Pojacalo

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Sasa Gosovic

Pojacalo

Post by Sasa Gosovic » 05 Jun 2006, 13:10

Jel zna neko nekoga ko pravi pojacala ili gde mogu da se kupe gotova ali samo glave, uglavnom se kod nas prodaju kombo varijante. Ja vec imam kutiju od 200W (2x12).

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 06 Jun 2006, 01:43

S obzirom na to koliko je jadna muzicka ponuda u nasoj zemlji, tesko da ces naci samo glavu. Mada iz iskustva znam da je neke stvari bolje kupiti nego praviti sam :)

Sasa Gosovic

Post by Sasa Gosovic » 06 Jun 2006, 21:23

Ja bi uzeo ali ne mogu da nadjem. Postoje marshallove glave koje su preskupe. Slazem se da je bolje kupiti gotovo nego praviti ali generalno nije to neka filozofija.

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 06 Jun 2006, 23:31

Ma znam... Ja kad god sam uzeo da pravim nesto od tih pojacala nista nije davalo dobar zvuk...

drakChe!

Post by drakChe! » 16 Jun 2006, 04:12

prilicno dobra za svirku su ti ei-glave za pojacala, imaju poprilicno dobar analogan zvuk, mozes da ih nadjes na svakom otpadu i popravish ih za nekih 30 e

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Jul 2006, 01:09

Postoji covek, aktivan u radio-klubu, zove se Petar Filipovic, a firma se zove PiK Audio (ili P&K Audio). On radi lampase, prvenstveno za slusanje muzike (audio pojacala) a ima i svoj katalog gitarskih pojacala. Nadam se da cete njegovu adresu moci da iskopate na netu, ja sam je zagubio...

Upozorenje - on radi sa 6v6 i 6l6 cevima, sto znaci Fenderove klonove koji ne daju Marshallov zvuk (EL84 i podvarijante). Ako volite ragtime, blues, klasicni rock, on je covek za vas. Hard rockeri i metalci - nista Peca, nego redovna produkcija, Epiphoneova linija, ima novih glava za 100 e!

Peca radi vrlo kvalitetnim komponentama, btw. Cene - od 200-450 e.

Jimmy Henderson

Re: Pojacalo

Post by Jimmy Henderson » 31 May 2008, 14:11

eeeee ljudi mojiiii !
pogledajte taj post !!
a tek sta je Rockett napisao za cene od Pecinih pojacala !!!

Samo da vam kazem ----------------------------------------------------------------
Da nije bilo ovog foruma i malenkosti od rocketta i save i jos par likova
Peca sad ne bi imao takvu cenu kao sta ima sada !!!
Ne ! nisam nimalo kivan ! vec mi je drago da je OVAJ forum itekao shvatio i uvideo da mi u Srbiji imamo
coveka koji moze da se tuce i sa samim bogom zvanim DUMBLE !!!
Definitivno je potvrdjeno da je PECA teski genijalac ! Kad razgovarate sa njim kao da razgovarate sa
Dr. Mag. UNiv. Docc. covek sve ima u malom prstu.
Zelim sa ovom porukom zamoliti Pecu
" Peca, ko Boga te molimo , eksperimentiraj sto vise , sve dok ne srusis tajnu zvanu Dumble !"

u cemu je razlika celog sveta i nas Srba ?
Mi smo imali Teslu , a oni Edisona .

Provali li Peca tajnu zvanu Dumble , prvi narucujem njegovo pojacalo , ma koliko god kostalo !!!

Post Reply