит:
кад мало боље послушам ово ми личи на мешавину Териона и Абоноса, нарочито Меранија ме подсећа на Готик Каббалах
супер у сваком случају

потпуна подршка и одлична мјуза

едит:
кад мало боље послушам ово ми личи на мешавину Териона и Абоноса, нарочито Меранија ме подсећа на Готик Каббалах

супер у сваком случају
Hehe, hvala, hvala! Ideja i jeste Therion, mada slusljivije, da ne kazem komercijalnije... :>
Dobro je...ali fali malo dinamicnosti i nepredvidivosti,nekako vec vidjeno.Moj licni utisak mada kao sastav ste super samo malo da poradite na nekim sitnicama i bice stvarno vrhunski 

lepo bogam'

Ne slusam ovaj pravac muzike ali mi se svidjaju aranzmanske ideje i orkestracija (pogotovo limeni duvaci).
Ono sto mi jako smeta je mix. Glasovi su pojedeni potpuno, nista se ne razume sta pevate osim par "ne daj dusmani da ... snaga..." itd.
Takodje mi zvuci kao da je tekst naguran na silu nekako. Ne tece sa muzikom nego jako cesto "strci"...
Ono sto mi jako smeta je mix. Glasovi su pojedeni potpuno, nista se ne razume sta pevate osim par "ne daj dusmani da ... snaga..." itd.
Takodje mi zvuci kao da je tekst naguran na silu nekako. Ne tece sa muzikom nego jako cesto "strci"...
- Svarun Gleb Veleslav
Pozdrav, ja sam Djordje, bariton Svaruna,
Svarun je bio na pauzi neko vreme, ali smo se vratili sa novim materjalom, prosirenom postavom i live nastupima.
Okacili smo novu pesmu na MySpace, nastupali smo na gitarijadi u Ratkovu i 2. Avgusta sviramo u Novom Sadu u Route66 na GBOB takmicenju. Ko je u prilici, bilo bi lepo da nam se pridruzi i podeli utiske.
Okacen je snimak aparatom iz Ratkova, mozte pogledati ovde:
http://www.youtube.com/watch?v=OFT086eCDBE
Posetite i MySpace, sada ima 5 pesama, ne znam koliko ste u toku, evo i linka:
http://www.myspace.com/svarunmusic
Sledeci ciljevi su nam nastupi, snimanje jos pesama, dosnimavanje novih vokala - jer nas sada ima 5 (+4 instrumenta),a na nekim pesmama ima cak samo dva.
U planu je i koncert koji ce se odrzati u Crvenki. Ako bude dovoljno zainteresovanih, organizovacemo i prevoz iz Novog Sada do Crvenke i nazad.
Svarun je bio na pauzi neko vreme, ali smo se vratili sa novim materjalom, prosirenom postavom i live nastupima.
Okacili smo novu pesmu na MySpace, nastupali smo na gitarijadi u Ratkovu i 2. Avgusta sviramo u Novom Sadu u Route66 na GBOB takmicenju. Ko je u prilici, bilo bi lepo da nam se pridruzi i podeli utiske.
Okacen je snimak aparatom iz Ratkova, mozte pogledati ovde:
http://www.youtube.com/watch?v=OFT086eCDBE
Posetite i MySpace, sada ima 5 pesama, ne znam koliko ste u toku, evo i linka:
http://www.myspace.com/svarunmusic
Sledeci ciljevi su nam nastupi, snimanje jos pesama, dosnimavanje novih vokala - jer nas sada ima 5 (+4 instrumenta),a na nekim pesmama ima cak samo dva.
U planu je i koncert koji ce se odrzati u Crvenki. Ako bude dovoljno zainteresovanih, organizovacemo i prevoz iz Novog Sada do Crvenke i nazad.
Ja neznam... jel mogu da se stimuju duvacki instrumenti? ili su fabricki nastimovani
Stimaju se, kao i gitara (pre izvodjenja), mada ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom... 

Ok. Dobri ste: Samo napred 

mene zanima, ako ne tražim previše, da li su članovi benda Vsevolod-Pacek i Svarun-Gleb Veleslav rođena braća ili u već nekom srodstvu?
prvi put čujem za ovakva imena i prezimena, i s obzirom da se bavim onomastikom iz hobija, pitam se i pitam vas iz kog dela Srbije potiču?
u svakom slučaju su upadljiva i vrlo lako se pamte, pa je to zgodno za promociju benda.
puno uspeha u daljem radu!
prvi put čujem za ovakva imena i prezimena, i s obzirom da se bavim onomastikom iz hobija, pitam se i pitam vas iz kog dela Srbije potiču?
u svakom slučaju su upadljiva i vrlo lako se pamte, pa je to zgodno za promociju benda.
puno uspeha u daljem radu!

- Svarun Gleb Veleslav
Jeste, to smo upravo nas dvojica, Ylvaon je Vsevolod.
Braca smo, a imena i prezime su staroslovenskog porekla.
Vsevolod znaci vladar svega, a Svarun je po bogu Svarogu, koji je kao sto verovatno vec znas bog Sunca, tako da bi Svarun bilo kao musko ime Suncica, hehe
Vsevolod zna malo vise o tome, recicu mu da ti malo detaljnije objasni sve
Hvala, ziveli!
Braca smo, a imena i prezime su staroslovenskog porekla.
Vsevolod znaci vladar svega, a Svarun je po bogu Svarogu, koji je kao sto verovatno vec znas bog Sunca, tako da bi Svarun bilo kao musko ime Suncica, hehe

Vsevolod zna malo vise o tome, recicu mu da ti malo detaljnije objasni sve

Hvala, ziveli!

e hvala na odgovoru, nisam bio siguran da li su vam to prava imena jer ste iz Vojvodine pa sam pomislio da to nisu možda slovačka ili rusinska jer tako zvuče. sad kapiram
pronašao sam slučajno na netu nešto što liči na pagansku molitvu, a pominju se neka božanstva kao u vašim imenima, evo pogledaj:

pronašao sam slučajno na netu nešto što liči na pagansku molitvu, a pominju se neka božanstva kao u vašim imenima, evo pogledaj:
da li to ima veze i sa staroslovenskom mitologijom i simbolikom koja se provlači kroz tektstove vaših pesama, ako sam ja to dobro razumeo?Молимо се и клањамо првом Триглаву и њему велику славу појемо. Хвалимо Сварога, деда божјег, који је свему роду божјем зачетник и творац је свега живог, вечни извор који тече лети и свуда, а зими и никада не мрзне... А богу Перуну, громовнику, богу битке и борбе говоримо: ти оживљаваш нас непрестаним окретањем круга и водиш стазом права кроз битке до Велике Тризне... Богу Световиду славу узносимо, јер он је бог Права и Јава и њему појемо јер је светлост кроз коју видимо свет. Гледамо и у Јаву опстајемо, а он нас од Нава чува и стога му хвалу појемо. Слава сва Световиду, богу нашем што отвара срца наша да признамо лоше поступке и добру се окренемо. Два бића у небу садржана Белобог и Црнобог су, а њи оба Сварог држи и заповеда...