Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
DrGreenthumb
MF veteran

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by DrGreenthumb » 19 May 2009, 21:08

oi_ilija wrote:
Covece Dadule je gitaru dobio u trampi od marka, a za uzvrat je dao nekog japanskog jacksona(ne mogu sad da se setim imena, ima emg hz struju, vrtela se ta gitara dosta kod preprodavaca :D)...
oi_ilija wrote: Gitara je bila Moshova, Behind the Door(btw sviraju na exitu ove godine :D), on ju je kupio od jednog "dobavljaca", i zatim prica ide ovako:

Mosho - Bluesboy - Ja - Bluesboy - Dadule... I sledeci put sam je video kod Petra...
Deda za repu, baba za dedu, Julka za babu... Kako da nekom ne pripadne muka od ovakvih "kombinacija"?

Critical
PedoBear

Post by Critical » 19 May 2009, 21:21

Kad god procitam ovo Dadule meni se u glavi pojavi slika onog lika iz Mrtav Ladan, "Reci Limenom da cu da ga RECIKLIRAM" Ludi Radule ::ranting:: :bambi:

oi_ilija

Post by oi_ilija » 20 May 2009, 00:34

Pa Englesko trziste je NAJSKUPLJE u evropi... Da, deru...

Ja nisam tvrdio da je cena te gitare 600e... Ja mislim da je njoj vrednost od 400-600e, jer je u perfektnom stanju i ima kofer...

1.Kupio sam svojevremeno jednog ibaneza, roadstar 2 rg530 made in janap, 1984. godiste, u besprekornom stanju.
I kad mi je trebao kesh, prodao sam ga za 450e sa koferom, a to je sve, ali ne i REALNA CENA TE GITARE...

2. Postoji oprema koja ne moze lako da se proda, pa je razmenis, i posle to sto si dobio u trampi mozes da ganjas po ceni koja je trzisna, ili ako ti je cilj da izvuces pare, cifru koliko je kostao prethodni komad opreme ti prodas po jevtinijoj ceni...

Taj jackson se vukao po oglasima, i isao i za neke smesne pare, jer nije prodajna gitara, mislim da je bila i kod Srbe i kod Nikolica i kod Dadula, gitara kosta nova u mitrosu 72.000din. i jako dobro radi, ali jednostavno nije prodajna... Stigla je kod Dadula i on ju je menjao za Kellija sa Markom i kraj price... Covek je odredio cenu koju zeli da dobije, 2. ljudi su skloni cenkanju zato svi stavljaju VECU cenu, dok postoje i ljudi koji jednostavno nece da se cenkaju i kad napisu cenu stoje iza te cene... S toga, cene su podlozne promenljivosti...

Sinisnake, pa covece zar mislis da je gitara prolsa toliku rutu i da joj je opadala cena?
-i mozda je to najbolja gitara na svetu, a ti ne znas, jer je nisi probao, i sta cemo sad? Nadao sam se da si malko bistriji od toga, da ne moram da ti objasnjavam da 1. probas gitaru, pa tek onda pricas o istoj...

NEgo DrGreenthum, kako si ti? Sta ima kod tebe? :shock:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 May 2009, 01:02

Pa Englesko trziste je NAJSKUPLJE u evropi... Da, deru...
Ne vise, raspitaj se malo, moj drugar odnedavno nabavlja iz Britanije robu i ovde je valja, po vrlo pristojnim cenama, konkurentniji je od mnogih. :wink:
Sinisnake, pa covece zar mislis da je gitara prolsa toliku rutu i da joj je opadala cena?
-i mozda je to najbolja gitara na svetu, a ti ne znas, jer je nisi probao, i sta cemo sad? Nadao sam se da si malko bistriji od toga, da ne moram da ti objasnjavam da 1. probas gitaru, pa tek onda pricas o istoj...
Pa izgleda da jeste, od 700 dosla volsebno do 450, jbg. :lol:
A glede bistrine...
dovoljno sam bistar da skontam tebe i slicne likove ( :wink: ), zao mi je samo sto jos uspevas da nasankas nekog svojim pricama i Viden fazonima. :(

Javljas se tu da kazes kako tvoj kolega preprodavac preteruje kad trazi 900 za gitaru koja se moze kupiti za 600 (ko o cemu, kurva o postenju, je li), a ja samo lepo kazem DA SE MOZE naci i za manji cash, i ti zbog te CINJENICE koju sam izneo trucas vec na prethodnih nekoliko strana...

Ne znam sta i kome dokazujes???
Ali je poenta price bila da ne mozes da je kupis za 480e...
Ovo nije tacno, barem nije bilo tacno.

P.S. Imam utisak da si nesto ljut na mene? Nisam ti valjda neki posao pokvario? :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 May 2009, 01:10

koliko se meni baca pegla od ove teme...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 May 2009, 01:14

Pa baci je, jbg. :povrac: :metal:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 May 2009, 01:19

:povrac: :bambi:
moze?

Tufli

Post by Tufli » 20 May 2009, 02:18

Ne na bambija!!! :rlol:

Sava

Post by Sava » 20 May 2009, 08:58

Par puta je ponovljena reč "glede". Starovremen sam tako da mi ova reč nije poznata u srpskom jeziku te bih molio objašnjenje otkud se ona pojavi i šta znači.

friedman

Post by friedman » 20 May 2009, 10:18

Ta reč se u našem jeziku prevodi i kao disfunkcija apokaliptične prišlastice.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 May 2009, 11:42

glȅde (koga, čega) pril.

arh. → neol. što se tiče (koga ili čega), u odnosu (na koga ili što), povodom (koga ili čega), u povodu (koga ili čega), o (komu ili o čemu), u vezi (s kim ili čim), u pogledu (koga ili čega), u odnosu na (koga ili što), u odnosu prema (komu ili čemu) [dogovorili smo se glede toga → dogovorili smo se o tome]

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 May 2009, 11:50

Rocket Roll wrote:glȅde (koga, čega) pril.

arh. → neol. što se tiče (koga ili čega), u odnosu (na koga ili što), povodom (koga ili čega), u povodu (koga ili čega), o (komu ili o čemu), u vezi (s kim ili čim), u pogledu (koga ili čega), u odnosu na (koga ili što), u odnosu prema (komu ili čemu) [dogovorili smo se glede toga → dogovorili smo se o tome]
:bow:

:ziveli:

900. post :bounce: :Wackelarsch: :Teddy:

oi_ilija

Post by oi_ilija » 20 May 2009, 11:52

@sinisake

Ko o cemu kurva o postenju?
Da, jesi retardiran, sad sam 100% siguran...

Hvala ti sto mo poznajes, sto si me provalio, sto si upoznat u ceo moj zivot, sto si zasluzio da smes da kazes bilo sta o mojoj licnosti, prava si drugarcina, zbog tebe bih primio metak, ubio coveka, jer retki su ljudi kao ti...

I ne ljutim se sto si mi pokvario posao, sjebacu ja nekog drugog, ma ako nema para, otkinucemo nekom nogu pa cemo jesti, koga u zaostalom i briga? Al' ne lezi vraze, pravi si serlok holms!

Sava

Post by Sava » 20 May 2009, 12:05

Rocket Roll wrote:glȅde (koga, čega) pril.

Malo mi je zbunjujuće da je i arh. i neol. jer po meni je možda arh., ali ne u srpskom jeziku. Tu reč sam čuo u hrvatskom jeziku, a takođe i (meni odvratan) izraz "odi tamo". Kako se od glagola ići ili otići tako nešto stvara to vi jezičari možete da objasnite, ali ja ne mogu da usvojim jer mi nije prirodno.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 May 2009, 12:13

Hmmm. Ja se uz najduznije postovanje obracam svima...

Ajd, maaaalkice spustite loptu na zemlju.. ono.. man'te se potprcavanja na ovaj ili onaj nacin..

Mislio sam da ce ona moja "poslovica" da urodi plodom i da shvatite da ima raznih ljudi.. a nas narod kaze jos nesto. Dok ima ljudi, bice i para.. tako da.. svako je nasao u svom zivotu sebi ulogu. Da li cu ja da zagrizem ili necu to je izmedju mene i druge strane. Treca strana u svakom slucaju smeta.. meni ili njemu.. nebitno.. tako da...

please.. teget izi.. (engl: take it easy) iz Mjaujorka da ne bi bili prinudjeni da zakljucamo temu..

Locked