Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 25 Sep 2015, 11:18

Cortex wrote:Image

poslednji trzaji gomilacha besmislenih pedala dok se konacno ne smorim i sve bacim u Savu...
:XD:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 25 Sep 2015, 11:49

boki1978 wrote:Prodadoh Bogner Ecstasy Red pedalu i odmah resih da potrosim novce. Dugo sam prizeljkivao Strymon TL ali mi ulete polovan kao nov Eventide Timefactor za 270 eur na Reverbu i to je to, nisam odoleo. :bravo: Kad saberem sve troskove, ispasce me 110-120 eur jeftiniji nego kod nas nov a cak oko 220-250 eur manje nego Timeline kojeg je i nemoguce naci polovnog. Za razliku mogu da uzmem jednog dana npr.Blue Sky reverb :D
:ziveli:
Ekstra za Timefactor \m/

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 25 Sep 2015, 13:01

Funkomat wrote:
majtimika wrote:Sjajno pojacalo, jedno od retkih koje se zaista i cuje u bendu bez potrebe da se pojacavas kao nezdrav
:1:
i jedno od retkih pojacala u toj klasi sa bas finim drajvom

ja sam svom samo promenio zvucnik da ga malo utegnem. za male svirke sjajno pojacalo
bancika wrote:i jos moze fino da se mod-uje, puno ljudi ih dobudzuje vrlo uspesno.
Nije da me baš momentalno zanima, tj. trudiću se da maksimalno izgustiram stock pojačalo, ali čisto da se raspitam... :)
Funkomat, koji si zvučnik ubacio? Takođe sam čuo da ljudi ubacuju u njega zvučnik od 8 Oma. Ubaci se prazan G džek u extension izlaz, tako da podeli trafo da na internom zvučniku radi na 8 Oma umesto na 16. :nixweiss: Sad da li je to u vezi trafoa tačno ili ne, ali kažu da mnogo bolje radi na 8 Oma (što inače i bogotac Henderson često pominje) neovisno od same promene zvučnika.
Što se ostalih modova tiče, znam da dosta modova koji se rade na Blues Junioru su primenljivi na njega, pogotovo onaj sa zamenom kondenzatora na bas potu, ali ću, opet kažem, verovatno sačekati da mi se uši dobrano zamore od stock zvuka dok ne krenem (ako uopšte i krenem) da petljam oko njega. Jedina stvar za koju sam 100% siguran da ću zameniti što pre je reverb tank, verovatno ću uzeti MOD reverb sa Banzai-ja i to kraći, ovaj što je na njemu je neupotrebljiv.

bancika

Post by bancika » 25 Sep 2015, 13:12

mislis da zamenis 16 ohm sa 8ohm? Sigurno ce bolje da zvuci, ali vise struje na izlazne lampe...otprilike kao ona fora sa Brian May-em. Kazu da toliko ganja izlazne lampe da mora ih menja na par nedelja. E sad, pitanje je kako je bias-ovan po defaultu sa 16ohm...moguce je da 8ohm i dalje tera u dozvoljenoj teritoriji. Ako pokusas to gledaj samo da ne pocrvene izlazne lampe...to je siguran znak da je preterano :) Ovako nesto

Image

zekaisapa

Post by zekaisapa » 25 Sep 2015, 13:34

Cortex wrote:Image

poslednji trzaji gomilacha besmislenih pedala dok se konacno ne smorim i sve bacim u Savu...
Šta je ovo, sunce mu poljubim?:)
Javi kad budeš bacao. ali Sava ti nije više ovde već na Glazbenom...:)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Sep 2015, 14:58

tommytigh77 wrote:
Funkomat wrote:
majtimika wrote:Sjajno pojacalo, jedno od retkih koje se zaista i cuje u bendu bez potrebe da se pojacavas kao nezdrav
:1:
i jedno od retkih pojacala u toj klasi sa bas finim drajvom

ja sam svom samo promenio zvucnik da ga malo utegnem. za male svirke sjajno pojacalo
bancika wrote:i jos moze fino da se mod-uje, puno ljudi ih dobudzuje vrlo uspesno.
Nije da me baš momentalno zanima, tj. trudiću se da maksimalno izgustiram stock pojačalo, ali čisto da se raspitam... :)
Funkomat, koji si zvučnik ubacio? Takođe sam čuo da ljudi ubacuju u njega zvučnik od 8 Oma. Ubaci se prazan G džek u extension izlaz, tako da podeli trafo da na internom zvučniku radi na 8 Oma umesto na 16. :nixweiss: Sad da li je to u vezi trafoa tačno ili ne, ali kažu da mnogo bolje radi na 8 Oma (što inače i bogotac Henderson često pominje) neovisno od same promene zvučnika.
Što se ostalih modova tiče, znam da dosta modova koji se rade na Blues Junioru su primenljivi na njega, pogotovo onaj sa zamenom kondenzatora na bas potu, ali ću, opet kažem, verovatno sačekati da mi se uši dobrano zamore od stock zvuka dok ne krenem (ako uopšte i krenem) da petljam oko njega. Jedina stvar za koju sam 100% siguran da ću zameniti što pre je reverb tank, verovatno ću uzeti MOD reverb sa Banzai-ja i to kraći, ovaj što je na njemu je neupotrebljiv.
e tu sam pisao o zameni zvucnika
http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... k&start=15

al sad ne mogu da se setim za tu foru 8/16... znam da sam pisao i piviju mejl pa su mi odgovorili ali sad ne mogu da se setim sta je tacno bio odgovor da ga jebes. Mislim da je bilo da se samo usteka 8 omni zvucnik u eksterni izlaz (umesto ovog na kom je) i da to samo po sebi prebacuje na 8 oma

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 25 Sep 2015, 15:12

Hvala!
Nadjoh ovo na brzaka:
''I know what you're talking about. When a speaker is plugged into the ext jack, the amp is switched to an 8 ohm tap instead of the stock 16. The reasoning is that the ext speaker is supposd to be 16 ohms and the stock speaker is 16 ohms, combined equaling 8 ohms. Here is some text quoted from Blueguitar.org, a GREAT site for modding a Peavey Classic 30. I highly suggest checking it out.
"I strongly recommend that you replace the stock 12" 16 ohm speaker. (I put in an 8 ohm Celestion V12-60 "Silver Series" for about $60 and was fairly pleased with the performance.) What I did notice when I put the stock speaker back in, the amp sounds much more alive if I plug it into the existing "Extension Speaker" jack (which uses the 8 ohm tap). I also noticed a similar response when testing the amp with the 16 ohm load of my Classic 50-410 speakers. I suspect that putting the speaker load on the 8 ohm tap has an effect on the feedback loop; in any event, for a nice blues lead guitar tone use the 8 ohm jack whenever feasible. There is a simple trick to switch the built-in speaker from the 16 ohm tap to the 8 ohm tap: plug a bare 1/4" plug into the Extension Speaker jack. The internal switching contacts of the jack will connect the built-in speaker in parallel to the 8 ohm tap when anything is plugged into the Extension Speaker jack. If you can't afford to replace the stock speaker at this time, be sure to switch it over to the 8 ohm tap."
Da l' sme ovo? :)

boki1978

Post by boki1978 » 25 Sep 2015, 16:40

Uncle Moe wrote:
boki1978 wrote:Prodadoh Bogner Ecstasy Red pedalu i odmah resih da potrosim novce. Dugo sam prizeljkivao Strymon TL ali mi ulete polovan kao nov Eventide Timefactor za 270 eur na Reverbu i to je to, nisam odoleo. :bravo: Kad saberem sve troskove, ispasce me 110-120 eur jeftiniji nego kod nas nov a cak oko 220-250 eur manje nego Timeline kojeg je i nemoguce naci polovnog. Za razliku mogu da uzmem jednog dana npr.Blue Sky reverb :D
Ekstra za Timefactor \m/
Hvala! Izgorecu dok ne stigne iz USA. :lol: Jos sam procitao da posle najnovijeg update-a je bolji nego ikada, kazu da su procackali I poboljsali rutovanje :shock: :D

boki1978

Post by boki1978 » 25 Sep 2015, 16:41

tommytigh77 wrote:Novi član obitelji. :) Konačno reših i to pitanje...
Image
:bravo:
Neka te dobro sluzi :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Sep 2015, 14:41

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 29 Sep 2015, 01:08

Otishao Viper. Nije to ipak Cortexov SG, zvuci dobro ali nema taj zvuk telca kroz hamove na drajvu kakav ima Markov ::ranting::
... Mora se ici ka tome (ganjam onaj SG iz 1997me) jeb'ga tako da sam rasitnio Vipera na ove dve gitare:
Image
Vintage V100 sa Seymour Duncan magnetima (vec je na oglasima, ako nekoga zanima...)
Image
Fender Special Edition Black Paisley telecaster standard - nije lep ali je pametan! Radi kul, bolje od ranijih MIM telaca... :ziveli:

Nisam imao telca skoro 2 godine inace! :)

Overdrive

Post by Overdrive » 29 Sep 2015, 01:35

pošto obe? i jel ima neki popus' na žutu boju.. :lol:

pazi kad jurim i lp i telca..

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 29 Sep 2015, 03:55

Overdrive wrote:pošto obe? i jel ima neki popus' na žutu boju.. :lol:

pazi kad jurim i lp i telca..
Ako ces obe eto ti ih za 600e obe! (ne zajebavam se) :) :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 29 Sep 2015, 08:13

Znam da postajem dosadnjikav u vezi Peavey-ja, ali sam jedva uspeo ovo da iskopam, pa čisto da okačim, možda sutra i nekom drugom bude značilo. Čudi me da nigde konkretnije nisu objavili i objasnili ovo, u manualu ili na sajtu, al' šta je tu je... Elem, ovo piše Roger Crimm (Regional Service Manager at Peavey Electronics):
The Classic 30 and Delta Blues are designed to use one or two 16 ohm speakers. There is a switching system in the external speaker jack, which uses separate taps on the output transformer.
When an external speaker is connected, both speakers are now in parallel, which is an 8 ohm total load, and the amp's transformer is selected to 8 ohms.

If you want to use an 8 ohm speaker with your Classic 30/DB, you should disconnect the internal speaker wires. You would connect the 8 ohm speaker to the extension speaker jack. This jack is an 8 ohm tap on the Output Transformer. You can only use one speaker, but this is safe as long as you follow these instructions.

Be sure to tape off the internal speaker wires so that they don't short on anything.

Otherwise, I recommend only using 16 ohm speakers or enclosures with these amplifiers.
Eto.
U svakom slučaju, zasad sam prezadovoljan sa ovim pojačalom tako kako je, a ako ikad budem izdvajao za drugi zvučnik, to najverovatnije neće biti od 8 Oma, nego još jedan od 16 Oma za dodatni eksterni kabinet i to bi bilo to.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Sep 2015, 10:19

tommytigh77 wrote:dodatni eksterni kabinet
Fuck yeah, da ih naslazes like a boss. :D :metal:

Post Reply