Floyd Rose vs fixed bridge
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Floyd Rose vs fixed bridge
I ja sam imao cudan osecaj pri sviranju gitare sa flojdom.Jednostavno dlan mi nema oslonac i stalno se zeznem i prigusujem zice.Bending je jako fin,ali verovatno jer sam koristio 9-ke na tri opruge.Menjanje zica
.Mnogo mi se vise svidja ona varijanta na musicman-ovima od klasicnog flojda

Da, da! Gde je ovde opcija za MM tremalo ili PRS tremalo?
Floyd jeste mozda najidrzljiviji za brutalisanje ali slicne torture je izdrzao i tremalo na Petruccievom MM-u...
Ja sam glasao za fixed posto sam imao gitaru sa floydom (moja prva el. gitara - AriaPro II, za te pare...) i lepo sam se zabavio. Sada imam 2, jednu string through i tremalo mi ne fali...

Ja sam glasao za fixed posto sam imao gitaru sa floydom (moja prva el. gitara - AriaPro II, za te pare...) i lepo sam se zabavio. Sada imam 2, jednu string through i tremalo mi ne fali...
Folyd....ali mislim da je ovo stvaaaarno stvar ukusa.......
Razlozi:
1. Volim da ga dr*am XD, stvarno lepo dodje za neke metal solaze
2. Vecini je ovo verovatno skroz nelogicno,ali meni je lakse da promenim zice na floydu,za 3 minuta gotovo,bez skidanja onog poklopca nazad i tih stvari
3. Stimovanje: na floydu traje mozda malo,koji minut duze nego na fixed,ali ima lock gore tako da kad jednom nastimujem,do sledeceg menjanja zica nemoram da mislim o tome
4. Stvarno kul izgleda
Naravno,minus mu ostaje to sto opet treba malo duze vremena za menjanje stimova nego na fixed,ali ja stvarno retko menjam stim i na fixed....tako da je i ovo stvar ukusa....
Razlozi:
1. Volim da ga dr*am XD, stvarno lepo dodje za neke metal solaze

2. Vecini je ovo verovatno skroz nelogicno,ali meni je lakse da promenim zice na floydu,za 3 minuta gotovo,bez skidanja onog poklopca nazad i tih stvari
3. Stimovanje: na floydu traje mozda malo,koji minut duze nego na fixed,ali ima lock gore tako da kad jednom nastimujem,do sledeceg menjanja zica nemoram da mislim o tome
4. Stvarno kul izgleda

Naravno,minus mu ostaje to sto opet treba malo duze vremena za menjanje stimova nego na fixed,ali ja stvarno retko menjam stim i na fixed....tako da je i ovo stvar ukusa....
Fixed bridge je BOLJI! 

ja imam Floyd Rose na mojoj gitari, i ja sam skinuo rucicu i ne koristim floyd uopste, doduse na mom Stratu sa Floydom je mnogo lakse zameniti zice nego na ortakovom Ibanezu, on 3 sata drka zice dok ih ne nastimuje, svaki dan po 15 minuta stimovanja
... jos je kreten drndo federe unutra i sve mu se sje*alo...
ja sam za obican Bridge i razmisljam se ozbiljno da zamenim moj Floyd Bridgom ...
sad opet se ponavljam, sve je stvar ukusa i potrebe

ja sam za obican Bridge i razmisljam se ozbiljno da zamenim moj Floyd Bridgom ...

sad opet se ponavljam, sve je stvar ukusa i potrebe

- johnny_b_good
Jedno pitanje:Koji jos tremolo sistemi osim floyda mogu da izvijaju zice na gore?
Floating tremolo (onaj obicni koji malo odstoji od telajohnny_b_good wrote:Jedno pitanje:Koji jos tremolo sistemi osim floyda mogu da izvijaju zice na gore?

Ja biram Floating tremolo - jedan od razloga sto sam odabrao Jaguara 

Fixed bridge definitivno. Zbog sustaina, lakseg menjanja zica i odrzavanja... i sto te tako sama gitara tera da sviras drugacije
mada je svaka gitara koju sam posedovao ili trenutno posedujem imala flojd ili neku drugu vrstu tremola, najradije bih pazario neku gitaru sa fiksnim bridgeom ILI > posto imam jednu gitaru sa starim kahler tremolom, nameravam da ga zamenim sa onim hibridnim 7300 kahlerom koji ima jedan nazovi sraf kojim mozes da fiksiras tremac. Skroz korisno.

Danas sa ortakom u prodavnici sviram na (kineskoj) Dean gitari i kad god odvalimo neki rif, posle zvuka gitare, cuje se i neko "zving"
I kad sam ga pitao sta je to, rece mi da to vibriraju opruge od tremola, i da on to resava postavljanjem sundjera izmedju federa!
Kaze da je to tako na svim tremolo gitarama. Jel neko imao slicna iskustva??
I kad sam ga pitao sta je to, rece mi da to vibriraju opruge od tremola, i da on to resava postavljanjem sundjera izmedju federa!
Kaze da je to tako na svim tremolo gitarama. Jel neko imao slicna iskustva??
Sve zavisi kojom vrstom muzike se bavis! Ja npr imam zr tremolo,koji odradjuje posao fenomenalno,a moram da spomenem da gitaru ne moram da stimam ni posle 100 km putovanja i tumbanja na svirku...
Ne koristim ga u svakoj pesmi,ali kad zatreba tu je
Ne koristim ga u svakoj pesmi,ali kad zatreba tu je

Znaci ne stvara ti onaj feedback od opruga?
String tru je keva... Ali volim ponekad da se poigram sa floydom/tremolom...
Mislim da bi pur-pena bolje ublazila feedbeck federa od sundjera

Floyd Rose ole